Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Fri tilmelding.

Fri tilmelding.

emailnotifikationer
 
 
Svar

Svar

 
 
 

Hej.

For ca 3 mdr siden, spurgte DBF om medlemmernes holdning til fri tilmelding til DM- finalerne for par i senior og damerækken.

Men er det ikke spildte kræfter i dette spørgsmål?

Jo, når vi ser, hvordan interessen for DM - finalerne er nærmest styrtdykket , især indenfor de sidste 10 år.

Eks1:

Der var 13 deltagere ( fri tilmelding) til Distriktsfinalen i Sydjylland for Åben Par i år. Omkring 1990 var tallet nærmere 150! Samme tendens for mix- par med 16 deltagere i den lokale finale ( fri tilmelding).

Eks 2:

Der var i 2019 ialt 50 par til DM finalen for damer og 83 i senior rækken, begge med fri tilmelding.

Jeg  har stor forståelse for, at nogle har en romantisk forestilling om at ønske sig tilbage til tiden med indledende runde, semifinaler, distriktsfinale, kredsfinale og endelig DM- finale.

Men hvordan det skulle være muligt med den interesse , der er i disse år, gad jeg nok se! Vi skal være glade, hvis vi kan afvikle DM- finalerne bare nogenlunde som nu.

Bemærk til slut, at vi i 2019- via kvalifikation-kun kunne finde 112 par, der ville spille med i den fornemmeste parturnering i Danmark, Åben Par..Vi har i Festivalens tid altid været 120 par, mange par slået ud i indledende runder.  Så også her nærmer tiden sig for fri tilmelding, tvunget af omstændighederne. Desværre , kan man man mene, men sådan er det. . Men så igen, måske gør det slet ikke så meget👍🇩🇰?

mvh, Erik Brok.

 

Svar
 

Ualmindelig enig med Erik.

 

J.

Svar
 

Som tilhænger af generel fri tilmelding igennem snart mange år kan også jeg være ualmindelig enig :)

Peter

Svar
 

Hvis man vil lege djævelens advokat og lave lidt statistik på tallene, tror jeg nemt man kunne analysere sig frem til, at bridgefestivalen har haft en negativ indvirkning på deltagerantallet i DM-parturneringerne, og at den derfor skal afskaffes, eller at DM-parturneringerne skal flyttes væk fra festivalen. Men statistik er som bekendt en taknemmelig disciplin.

 
Jeg har selv deltaget en del gange i åben par, men finder den seneste kvalifikationsturnering (monrad med 112 par - lige fra rutinerede landsholdsspillere til næsten nybegyndere, som dårligt kan tælle til 13 uden at tage tæerne til hjælp ;-)) ganske uegnet til at finde de 40 bedste, som burde deltage i finalen - måske bedst illustreret ved, at Konow-Askgaard, som vandt i 2018 ikke klarede cuttet i 2019. Det er helt tilfældigt hvem der ligger over og under cutgrænsen, medmindre man forlænger kvalifikationen et par dage. 
 
For mig at se, ville det mest nærliggende være at raffinere handicapsystemet og indføre et DM for lavhandicapere og et DM for højhandicapere. Succesen for Vignoble-holdturneringen tyder på, at folk helst vil konkurrere mod modstandere på deres eget niveau.
bh
Johan Hammelev
Svar
 

Hmm Johan.

 

Upåagtet kvalifikationsformen til DM finalerne er der altid et par stykker af de par man ville forvente kvalificerede sig til finalen der ikke gør det! Som dit eget eksempel med Michael og Kasper, de er så gode bridgespillere at Monrad kvalifikationen fredag skal være nok til at de kan kvalificere sig! Nogen gange skulle man bare ha’ lavet noget andet end at spille bridge.. 😊  

 

Jeg har diskuteret det her en del med min makker Rico Hemberg, og han argumentere som du gør, kvalifikationen er for kort til at den ”balanceres” tilpas.

 

Rico har ikke noget problem med Monraden i sig selv, kun længden af den!

 

I samme ombæring havde han et andet forslag som jeg syntes ret godt om.

 

Rico’s opskrift:

 

Fri tilmelding

Afskaf kvalifikationen fredag, start turneringen Lørdag!

To dages Monrad (lørdag og søndag)

Tre spils runder

60 spil hver dag

Nulstilling af Monraden efter sidste spil Lørdag

 

Nu har det bedste par to dage til at finde formen

En kortere turnering som muligvis vil appellere til par der ikke kan overskue 180 spil men godt 120.

Intet behov for at man bruger en ekstra feriedag hvis man er uheldig at komme langvejs fra.

En af de to fredage man får frigjort kan evt. bruges til guldpoint turneringen?

 

Jesper

Svar
 

Jeg har også svært ved at se noget formål ved at lade 112 interesserede par spille kvalifikation om 120 pladser. For mig er konklusionen klar, og det giver ikke mening at sige "jamen dengang der var 300 interesserede par ..."

 

Jeg er ikke enig med Johan i, at Monrad er dårligere end en traditionel turnering til en kvalifikation. Hvert år har der været favoritpar, der er røget ud i kvalifikationen, helt uden at vi har behøvet Monrad til at skubbe dem ud med. Det egentlige problem er, som det altid har været, at kvalifikationen er temmelig kort - men 58 spil er dog bedre end de 46, man havde de første par år.

 

Faktisk vil de bløde par typisk "fylde" mere i en traditionel kvalifikationsturnering, fordi de gode par møder flere af dem, end de vil gøre i en Monrad-turnering. En Monrad-turnering balancerer sig selv løbende, fordi parrene, stærke som svage, vil tendere til at møde par af samme styrke i den del af feltet, hvor de hører til.

 

Derimod synes jeg godt om Johans forslag om at handicap-opdele på forhånd. Hvis det kan tiltrække spillere, der ikke har så meget mod på at møde adskillige divisionspar, er det da perfekt! Derudover tager det også hensyn til det synspunkt, jeg også har hørt, at bløde par ikke har noget at gøre i en DM-finale (medmindre de kvalificerer sig gennem et af de distrikter, der ikke kan udnytte deres kvote ellers).

 

P.S. Grunden til, at semifinalen i åbent par blev afviklet som Monrad, var, at der kun er lavet brugbare skifteplaner for 120 par. Vi har aldrig været i nærheden af at have brug for andet.

Svar
 

Det kan være svært (vel næsten umuligt) at afgøre, hvordan virkeligheden ville have været, hvis virkeligheden havde været anderledes.

Men det kan vel ikke udelukkes, at interrassen for at deltage i kvalifikationsturneringer til DM parfinalerne kan være påvirket af, at der er fri tilmelding til finalerne.

mvh

Svar
 

@ Jacob

Forstår ikke det der med, at Monrad balancerer sig selv. Min erfaring er, at det ofte ender i en tyk grød omkring midten, fordi de gode par gokker hinanden nedad, mens de dårlige par giver julegaver til hinanden. Der skal jo fordeles 100% ved hvert bord i hvert spil.
 
@ Jesper
Ja hvis man gennemfører hele turneringen uden kvalifikation som en lang Monrad, tror jeg også vinderne har fortjent guldmedaljen, og det var måske et forsøg værd. Jeg anfægter, at man bruger Monrad til en opdeling i et A- og B-felt.
mvh
Johan
Svar
 

Hej

Umiddelbart ser det ud til at fri tilmelding er godt.

Jeg tror bare, at det vil resultere i, at det er 'Tordenskjolds soldater', der ender med at spille DM.

Dem bliver der jo ikke flere af....

Personligt ville jeg aldrig første gang have spillet et DM uden et kvalifikationsbevis i hånden.

Det er betydeligt lettere for småklubber at skubbe folk til et DM, hvis spillerne har sådan et bevis.

Har de først været der een gang, kommer de jo igen:-)

Fri tilmelding er alt andet lige en devaluering.

 

Mvh

 

Erik Christensen

Svar
 

Jeg synes Ricos forslag er kanon. Det giver en rigtig velfortjent vinder og vi får afskaffet B finalen og semifinalerne som helt ærligt ikke giver mening ud over at de er hyggelige at spille. 
Jeg synes det er et rigtig godt koncept

Birgitte

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn