Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Multihold - Imp til KP

RE: Multihold - Imp til KP

emailnotifikationer
 
 

jeg forstår ikke omsætningen af Multihold til KP – ikke at det betyder så meget, men det irriterer mig, at jeg ikke forstår opgørelsen, når jeg sætter mig for at finde ud af det – kan nogen fortælle mig, hvor og hvad jeg evt gør forkert?

 

Forhistorien er denne:

Sommerhold i Ølstykke i mandags – kamp 2 – Hold 11 mod Hold 1

Vi spiller 16 spils kampe og bytter efter 8 spil (spil 17 – 32)

Vi sidder fast ØV

Vi er alle enige om resultatet 22-22, og altså 10-10 i KP

Jeg har kontrolleret indtastningen i BridgeMate, og der er ingen fejl i de enkelte spil

 

Første halvleg taber vi med 4 Imp – Efter KP-skalaen med 8 spil skulle det give os 8,33, men vi er registreret med 8,71  (resultatet 11,29 mod 8,71 findes ikke i KP skalaen)

Anden halvleg vinder vi med 12 Imp – det skulle give 14,39, men vi er registreret med 13,23

 

Jeg har efterfølgende kontrolleret kamp 1 også – her tabte vi pudsigt nok også med 4 Imp (i anden halvleg), men den har vi mærkeligt nok fået 8,97 for

Første halvleg vandt vi med 32 Imp – det skulle give 18,68. men vi er registreret med 17,18, eller 1,5KP mindre – det er vildt underligt

 

Hvorfor er der disse forskelle? Er der en skjult kvotient, der kan give så store variationer over 8 spil?

 mvh

Finn Caspersen

Svar

Svar

 
 
 

Hej Finn

Mange tak for at give mig endnu en mulighed for at ride min kæphest :-)

Det korte svar er (med fare for at gentage mig selv fra andre tråde): Multihold og butlerimps er fjollede beregninger, der ikke nødvendigvis er den store sammenhæng i, og du får et langt mere sorgløst liv, hvis du dropper at gå alt for meget op i det.

 

Det lange svar:

Multihold laver en almindelig holdopgørelse mod hvert eneste andet bord i lokalet (for Ølstykke sommerhold altså 17 forskellige opgørelser). For hver eneste opgørelse fås et antal imps, som slås op i KP-skalaen, hvorved du får et antal KP. Din multihold er gennemsnittet af disse 17 værdier af KP.

 

De -4 imps, som du ser på handicapopgørelsen er derimod resultatet af den virkelig bøvede butlerberegning. Her tager du hvert spil for sig. For spil 1 udregner du gennemsnittet for de 18 borde, hvorved du har 'datumscoren'. For kamp 2 i mandags kan du under multihold/bordresultater se, at datum for spil 1 var -321. Du og din makker scorede imidlertid 460 som ØV. Forskellen fra din score til datumscoren -321-(-460) = 139 slås op i imptabellen, som giver 4 imps. Dette gentages for samtlige spil i halvlegen, og summen udgør din butlerscore, som er den, der bruges til at udregne din handicapændring

 

Hvad der er det eneste fornuftige at gøre, har stadig ikke ændret sig: Udregn imps pr spil og drop alt det multi- og butlerpis. Men det sker vist ikke lige med det samme...

 

mvh

Skjønne

 

 

 

Svar
 
Svar
 

Hej Finn

Du skriver at:

"Første halvleg taber vi med 4 Imp – Efter KP-skalaen med 8 spil skulle det give os 8,33, men vi er registreret med 8,71  (resultatet 11,29 mod 8,71 findes ikke i KP skalaen)"

 

Jeg tror du har misforstået noget. De 8,71 er din multi for 1. halvleg.

 

Det er ikke et kampresultat og ikke på nogen måde direkte afledt af de -4 imps som dit hold tabte med i første halvleg.   

Når vi snakker om multi, så snakker vi bla. om følgende to hjemmesider:

 

http://www.bridge.dk/2198/Klub1/Turneringer/MultiResultat5331.html

 

http://www.bridge.dk/2198/Klub1/Turneringer/MultiResultat5332.html

 

Jeg får netop nu, mens jeg skriver dette, øje på en meningsforstyrrende fejl på ovenstående hjemmesider.

Fejlen er tudsegammel og fra før min tid på BridgeCentral, men ingen har tilsyneladende opdaget det før nu.

Der står 'KP' på ovenstående to hjemmesider - men det er sgu da multien som vises på disse to sider?!?

 

Efter mine begreber skal der stå 'Multi', ikke 'KP' i headeren på ovenstående to sider.

 

Dette er en meningsforstyrrende fejl, som nemt kan have medvirket til din forvirring.

 

Den multi score som vises på ovenstående to sider har intet at gøre med KP scoren og dermed intet med de +4/-4 IMPs at gøre. Jeg retter teksten fra 'KP' til 'Multi' i næste BC release på BC's multi-sider.

 

Udregningen af multi er desværre meget mere kompleks.

 

Multiholdscoren er udtryk for det gennemsnitlige antal kamppoint, man har opnået, når de enkelte resultater udregnes mod de andre borde i rækken. Groft sagt: Du gør holdkampen op mod alle de andre par og udregner gennemsnittet i KP. Dette er din multi.

 

En diskussion af retfærdigheden og fornuften i alt dette (specielt den evige multi vs. Butler-IMPs diskussion) vil jeg ikke blande mig i igen cheeky

 

Jeg har heller ikke tid eller lyst til at regne din multi efter i hånden - 18 hold er altså mange laugh

 

Skjønnemann har fint linket til en tidligere tråd, hvor jeg viser princippet i udregningen for en mindre holdturnering med 6 hold. Du kan få inspiration i den tråd, hvis du vil kontrollere din multi fra 2. kamp.

 

Din holdturnering udregnes på nøjagtigt samme måde og jeg er meget sikker på at hvis du foretager den samme udregning for din turnering så kommer du frem til præcis 8.71 og 13,23 - BridgeCentral plejer ikke at regne forkert på dette område.

 

Det vigtigste at forstå er sådan set at de +4/-4 IMPs fra 1. hhv. 2. halvleg ikke på nogen måde bruges til multiudregning - jeg undskylder hvis jeg er forkert på den, men jeg læser dit indlæg som om du tror at det er tilfældet.

 

m.v.h Lars Venø

Svar
 

Tak til Lars og Skjønne,

I har fuldstændig ret - jeg fik blandet begreberne sammen i farten

mvh

Finn

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn