Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: afkortning af en turnering med én runde

RE: afkortning af en turnering med én runde

emailnotifikationer
 
 

GG-turnering for 12 par, tredelt, rummer to sektioner à 7 runder og en sektion på 8 runder. Hvis man gerne vil afkorte den sidste med en runde påvirker det naturligvis balancen, men hvordan gør man det på en måde så balancen påvirkes mindst muligt?

 

Jeg kan få øje på to modeller:

 

1) Det stærkeste par mister en runde mod det svageste par, det næststærkeste par mister en runde mod det næstsvageste par etc.

 

2) Det stærkest par mister en runde mod det næststærkeste par, det tredjestærkeste par mister en runde mod det fjerdestærkeste par etc.

 

Hvad er mest retfærdigt?

 

Svar

Svar

 
 
 

1) er mest social, og 2) er i sig selv nok mest retfærdig.  Men det mest retfærdige er at bruge en skifteplan/bytteplan designet til formålet, uden afskæring (ingen går glip af nogen spil).  Jeg ville foreslå enten min afkortede Howell 6 borde 9 runder eller Forlænget BGSB-Mitchell 6 borde 7 runder, kombineret over 3 aftener med disse ombytninger af parnumre.  Selv efter 3 aftener mangler enkelte par godt nok at møde hinanden stadig, men den samlede skævhed er ganske lav alligevel.  En anden og måske større fordel er at hver enkelt aften for sig ikke engang er særlig skæv, især ikke for 7-runderen (4-stjernet hver aften for sig, samlet skævhed 0,09 efter tredje aften).  7-runderen er allerede med og ok i BC3, men 9-runderen findes i tråden om 5 borde 3 aftener (eller i gamle tråde, men 5-bordstråden har p.t. nyeste af alle skifteplanerne).

Hilsen Ulrik

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn