Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Aktivitetskalender 2015-2016

Aktivitetskalender 2015-2016

emailnotifikationer
 
 
Stor ros til DBf for allerede nu at lægge planerne for den kommende sæson frem.
Jeg har så et fromt ønske om, at ALLE distrikter fremadrettet agter at følge DBf/TUK's retningslinier om IKKE at lægge DM-kvalificerende distriktturneringer oven i DBf arrangementer (i hvert fald ikke f.s.v. angår division, dame-, senior-, junior- og klubhold).
Mindst 1 distrikt lagde 2 turneringer uhensigtsmæssigt. Den ene (åben par) flyttede man, men DM-damekvalifikation, som falder sammen med en divisions week-end ville man ikke (trods næste et ½ års varsel) flytte.
ER vi ikke færdig med igen igen at behandle vore damespillere diskriminerende?
Det har været underligt at opleve, at TUK  har ønsket at undlade at håndhæve egne udstukne retningslinjer, som distrikterne, efter flere sæsoners problemer med ukorrekt afvikling, endelig blev skriftligt vist til rette med sidste år.
Underligt at opdage, at det nok var privatøkonomiske interesser, der gjorde, at 2 af "min" klubs bedste damer ikke kunne deltage i det kommende DM for damer par.
Eivind S., formand i Rødovre BK
Svar

Svar

 
 
 
Også jeg synes, det er glimrende, at aktivitetskalenderen er blevet offentliggjort tidligt, og at det er vigtigt, at distrikterne med en indsigt undgår at deres DM-kvalificerende turneringer overlapper med DBF's arrangementer (måske lige bortset fra de officielle datoer for private pokalkamps-afviklinger).
Til gengæld synes jeg, det var ærgerligt, at visse distrikter i denne sæson har følt sig nødsaget til at afvikle DM-kvalificerende turneringer i skoleferier. F.eks. har både Distrikt København og Nordsjælland i år valgt at spille deres respektive Åben Par distriktsfinaler i weekenden op til påske (28-29/3). Forhåbentligt kan det undgås fremover!
Mvh Niels

Svar
 
Helt enig i, at det er fremragende at DBfs kalender allerede er klar.

Til gengæld synes jeg, at DBf skyder sig selv i foden ved at fylde kalenderen med et arrangement så at sige hver eneste weekend efter Nytår, undtaget omkring ferieugerne.
For ingen er vel rigtigt interesserede i, at distrikternes finaler til Festivalen bliver placeret i efterårssæsonen?

Siden festivalens indførelse har DBf indført turneringerne Seniorhold, Mixed Hold, DM for klubspillere og begyndere samt en landsdækkende handicapturnering og endelig vist også en opsamlingsrunde i pokalen, som ikke må overlappe med distrikternes arrangementer. Til gengæld har distrikterne kun fået de  weekender, hvor der tidligere blev spillet Kreds-finaler i mix og åben par. Desuden skal distrikterne helst tage hensyn til Jubilæumsturneringer og andre sølvpointsarrangementer, så jeg forstår godt(jeg har selv været med til at prøve i snart 10 år), at distrikterne har svært ved at gøre alle tilpasse på dette punkt.

Derfor vil jeg igen bede TUK reservere 4 weekender til distrikternes finaler. Om så distrikterne vil gøre brug af disse weekender, er så deres hovedpine

Venlig hilsen
Claus Lund




Svar
 

Kunne man ikke simpelt hen inddrage februar måned (læs: fire weekender)?

Jeg har svært ved at forstå forbundets falden på maven for de 3% af landets befolkning, der drager ud på vinterferie. Den tilsvarende tilpasning findes jo i hvert fald ikke, når det angår DM-finalerne, der som bekendt er placeret i skolernes sommerferie.

 

Ikke for at genoplive debatten om bridgeugens placering, blot for at forvente lidt konsekvens.

Når man beder folk om at vælge weekender, evt. en hel uge, fra i sommerferien, kunne man vel tilsvarende disponere over vinterferien, hvor der som nævnt er langt færre der ville have behov for at prioritere.

 

 

Svar
 

Som Claus ganske rigtigt skriver, så er der ikke mange weekender til rådighed for distrikterne.

Vi må ikke planlægge henover en pokal søndag.
Vi må dog godt planlægge henover nogle af forbundets øvrige aktiviteter, men vi kan jo ikke tillade os at lave planen så der er personsammenfald imellem forbundets og distriktets turneringer.

Samtidig får vi skæld ud hver gang vi planlægger henover ferie, og også både Madeira og Tenerife festivalerne, er vi - i hvert fald i KBH - nødt til at tage højde for.

Niels Foged: Hvis du kigger på den kalender København har lagt ud på sin hjemmeside for denne sæson, så kan du se både forbundets og distriktets turneringer - Du må gerne fortælle mig hvor vi skulle have lagt Åben Par, hvis ikke der hvor den ligger nu. Der er simpelthen ikke nogen ledige weekender, ved mindre vi skal lægge mere i det tidligere efterår end vi allerede har gjort. 

Jeg vil støtte op om Claus' ide om at forbundet afsætter weekender til distriktsfinalerne.


 

Svar
 
Kommentar til Claus og Susanne:
Der er jo rigeligt af week-ender at tage af, så yderligere indskrænkninger af distrikternes selvbestemmelse er I vel ikke tilhængere af, særligt vel ikke, hvis baggrunden er at I er "nødt til" at servicere enkeltpersoner, der gerne vil spille festivalturneringer i udlandet.
Igennem de seneste sæsoner har DBf set igennem fingre med, at der blev lagt kvalturneringer oveni pokalsøndage, så det giver vel nogle yderligere søndage/week-ender.
Den smidighed DBf her signalerer skulle distrikterne (hvis al anden planlægning glipper) arbejde med DBf på at kombinere med en af DBf mindre rigoristisk håndtering af udsættelse af pokalkampe. (erfaring: Vi skulle spille både klubholdfinale i distriktet og pokal, men kunne kun få 1 uges udsættelse. Det betød, at sidste officielle spilledag lå i påskeferien).

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn