Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Hvad er odds ?

Hvad er odds ?

emailnotifikationer
 
 

Hej,

i går ved Klubsølv optrådte følgende fordeling (vendt 90 grader)...

 

N/-  E  
   EDT4  
   E863  
 

 D982

 
 -  -
 -  -
 -  -
 -  -
 

 KDT98752

 
   -  
   KT7  
   EK  
Vest Nord Øst Syd
- 1Ruder P 2Spar
3Hjerter D P 5Hjerter
P 6Klør P 7Spar
P 7UT ap. -

 

Hvad er odds for at denne kontrakt vinder - det eneste der kan sætte den er sparene 4-0 .. og skal den meldes når man 'ved' at V har 7 hjertere ?

Mvh.

Lars

Svar

Svar

 
 
 

Kære Lars,

Du vil - om nogen - vide, at den stillede opgave desværre overstiger mit bridgeniveau med flere længder. Men lad mig benytte lejligheden til at takke dig for meddelelsen "vendt 90 grader" - du skal IKKE bruge tid på at forklare mig vigtigheden af denne detalje. En række bridgeskribenter - deriblandt redaktører af Dansk Bridge - har brugt samme vending, uden at forklare mig relevansen...

Lystig hilsen fra Vejle! 

Svar
 

Kære Hans,

min service meddelelse var såmænd bare en oplysning (og inspiration) til andre som deltog i turneringen som ØV men ikke meldte den gode (store) slem - altså en opfordring til at benytte gammeldags spring i uforstyrrede meldeforløb (og ikke WJS) og så måske overveje at inkludere Voidwood i systemet :-)

 

De bedste hilsner fra øen!

 

Svar
 

A priori er vinderchancen 90,44%. Som du ganske rigtigt siger, ser det ud til, at Vest har 7-farve i hjerter. Hvis vi ikke gør andre forudsætninger end dét, er vinderchancen 85,5% ifølge oddstabellerne i Roudinescos Dictionary of Suit Combinations.

Svar
 

Ja!

Verden er uretfærdig. Vi var også (som de eneste i Helsinge bridgeklub) i den "næsten" usættelige 7 sans. En bund, endda uden en vist langfarve i hjerter hos modparten. Men det er jo med til at gøre bridge til et spændende spil.

Svar
 

Tak Jacob, så det må jo være korrekt at melde 7UT (altså over 80% vinderchance).

Lars .-)

 

Svar
 

Tak Jacob, så det må jo være korrekt at melde 7UT (altså over 80% vinderchance).

Lars .-)

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn