Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Etik
 
 
Der bliver åbnet med 1 hj, hvorefter modstanderens melder 3 ut. Efter 2 gange pas bliver der meldt 4 hj. Der bliver nu sagt" I kan da også ødelægge alting" og meldt 4 ut efterfulgt af 3 gange pas. Efter spillet viser det sig at sans melderen havde 10 sikre stik på hånden i form af en langfarve i klør, men at der også var 5 hjerter på modsat hånd. Hvordan sal man som turneringsleder forholde sig til dette problem. 
Svar

Svar

 
 
 
Som du kan se i §73D2, må man ikke vildlede modstanderne med bemærkninger og lignende.  Hvis det sker, må TL gå ind og vurdere om modstanderne er skadet, og hvis det er tilfældet, skal TL bruge §12 og justere scoren i dette tilfælde til 5 hjerter 11 stik.

TL skal dog ikke automatisk godtage, at modstanderne er blevet vildledt.  Nu har vi ikke set offentsivens hænder, men jeg ville være overrasket, hvis det var oplagt at melde 5 hjerter.  Hvis TL ikke er sikker, kan han spørge 5 spillere, hvad de ville have gjort, idet TL kun viser spilleren en hånd.  Hvis TL kommer frem til at mere end et forsvindende antal spillere ville melde 5 hjerter, skal scoren justeres.  Hvis TL skønner, at det er få spillere, der ville have meldt 5 hjerter, kan han justerer scoren til en blanding af 5 hjerter 11 stik og 4NT 10 stik.

Bemærk at hvis du klikker på Turneringer/MP, regler, links, turneringslederforum og TL-sager, kommer du frem til et debatforum, der er dedikeret til diskussioner som denne.

Svar
 
Når en spiller føler sig vildledt af en uvedkommende bemærkning som denne, skal turneringslederen først og fremmest undersøge, om det er sandsynligt, at bemærkningen har været medvirkende til, at spilleren traf den gale beslutning, og om 4ut-melderen kunne have vidst, at bemærkningen kunne vildlede modparten. Det fremgår af § 73F.

Hvis de nævnte betingelser er opfyldt, skal turneringslederen, som beskrevet af Karsten, vurdere sandsynligheden for, at spilleren havde truffet den rigtige beslutning, hvis den uvedkommende bemærkning ikke var forekommet.

Den konkrete sag kan dårligt vurderes uden kendskab til hele fordelingen.

I praksis forekommer turneringsledertilkald om ulovlig vildledning oftest, når en spiller føler sig vildledt af en tænkepause fra en modstander. Her er en vigtig betingelse, at tænkepausen skal være "uden bridgemæssig begrundelse", for at den kan være ulovlig. Det er aldrig ulovligt at tænke, når man har noget at tænke over.

I din sag er bemærkningen åbenlyst uden bridgemæssig begrundelse. Man skal selvfølgelig være varsom med at forbyde folk i at komme med joviale bemærkninger ved bordet, men omvendt skal man også være varsom med joviale bemærkninger, der kan tænkes at påvirke spillets gang.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn