Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: 2Ruder =18-19 jævne

RE: 2Ruder =18-19 jævne

emailnotifikationer
 
 

Jeg støder af og til på modstandere der spiller 2Ruder som en jævn hånd lige over 15-17-niveauet, vist nok oprindelig beskrevet som "Karosel 2Ruder" af en canadier, Charles Dalmas. Man kan finde beskrivelser af den på nettet under dette navn. Noget tilsvarende er "Mexican 2Ruder".

 

Jeg undrer mig lidt over denne brug af en melding på 2-trinnet; at tage hele 1-trinnet fra sig selv forekommer mig ikke særlig smart når man har ret stor styrke.

 

Er der mon nogen, der spiller 2Ruder på denne måde, der kan forklare mig fordelen ved den?

 

Mvh

 

Jens

Svar

Svar

 
 
 

Hej Jens

Der er ikke nogen fordel ved åbningen i sig selv!

Fordelen ligger i, at man i andre meldeforløb kan anvende spring i UT i åbners 2. melding til andet end 18-19 jævne. Fx 1kl - 1hj, 2UT visende en springgenmelding i klør med 0-2 hj eller hjerterstøtte med 16+, det betyder så at en direkte springgenmelding i kl lover præcis 3f i hj med. Der er en række yderligere afledte fordele.

Umiddelbart vil jeg mene, at de fordele man opnår ved at frigøre springet i UT som åbners 2. melding primært er brugbare for makkerpar, der arbejder meget med systemet.

Otto

Svar
 

Hej Jens
Jeg er begyndt at bruge den lidt på det seneste, især efter at jeg har oplevet at "strande" med 1 Klør efter 1 Kl p p p. Det sker når man spiller 5-farve major. Ikke sjovt at spille 1 i minor med 22 hp og en 3-2 fit. Derfor kan man bruge corozel (sådan har jeg set den stavet) 2RU til at vise 18-19 Nt uden 5-farver. Har man en 5-farve åbner man hér og springer til 2NT - og så gør det ikke noget hvis det går 1x p p p.

Leif

 

Svar
 

Tak for de to gode svar.

 

Fornylig var jeg ude for et par der netop brugte den konvention som kom til at mangle 1ut=18-19 i et situation hvor andre kunne melde som følger:

 

V     N     Ø     S
1kl   P     P     1sp
1ut

 

Så dét er i hvert fald en af omkostningerne.

 

Og til Leif: Så åbning 1 M og genmelding 2ut viser stadig 18-19, nu blot med en femfarve i M?

 

Mvh

 

Jens

 

Svar
 

Ja præcist fattet, Jens.  Åbning 1X efterfulgt af 2NT lover 18-19 og 5-farve i X. I ovenstående eks er 1NT således 18-19 med 5-farve i klør. mvh Leif

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn