Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Er kortet spillet?

RE: Er kortet spillet?

emailnotifikationer
 
 

På bordet ligger:  Spar bonde, hjerter 6, et par ruder og et par klør. Og spilfører skal spille ud fra bordet. 

Spilfører siger ”jeg vil gerne have hjerter……. Nej, jeg vil have spar bonde”

Er hjerter 6 så ifølge reglerne spillet?

 

Svar

Svar

 
 
 

Sune 
jeg spurgte jo ikke om hvad mange måske ville synes var ok.
jeg spurgte til de formelle regler. 

Og i følge de formelle regler, må man, så vidt jeg kan læse mig til, ikke ændre det man var ifærd med at spille, blot fordi man skifter mening. Og når der kun er en enkelt hjerter på bordet, så kan man jo ikke være i tvivl, når der siges hjerter......  der jo kun en. 
I mine øjne, må den være spillet, i al fald i følge reglerne

Det var jo ikke en fortalelse, i form af at be' om et kort som bordet ikke havde. Der var tale om at spilfører skiftede mening om sin spilleplan. Og så vidt jeg kan forstå, så giver det ikke en ret til at ændre det udspillede kort. 



Men jeg kan se der er lidt delte meninger.
Netop for at undgå det med "meninger" så spurgte jeg til de formelle regler.

 

Svar
 
Hej Karin. Der er mange regler der ikke håndhævdes i en almindelig klub og jeg finder det naturligt at følge den retning som det overvejende flertal bruger, i stedet for at holde på sin ret.
Svar
 

Og det er også helt fint, at du og andre vælger at følge det som man vælger at godtage i dagligdagen. Det giver bare ikke noget svar på mit spørgsmål. 

 

Svar
 

Ved et VM for mange år siden fik jeg en TU-lederdom (og senere appelkomite) med mig. Jeg bad om et kort fra bordet og ændrede i "samme åndedrag" til et andet kort. Gælder denne regel stadig?

 

Peter Lund

Svar
 

Til Peter Lund

Ja. Du kan se lovteksten her:

http://www.bridge.dk/lov/love17/n1.htm#law45C4b

 

 

Svar
 

I hvert fald siden 1975 har det kun været muligt at ændre et spillet kort fra bordet, såfremt der var tale om en utilsigtet angivelse. Hvis man med vilje beder om et bestemt kort og ændrer mening, kan det ikke ændres, heller ikke i samme åndedrag. Typiske eksempler er, at man i farten kommer i tanke om en ting mere, eller at man har overset MTV's kort (fx at MTV har trumfet for).

 

I 2017-lovene har man fjernet den gamle betingelse om, at rettelsen skulle ske "uden tænkepause", fordi denne betingelse gav fortolkningsproblemer, og fordi kernepunktet er det med det utilsigtede. Men både før og efter 2017 er det altså krævet, at der er tale om en fortalelse og ikke en tanketorsk, når tilspillet ændres.

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn