Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Justeret score ved afbud

RE: Justeret score ved afbud

emailnotifikationer
 
 

Min makker melder med kort varsel afbud på gr af sygdom i familien. Trods ihærdige anstrengelser må jeg opgive at finde en afløser, og meddeler derfor klubben at det bliver nødvendigt at køre med oversidder. Det er en parturnering hvor alle par ikke møder hinanden den samme spilledag. Den justerede score bliver først sat til 50% = middel som er 108. Efterflg. bliver den ændret til 40% = 86,4. Det betyder, at de par som tilfældigvis skulle have mødt mig og min makker den dag får en fordel (60%), som de øvrige par ikke får. Hvad er den korrekte justerede score?

Mvh

Bent Larsen

Svar

Svar

 
 
 

Hvis der er tale om en enkeltaftens turnering, hvor alle møder alle i rækken så bør man sætte oversidder ind i BC og tildele M-M (50-50). Hvis der er tale om en turnering over flere aftener hvor alle møder alle hver aften, men mener jeg man bør gøre det samme og så bagefter trække nogle points fra det udeblevne par (så de får det der svarer til 40%, eller evt. mindre hvis de hidtil har scoret mindre.

 

Er der tale om en turnering, over flere aftener og man kun møder en del af parrene i rækken hver aften så bør der giver M+ - M- (60-40).

 

Men nogle klubber har egne klubregler for den slags og så er det jo det som tæller.

Svar
 

Jeg vil tillade mig at stramme Poul Bos udsagn vedr. oversidder, således at "bør" rettes til "skal".

Hvis man ikke indsætter en oversidder for den spilleaften, vil det fraværende par jo få en handicapjustering, som de ikke skal have.

 

Torsten

Svar
 

Jeg forstår ikke helt Torstens kommentar. Hvis du er fraværende får du jo overhovedet ingen handicapregulering. Du får kun en pointscore og den er selvfølgelig afhængig af om oversidderrunden sættes til 50/50 eller 60/40. Alle de par der skulle have mødt mig og min makker blev til gengæld tilgodeset både på score og handicap, da de færreste af dem havde præsteret 60% i kamp imod os. Her er det jeg mener at det gik ud over de par som ikke skulle have mødt os. De fik ikke foræret en runde med 60%

Bent

Svar
 

Reglerne for tildeling af score for ikke-påbegyndte spil er defineret i § 216 i Turneringslederhåndbogen.

 

Hvis turneringslederen afgør, at der var tale om en straffri udeblivelse jf. § 244A3, sættes scoren til 60-50, ellers 60-40.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn