Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Den nye kamppointskema

Den nye kamppointskema

emailnotifikationer
 
 

Hvor er det irriterende at skulle have store skemaer til opgørelse af resultatet af en holdturnering, og hvor er det svært at skulle forholde sig til et resultat med 2 decimaler. Hvor kunne det være simpelt, såfremt  man først opnåede en score på 20-0 ved en imp-difference på 100 i stedet for 85. Så steg man simpelthen 0,1 for hvert ekstra imp-point. Vandt man f. eks. med 14 overskydende imp-point, ville man opnå en score på 10 + 1,4 = 11,4. Ingen skemaer ville være nødvendige, og resultatet ville være overskueligt. 85 er vel ikke noget helligt tal, så mon ikke DBf  kunne foreslå WBf at tage spørgsmålet op, om en nem og rimelig ændring af kamppointskalaen.
Svar

Svar

 
 
 

Svar
 
Hej Torben

Det antal IMPs som kræves for at opnå de forjættede 20,00 KP - populært kaldet blitz-scoren - afhænger af antal spil.

Jeg er noget forvirret af dit eksempel med 100 imps til 20-0 sejr.

Du mener, at det gør tingene nemmere at regne ud i hovedet - men der er intet i dine betragtninger som tager højde for antal spil.

Mener du også man skal vinde med 100 imps i en 8 spils kamp for at vinde 20-0? Eller regner du med at hele verden spiller 32-spils kampe?

Præcis hvorfor og hvordan blitz-scoren er spilafhængig kan du se her

Der er logik i galskaben, synes jeg. 

Min eneste indvending mod WBF's dokument er, at tilfældige holdkampe på BBO er et suspekt valg som udgangspunkt for at analysere spredningen.

Kampe på Bermuda-bowl niveau havde i min optik været at foretrække, men resultaterne fra BBO har helt sikker været meget nemmere at få fat på.

Jeg kan desværre ikke få plads til den fulde kontinuerte VP skala på de nuværende A5 kampsedler.

Derfor den løse A4-seddel som du åbenbart (og desværre) har set dig sur på.

Andre muligheder end en løs IMP-KP seddel har jeg ikke kunne få øje på, men hvis du har forslag er jeg lydhør.

Bare husk, at skalaen er ikke lineær og afhænger af antal spil - det er temmelig meget information som skal udskrives.

En kampseddel i A4-størrelse med udskrift af IMP-KP skalaen på hver kampseddel blev vurderet som værende spild af papir.

Mange klubber hænger 32-spils sedlen fast op i spillelokalet. Hvis man altid spiller 32 spils kampe i klubben er det en mulighed.

Andre nøjes med at lade spillerne indtaste IMPs på kampsedlen og lader BridgeCentral udregne KP. Ulempen er, at spillerne først kender det præcise resultat når TL kommer med udskrifter af rundens resultat og/eller der bliver lagt hjemmesider op.


Et forbedringsforslag kunne være, at anbringe den diskrete WBF skala nederst på kampsedlerne, også ved kontinuerte WBF skala.

Så kan spillerne aflevere kampsedlen med en nogenlunde fornemmelse af kampens resultat. F.eks at deres +34 IMPs sejr giver i omegnen af en 16-4 sejr. Efterfølgende udregner BridgeCentral så præcist 15,76 - 4,24.


m.v.h Lars

P.S:

Jens Brix har lavet en fin hjemmeside for dem som ønsker at eksperimentere med den nye KP-skala og/eller tvivler på BridgeCentrals udregninger.

http://www.bridge.dk/cgi-bin/kp/kp.cgi

Denne side virker fint på en mobil telefon, hvilket jeg har set enkelte bruge når en holdkamp gøres op.



Svar
 
Hej Lars.
Jeg kan godt se, at jeg har begivet mig ud på dybt vand, hvor jeg har svært ved at bunde. Jeg har overset, at skalaen ikke er lineær, men ville det være så utænkeligt at lade det sidst indtjente imp-point være lige så meget værd som det første? Mht. til 16 spils kampe forestillede jeg mig, at man kunne stige 0,2 på skalaen for hvert imp, og ved 8 spils kampe tilsvarende 0,4, stadigt ud fra et linaritets- princip. Jeg kan godt se, at dette lader hånt om al den statistik og sandsynlighedsberegning, der ligger til grund for den nye skala, men ville det betyde så meget? Det er jo trods alt ens for alle.
mvh
Torben
Svar
 
Jeg har fået en A5 udgave af KP-skalaen af Claus Øgard. Den indeholder godt nok kun det vindende holds KP, men den kan være på bagsiden af resultatblanketten. Jeg vedhæfter den for 32 spil.


MVH
Freddy

PS. Jeg er heller ikke fan af den ikke-lineære skala. Jeg kan ikke se hvorfor et 10 IMP sving skal være ca 2 KP værd i en lige kamp, mens de samme 10 IMP kun redder ½ KP, hvis det sker på grænsen af et blitz-nederlag.
vp_32_spil.pdf
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn