Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Klubsølv
 
 

Til DBf

1. For at lave sammenligning på landsplan kræves at klubberne spiller samme kortfordeling. Jeg vil derfor foreslå, at Birkerød Bridgeklubs fjernes fra onsdag eftermiddag. Klubben har åbenlyst spillet andre kortfordelinger end resten. F.eks. lykkedes det alle borde i spil 8 at melde 4 spar med trumfordeling 742 overfor E5. I øvrigt påfaldende at Viborg Ny Bridgeklub præsterer 4 placeringer i top 5 hos ØV, men her tyder mine stikprøver på, at det skyldes dygtighed :-)

2. Hvorfor uddeles samme antal sølvpoint i klubbens A- B- og C-række?
Rækkerne er styrkeopdelte, og i alle andre turneringer påvirker det MP-tildelingen.

mvh Lars Spejlborg, Brønderslev Bridgeklub

 

Svar

Svar

 
 
 

Torsdag eftermiddag har Haslev BK haft en lille 6 bords klubsølvsturnering.

 

I NS har spillerne på landsplan fået placeringerne 174, 175, 184, 191, 195 og 196. I ØV har spillerne fået placeringerne 1, 3, 4, 5, 8 og 45. Det er ud af 196 mulige på hver led.

 

Spooky?

Svar
 

Hej

 

Jeg har hevet Birkerød onsdag eftermiddag og Haslev torsdag eftermiddag ud af landsresultatet - de har spillet forkerte kort.

 

Sølvpoints i lokale "heat" i Klubsølv bliver ikke korrigeret for rækkens styrke. Sådan har det altid været. Der er vist oven i købet en notits om dette i MP-reglementet. Så det er helt efter bogen, at alle dine rækker får samme antal SP - uanset om du har styrkedelt rækkerne. I en normal klubturnering ville MP ganske rigtigt blive korrigeret, men ikke i Klubsølv.

 

m.v.h Lars

 

Svar
 

Der er minimum ét yderligere sæt, der er spillet på forkerte kort. Og når der med sikkerhed er ét mere, så er der sikkert også endnu flere!

 

Måske burde Bridgeforbundets turneringskomite kigge på klubsølvturneringen. Der er to påtrængende spørgsmål:
1. Hvorfor er det så relativt hyppigt, at tilsendte kortfordelinger fra forbundet ikke resulterer i at det er disse kort, man rent faktisk spiller i klubben?
2. Kan man indlægge en kontrol, der fanger klubber med "mærkelige" resultater - enten i den samlede score eller i enkeltspil?

 

Det er en hyggelig og skæg feature ved klubsølv, at der som bonus er landsresultater, hvor man kan måle sig med resten af landet. Når man spiller forskellige kort, forsvinder det hyggelige og skægge måske.....

Svar
 
Hej Lars At en klub kan præstere 4 ud af 5 topresultater på den ene led er stort set statistisk umuligt. Venlig hilsen Sune
Svar
 

Tjah nu er statistik jo nogle gange noget mærkeligt noget.

Mandag eftermiddag er det lykkedes Hundested at lave 4 top placeringer i ØST rækken (ud af 4 mulige!), alle med scorer mellem 61 og 68,9%. Det kan man jo godt undres over.

Prøv at se her http://bridge.dk/ksres/2019/XML/2_1/KS_2019_2_1_2159.xml

 

Mvh Morten

Svar
 

Hej Morten

Vores kontrol (forbundssuperbrugere/BC3-leverandør) undrede sig også over Hundesteds resultater. Så tjekker de de enkelte spil og kontakter klubben. Det er ikke en fejl- men Ø/V har uddelt usædvanligt (næsten usandsynligt) mange tæv ud til N/S.

 

Jeg var også 100% sikker på, at der var spillet forkerte kort, da jeg så resultatet.

 

Hilsen Morten, DBf

 

 

Svar
 

Hej Morten

 

Ja, man kunne næsten komme til at tænke på matchfixning, men det er nok ikke tilfældet.

 

Men når vi nu har fat i de mærkelige resultater, så har Lars allerede fjernet Haslev BK torsdag eftermiddag pga forkert kortfordeling, men der da samme problem med Haslev BK mandag eftermiddag.

 

Fra deres egen side (og er de samme der er uploaded til landsresultatet) http://resultater.bridge.dk/template/spilresultater.php?filename=2407/MT289GT336.XML&tournament=289&section=1&round=1&half=1&selectedpair=4#B5

 

Et par eksempler

Spil 5: Næsten alle spiller en klør kontrakt på ØV og får 11-12 stik men med en 2-1 fit og trumferne 7-3 imod er det helt umuligt. 

Spil 17: Næsten alle spiller en spar kontrakt på ØV og får 9 stik men med en 2-2 fit og trumferne 6-3 imod er det også helt umuligt. 

 

Mvh Morten

Svar
 

Faxe BK torsdag eftermiddag er også spillet med forkerte kort.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn