Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Utilsigtet tilspil.

Utilsigtet tilspil.

emailnotifikationer
 
 
Spilfører spiller en stående spar fra bordet for at kaste en taber hjemme. Spilfører får på egen hånd utilsigtet fat på hjerte es, som ikke er en taber, i stedet for hjerter 10 og viser esset frem på en måde, der angiver, at det er den hun vil spille. Efterfølgende spiller lægger til.

Inden kortene vendes opdager spilleren nu, at hun har fået fat i det gale kort. Må hun rette tilspillet?

Problemet er § 45C stk, 2 og § 45C stk, 4b. Førstnævnte paragraf siger, at et kort spillet af spilfører skal spilles, sidstnævnte siger, at en spiller, dvs. enhver spiller, må rette en utilsigtet angivelse, så længe makker ikke har spillet til.

Ud fra min retfærdighedssans dømte jeg at tilspillet måtte rettes, men med den klausul, at scoren ville blive ændret, hvis jeg havde dømt forkert. 
Svar

Svar

 
 
 

Som du beskriver det, er Hj E et spillet kort (eller mere præcist "et kort som skal spilles").

 

Der er jo på ingen måde tale om "et angivet kort".
Spilfører har hverken sagt eller nedskrevet eller peget på eller på anden måde "angivet" et kort hun agtede at spille. Hun har SPILLET et kort (efter definitionen i §45C2b, som du korrekt henviser til)


Det er YDERST SJÆLDENT, at et kort "angives". Bortset fra, når spilfører beder om et kort fra bordet.

 

At man bagefter opdager- eller kommer i tanker om, at det spillede kort (Hj E) var forkert, er jo trist, men for sent.
 

 

Angående TL's "retfærdighedssans", så bliver dele af denne til tider sat ud af kraft pga. §81B, som lyder:
Turneringslederen udøver og er bundet af disse love samt de turneringsbestemmelser, der er bekendtgjort efter de beføjelser, disse love giver.

samt §12B2, som lyder:
Turneringslederen må ikke tildele en justeret score med den begrundelse, at den berigtigelse, som disse love foreskriver, er enten urimeligt hård eller fordelagtig for nogen af siderne.

Svar
 
Bios svar er helt korrekt - man kan ikke rette fejlgreb under spillet af kortene.

Jeg vil blot tilføje, at jeg synes vældig godt om din fremgangsmåde. Man kan ikke undgå at komme i situationer, hvor man er i tvivl om den rigtige afgørelse. Du har sikret, at spillerne får en så korrekt afgørelse som muligt, selvom du var i tvivl - det kan spillerne kun være tilfredse med!
Svar
 
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn