Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Monrad.
 
 

Hej.

Det er en udmærket ide at afvikle en turnering efter Monrad- metoden, hvis man ikke kan nå at spille mod alle.Her møder man i hver runde/ kamp den, man i stillingen ligger tættest på.

Turneringsarrangøren har naturligvis forskellige ting at ta hensyn til. Vil her kun se på, hvordan han/ hun bedst finder de " rigtige" vindere. Det må være et ret vigtigt punkt.

Et tænkt eks kunne være en holdturnering med ca 20 hold. De kan måske nå 120 spil ( eller færre) på en weekend. Men hvor mange spil pr kamp ?

1) Er det 6 kampe a 20 spil?

2)  8 kampe a 15 spil ?

3) 10 kampe a 12 spil ?

4) 12 kampe a 10 spil?

5) 15 kampe a 8 spil ?

6) Eller måske alle mod alle , altså 19 kampe a 6 spil = 114 spil ?

Har naturligvis min egen mening / teori, men hvad tror I  ? 

Mvh,

Erik Brok.

 

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Erik.

For at finde de rigtige vindere er det sikkert mest retfærdigt med alle mod alle.

Men til gengæld synes jeg ikke en miniholdturnering med 6 spil hver er en rigtig holdturnering.

Til gengæld er det at møde 6 hold nok for lidt ud af de 20 og derfor er jeg mest stemt for et sted midt imellem i en monrad.

 

Sjovt nok og selvfølgelig helt tilfældigt er det jo netop en sådan turnering vi skal spille om en uge i seniorhold. Og i den turnering der er valgt får jeg jo desværre nok ikke chancen for at møde dig og du får dermed ikke chancen for at tage de første seks stik mod 6 UT.

Ses til en hyggelig weekend

Svar
 

Baseret på skakturneringer er det med 20 deltagere rigeligt med 8 runder til at den bedste deltager næsten altid vinder. Men nu spiller jo tilfældigheder jo en langt større rolle i bridge end i skak. 8 runder er dog stadig nok til at udpege den rigtige vinder, ville jeg tro. Og så en technicality: det I kalder monrad hedder nok swiss. I monrad beholder man den oprindelige lodtrækningsrækkefølge, hvis fx 3 deltagere står lige. I swiss trækker man lod igen. Men smukt at hædre Dr. Monrad.

Svar
 

12 kampe a 10 spil. :)

 

Thomas Berg

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn