Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Ændring af melding

Ændring af melding

emailnotifikationer
 
 
Jeg har lige været på et turneringslederkursus, hvor der blev sagt at man altid kan ændre en melding, sålænge makker ikke har meldt. Er " uden tænkepause" forsvundet.
hilsen Bent Sommer
Svar

Svar

 
 
 
Nej.  Du må tænke på uagtsomt afgivne meldinger og bridgelovene er helt klare:  Man skal gøre opmærksom på den uagtsomt afgivne melding uden tænkepause.  Læs §25A1.
Svar
 

Som Karsten antyder, skal man først og fremmest afgøre, om der er tale om en tilsigtet eller en utilsigtet melding. Hvis meldingen er tilsigtet, kan den aldrig ændres (medmindre den er afgivet som følge af misinformation fra modparten, men det er jo en helt anden sag). Dette omfatter også meldinger, der er afgivet med forsæt i en situation, hvor man fx har glemt systemet eller overset en melding. Dette fremgår af § 25B.

Kun hvis meldingen er utilsigtet, dvs. man faktisk havde tænkt sig at melde noget andet end det, man aktuelt meldte, kan meldingen ændres. Her er vi i § 25A. Det kræver, at man gør opmærksom på fejlen uden tænkepause, regnet fra det øjeblik, hvor man bliver opmærksom på fejlen. Dette er klart, for hvis man ikke med det samme kan sige "hov, jeg ville have meldt 1hj" eller lignende, kan der ikke være tale om en utilsigtet melding.

Derudover, som du allerede skriver, udløber fristen for ændring af utilsigtede meldinger endegyldigt, når makker melder efterfølgende.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn