Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Udspil fra doubleton

RE: Udspil fra doubleton

emailnotifikationer
 
 

Jeg har prøvet at finde noget begavet i bridgelitteraturen om udspil fra en doubleton. Det er sparsomt hvad jeg har kunnet finde, hvilket er påfaldende i betragtning af, hvor ofte det bruges. Succesraten er formentlig beskeden.

 

Udspil af en singleton giver øjeblikkelig pote de gange hvor man rammer makker med Ex..

Udspil af en doubleton giver kun umiddelbart pote de gange hvor makker har EKx..

 

Kan nogen sige noget om sandsynligheden for de to tilfælde?

 

Jeg ser bort fra de sikkert få tilfælde hvor det også kan give en heldig trumfning senere i spillet når man ikke rammer makker med præcis Ex.. hhv EKx.. (inden spilfører får trukket trumf) .

Svar

Svar

 
 
 

Såvidt jeg husker skriver David Bird noget om det i sin udspilsbog (han har lavet to, som jeg gerne vil anbefale).

Det er ofte et godt udspil - men som jeg husker det var det ikke på grund af trumfninger, men mere når man har held til at rejse et stik hos makker.

 

Svar
 

Tak for henvisningen, Kim.

 

Ja, i hæftet om "planlægning af modspil" berøres udspil af doubleton perifert på side 12 med følgende bemærkning:

"Vi er ikke store beundrere af det. Du er længere væk fra en trumfning og spilfører vil ofte være i stand til at trække trumf inden makker får chancen for at give dig en trumfning. Det er specielt farligt at spille ud fra en honnør anden".

Mon ikke udspil fra doubleton snarere risikerer at spille makkers honnører op i spilførers? Men selvfølgelig er der da tilfælde hvor meldingerne advarer mod andre udspil. Så umiddelbart vil jeg henregne doubleton udspil til kategorien "udspil af nød" - medmindre det er i makkers meldte farve

 

Mvh

 

Jens

Svar
 

David Bird & Taf Anthias: Winning Suit Contract Leads - Chapter 6

 

"When you are declarer, you are accustomed to leading towards honors that you hope will score tricks for you. For example you may lead 8-6 in your hand towards K-Q-7-2 in the dummy. In just the same way, it may pay you to lead from 8-6 when on lead against (say) a spade game." ..."This is just as important an objective as seeking a ruff in the suit"

 

Herefter argumenteres der med statistiske analyser for at doubleton leads ikke altid er så dårlige, som man skulle tro.

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn