Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Kulørsvigt

RE: Kulørsvigt

emailnotifikationer
 
 

I forbindelse med spil af en hjerterkontrakt sker der kulørsvigt, hvor modspillerne får det stik hvori der svigtes kulør + et efterfølgende stik, hvorefter der iflg. loven overføres 2 stik til spilfører, hvilket i den aktuelle situation betyder, at spilfører opnår 13 stik, uagtet at modspillerne har trumf ES. Denne situation er noget uretfærdig for de andre spillere af kontrakten - men skal der i denne situation dispenseres fra reglerne, således at der tildeles justeret score til den ikke fejlende side, idet der kun tilbageføres eet stik??? 

Svar

Svar

 
 
 

Det korte svar: Nej. Reglerne er firkantede jfr. §64 og at ikke-fejlene side opnår en fordel er i overensstemmelse med bridgeloven.

Svar
 

Bemærk at der kun skal overføres to stik, hvis det er den spiller, der har begået kulørsvigten, der vinder stikket.  Det vil i praksis sige, at den spiller, der begår kulørsvigten, skal trumfe, og ingen af de andre spillere må trumfe højere.  Den blinde og spilfører regnes som to spillere.

Svar
 

Hej

Min makker åbner med 1klør, hvorefter jeg melder 6klør som hun siger pas til. Efter endt spillet er hun helt fortørnet over min melding:) Hun mener jeg skulle mlde billigst muligt, så hun i næste bid vise sine 18 pkt ved at melde 2nt:) 4nt måske var den bedste bid fra mig, men på den anden side kunne jeg ikke drømme om at hun åbner med 1klør med kun en. Hendes åbning er hel hen i vejret, men jeg får skylden for melde direkte 6klør. Hun ville hellere at jeg meldte 4kl, som viser ifølge hende og bridgevejen mange points:) Jeg kan ikke forstår, at hun ikke flytter til 6nt, som kan ikke sættes.

Hun går en ned med hjerter 2 i udspil

Jeg synes 6klør e rok melding, selvom 4nt var nok den bedste

spil_18.docx
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn