Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Substitutrettigheder

RE: Substitutrettigheder

emailnotifikationer
 
 

Du kaprer en substitut, som "har spillet før" og - medgivet - du er absolut ikke smålig for så vidt angår at tilbyde denne drikkevarer. Holdturnering, første hånd passer, INGEN i farezonen - du har:

E B 5 4

10 9 8

E D 6

B 10 9

Du åbner denne hånd med 1 Kl - der spilles et såkaldt naturligt system med 5-farve i Sp - og nu er mit spørgsmål:

Findes der ikke i det mindste moralsk-etiske vurderinger, som forbyder mishandling af kort på det niveau?

Lidt hjælp: Makker tror naivt, at åbner (deraf navnet) har en åbningshånd... 

Mere hjælp - et par påstande:

* Hvis vi kan vinde en delkontrakt, kommer vi uhjælpeligt for højt

* Hvis vi har udgang, har makker typisk 14-15 HP eller mere - OG ÅBNER!!!

* Når man alligevel vil bluffe, hvorfor så ikke åbne 1 HJ...?

Bridge, troubled water etc.

hw - BRIDGESPILLER

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej Werge!

Lad os antage, at man normalt åbner hænder på 12+, har vi så det her? Ikke helt, efter nye beregninger af Kaplan & Ruben måler den 11,85. Du ved udmærket, det er et spørgsmål om " stil" , når du vælger at passe . Måske har du ret, men så er der rigtig mange andre dygtige spillere , der gang på gang overmelder . Men hvis det værste du ved , er at gå bet, ja så bør du passe. Du mangler også 0,15 HFP for at nå op på 12 !   Samtidig skal du nok tænke på de hænder , hvor makker har feks 8-11 jævne. Her misser I nemt en delkontrakt.   Der er andre fordele ved at komme først til fadet, feks udspil, hvis vi kommer i modspil. Derfor kunne man i stedet åbne 1 ru. Og taktiske grunde til at åbne 1 klør, for at undgå udspil her . Sådan kan vi blive ved, en dag må vi spørge en statistiker , hvad der bedst kan betale sig, det er vel det, det handler om?

mvh,

Erik Brok

 

Svar
 

Efter Hans Werges fyring af substitutten på gråt papir og i unåde, er det denne gang den berygtede Hubert Wisserbesser, der har kapret den selvsamme substitut. Ved et fantastisk sammenfald trækker det arme, hjemsøgte menneske præcis den samme hånd op, men af bitter erfaring passer han. Således provokeret går HW2 igang: »Har du ikke lært at spille bridge? Findes der ikke moralsk-etiske vurderinger, der forbyder at passe på den hånd? Ganske vist er der mere end 7 tabere, men det er jo en sanshånd, og taberberegning er til farvekontrakter. Se lige på de fede mellemkortssekvenser og den perfekte genmelding 1UT. Nu skriver jeg lige et indlæg i DebatForum, og jeg kan garantere dig for, at nogen vil give mig ret i, at du er et fjols!«


Overvejelse #1: Hvis der passes, finder modstanderne deres 110 i fred.


Overvejelse #2: Både Hans Werge og substitutten har fortjent en bedre makker. :-)

Svar
 

Hej Hans

Der kan ikke have været mange hår i suppen den aften, når du klager over en makkerbeslutning, der indbragte 2imp! 
 

Mange hilsener

Makker

 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn