Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Indfør log-in på hjemmesiderne

Indfør log-in på hjemmesiderne

emailnotifikationer
 
 
I disse tider tales der særdeles meget om datasikkerhed, om hvordan vi alle efterlader os elektroniske fodspor af den ene eller den anden slags, og om hvordan mere eller mindre fortrolige oplysninger cirkulerer alt for frit på internettet. Hvorfra de ikke kan slettes. Vi er i et overvågningssamfund og burde værne bedre om vort privatliv.
Jeg er ret imponeret over de fantastiske muligheder som bridge – materne og klubbernes hjemmesider kan tilbyde:
Man kan gå ind på http://medlemmer.bridge.dk/HACAlle.php og se hvordan en potentiel makkers handicap har udviklet sig over tid. Eller en lærers / en medarbejders / en jobsøgendes / en sygemeldt eller andres. Det er alle sikkert glade for. Eller??
Detaljeringsgraden er i sandhed overvældende, specielt når der i klubberne spilles med lagte kort: Alles resultater er – med navns nævnelse – lagt op lige ved siden af de faktiske kortfordelinger. Man kan se hvor ofte nn er spilfører og hvor godt parret har scoret når nn er ved roret. Og jeg har fx kunnet fortælle fru X at hendes egen spilføring bestemt ikke er bedre end mandens – selv om vi hver uge skal høre hendes højlydte beklagelser over netop det.
Men det har jeg nu ikke fortalt hende.
For det er nemlig for meget. Og jeg ville selv, i ordets egentlige forstand, blive fornærmet dersom hun fortalte mig noget tilsvarende.
Disse hjemmesider skal kræve log-in med DBF – nummer + password. Naturligvis.
Brugeren skal kunne se sin egen score i hvert enkelt spil, og også hvad der elles er blevet scoret – men ikke hvem der står bag de andre scorer.
Teknisk kan det let arrangeres: Som det er nu fremhæver systemet jo det ’aktuelle’ par med fed skrift, og på det sted i koden skal der så være et check på hvem der er logget ind.
Nogle vil sikkert synes at jeg er lidt sart. Andre er måske ikke klar over hvor mange oplysninger der egentlig ligger her eller har bare ikke tænkt over det. Det er ikke statshemmeligheder, nej. Men det er oplysninger som godt kan misbruges.
Statistik af denne type er måske i orden når det handler om WTA – turneringer med Wozniacki. Eller om større turneringer i forbundets regi. Men man skal kunne spille i en klub uden dermed automatisk at give hvem som helst adgang til fuldstændigt uhæmmet at snage i hvordan man har klaret sig hver enkelt aften.
Vi skal værne om privatlivets fred – og dertil hører detaljer om hvordan det går i bridgeklubben.
Med venlig hilsen
Peter Høgstedt

Svar

Svar

 
 
 
Du har fuldstændig ret i at sikkerheden omkring DBfs hjemmeside er under al kritik.  Hvis du gerne vil have en anden spillers DBf nummer, kan du bare kigge finde linken til spillerens side med mesterpoint eller handicap resultater frem.  Linken indeholder DBf nummeret.

På den anden side er det også godt for udviklingen af spillet, at man kan se andre spilleres resultater.

Jeg tvivler stærkt på, at Datatilsynet vil godkende DBfs håndtering af personlige data, eller på jævnt dansk:  Jeg tror, DBfs håndtering af  medlemsdata er ulovlig.

DBf burde gøre nye medlemmer opmærksomme på, at der kommer personlige data på hjemmesiden, og gøre de nye medlemmer opmærksomme på, at de kan melde sig ind under falsk identitet.
Svar
 
Okay, det var da så nogle af de dummeste forslag jeg længe har hørt. Må vi så heller ikke få at vide hvem der er topscorer i fodbold eller håndbold, eller hvilken som helst sportsgren der findes. 

Jeg synes adgangen til de spillede spil på en turneringsaften er noget af det mest berigende rent bridgemæssigt. Ja, mine modstandere må gerne grine af mig, når jeg igen og igen laver en fejl.

Kom da ind i kampen, kære ven. 
Svar
 

Til Peter Høgstedt

 

Jeg måtte læse dit indlæg flere gange – jeg troede ærlig talt, at jeg havde misforstået noget.

Du skriver selv: ”Nogle vil sikkert synes, at jeg er lidt sart”. Ja, det tror jeg da, at du skal regne med!

Bridge er sjovt, og det skal det blive ved med at være. Men bridge er også konkurrence, inspiration, lærdom og udvikling. Og her indgår som et meget væsentligt element, at man kan se resultater for klubkammerater/turneringsspillere, som man konkurrerer med eller sammenligner sig med/forsøger at lære af.

Hvis vi ikke længere kan se, hvad de dygtigste i klubben meldte på de samme kort, hvor mange stik de fik, hvad de spillede ud osv. osv., så bliver det en fattig oplevelse at studere resultaterne efter en klubaften eller en turnering. Og netop dette studie er en af de største kilder til lærdom – synes jeg.

Du bruger formuleringen: ”.. adgang til fuldstændig uhæmmet at snage i, hvordan man har klaret sig hver enkelt aften”. Jeg kan slet ikke følge dig i dette ordvalg. Hvis nogen vil ”snage” i mine resultater og sidde og gnide sig i hænderne i begejstring over, hvor meget jeg stadig har at lære, er det fint med mig. Jeg forstår ikke dit behov for hemmeligholdelse. Jeg kan ikke undlade at tænke: Hvad mon der egentlig ligger bag dit forslag? Jeg håber i hvert fald ikke, at nogen, der har magten til at gøre dit forslag til virkelighed, sympatiserer med din argumentation.

Husk at bridge er sjovt, og det skal det blive ved med at være!


Svar
 
Jeanet og Michael:  Desværre er der folk, som bliver stalket af ekser, eller som har andre gode grunde til ikke at ønske, at det er kendt, hvor de er i deres fritid.  Disse bør også kunne være medlem af klubber under DBf.  I øjeblikket kan det kun lade sig gøre, ved at melde sig ind under falsk navn.  Sådan burde det ikke være.  Og det er langt ude, at DBf lægger information ud, der gør det muligt at spore DBfs medlemmer, uden at have det enkelte medlems samtykke.
Svar
 
Tjah – reaktionerne er vel nogenlunde som forventet.
Michael Krogh har ret i at adgangen til spillene fra en konkret turneringsaften er særdeles berigende; jeg har selv lavet omfattende analyser af dette og forsøger at forbedre mig på det grundlag. Men jeg behøver ikke at vide hvem der er gået ned i 3UT, lavet et tåbeligt udspil etc. Resultaterne kan sagtens præsenteres således at det kun er ens eget navn man kan se.
Hvad angår det med at lære af de dygtige i klubberne, så lyder det lidt hult: Man er nok bedre hjulpet af den meget omfattende og gode litteratur (specielt den engelsksprogede) der findes om alle aspekter af spillet.
I professionel sport markedsføres atleterne som en slags varer der beskrives detaljeret for deres publikum. Jeg finder den tradition upassende i forhold til fredelige pensionister i landets bridgeklubber. Jeg mener fortsat at det er data der kan misbruges. Og dersom det er rigtigt, at DBF er på den forkerte side af loven så handler det ikke om hvem der mener hvad – så er det noget der straks skal rettes.
Jeg logger hermed ud af denne tråd
Peter Høgstedt

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn