Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Pro/Am, Skolebridge og hvad så?

Pro/Am, Skolebridge og hvad så?

emailnotifikationer
 
 

Pro/Am, Skolebridge og hvad så?

Har netop deltaget i weekendens Pro/Am arrangement til fordel for Skolebridge, hvilket, som jeg ser det, var et fantastisk arrangement uden pletter. Der kom en del midler ind, som utrættelige Morten Bilde med sit frivillige arbejde kan bruge til at drive skolebridgen videre og få gjort opmærksom på bridgen generelt. Forhåbentlig smitter det også af på forældre og bedsteforældre.

 

Morten har til dato fået skolebridgen implementeret på flere end 200 folkeskoler, hvilket er et imponerende stykke arbejde og en nødvendighed, hvis dette fantastiske spil ikke langsomt men sikkert uddør. I mine generation, fra midten af tresserne, opvoksede man med kortspil som en naturlig del af familielivet i hjemmet. Sådan er det desværre ikke længere, så arbejdet for og med skolebridgen er en nødvendighed, hvis mængden af bridgespillere ikke er blevet halveret indenfor de næste 10-15 år.

 

Alle de unge som Skolebridgen får gjort interesseret, er jeg bange for, blot bliver en døgnflue, hvis de ikke har et sted at gå hen og møde jævnaldrende, som de kan kæmpe med og imod. Dels er mange for unge til at spille bridge fra 19-23, og dels er det ikke særligt sexet for dem at spille med folk, som er én eller to generationer ældre end dem selv. Det er måske fint nok, når de har lært det, er blevet bidt og fascineret af bridgen og så mødes på tværs af skel, alder og normer- det er jo bridgens stærke ansigt!

 

Jeg tror, at alle Distrikter i landet er nødt til at være med til at bære den byrde. Forestil jer, at der, optimalt, er 2 ugentlige eftermiddage i hvert Distrikt i kongeriget, hvor de unge kan komme og deltage i eftermiddagsturneringer. De kan spille med jævnaldrende eller måske knytte et bridgebånd til bedsteforældre, som har tid til at spille om dagen? Her er man nødt til at arbejde med de forskellige bridgehuse landet over, og det meste skal nok baseres på frivilligt arbejde. Og skal der evt. nogle mere eller mindre symbolske lønninger ind, så er vi nødt til det. Har ikke nogen evidens for det, men jeg er bange for, at de fleste unge, som vækkes med interesse, forsvinder igen, da de ikke har nogle steder at gå hen. Og så er Mortens kæmpe arbejde jo spildt.

 

Der findes måske også virksomhedsledere, som har en kantine eller andet, som kan bruges, hvor de unge kan samles op og fortsætte med bridgen efter den vakte interesse. Det kræver blot lidt materiale og forskellige, som faciliterer arrangementerne.

 

Tænker, at DBf må gå dybere ind i dette, finde en administrativ tovholder og evt. pålægge de enkelte distrikter opgaven. Og hvad så hvis det koster nogle skillinger, så man må skrue på kontingentfronten? Ja, så må man hæve kontingentet til DBf- alternativet er langt værre!

Mvh

Christian Reinholdt

 

Svar

Svar

 
 
 

Helt enig med Christian!

 

Blot er "eftermiddag" nok problematisk på en hverdag, for skolen slutter først ved 15-tiden og dermed kan bridgen først starte ved 16-tiden.

Og sæt så kontingentet op med 100 kr/år ét år, 2 år eller mere - øremærket til skolebridge - så der er midler til at gøre mere.

JUF

Svar
 

Jeg er helt enig med Christian i, at det er ekstremt centralt for bridgens fremtid, at de 1000'er af unge skolebridgedeltagere fastholdes i systemet - også selv om de nødvendige tiltag koster penge.

Og hvad angår pengene er jeg som altid 100 p enig med Jens Ulrik. Lad os dog nu få det årskontingent hævet med 100 kr pr person pr år (for voksne medlemmer forstås).
Ja, der vil være udmeldinger: 4 fra Herning og 2 fra Næstved samt en klub i Århus Nord. Vi øvrige vil brokke os højlydt i to dage og derefter betale DET DET KOSTER.

Det er helt utroligt at forbundets bestyrelse konstant - som i katastrofen med ikke at ville udsende bridgebladet til medlemmerne - føler sig kaldet til at ville bestemme, hvad vi medlemmer skal bruge vores penge til.
Hør den gruopvækkende sandhed: BRIDGESPILLERE ER IKKE FATTIGE.

Godt nytår.
/Bio

Svar
 

Herning er nok den eneste klub der ikke kommer udmeldelser fra. Vi betaler i forvejen 40 kr. pr. medlem til Dansk Skolebridge! Kan I være med her Bio? 
vh. Michael

Svar
 

Helt enig med Bio, der anføres 100 kr, hvad med 200 kr(ca. 16 kr om måneden!), så kunne både skolebridgen blive tilgodeset og vi andre kunne få tilsendt alle bladene, som det var. 

mvh

Jørgen Kromann

Svar
 

Hej Christian

 

Du rammer helt plet med dit indlæg.

 

Det er en udfordring at flytte de unge bridgespillere fra bridge i skolen til bridge i fritiden.

Fin Hüttel har meget rammende kaldt opgaven for "broen" - sjovere og mere passende på engelsk.

På den ene side har vi de nye bridgespillere (det behøver ikke kun at være de unge), og på den anden side har vi de etablerede bridgeklubber og deres tilbud.

 

Kunsten består i at tilpasse tilbudene, så vi får tilpas mange hjulpet over broen.

 

Skolebridge er i fuld gang med at etablere samarbejde med alle landets distrikter - og dermed klubberne - bl. a. for at vi kan hjælpes ad med at lave nye tilbud til vores nye bridgespillere.

Det er en stor opgave, og heldigvis er der mange klubber der er meget fremsynede og arbejder på opgaven, men vi har altid brug for nye kræfter og nye ideer.

 

Har du eller din klub gode erfaringer, eller har I ideer I gerne vil have hjælp til at afprøve, så kontakt jeres lokale skolebridge repræsentant eller jeres distrikt.

 

Kontaktpersoner findes her:

https://skolebridge.dk/kontakt/

 

Tak for indlægget :-)

 

Med venlig hilsen

Morten Bilde og Dansk Skolebridge

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn