Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Carryover under DM åben par

Carryover under DM åben par

emailnotifikationer
 
 

Carryover

Efter at have deltaget i repræsentantskabsmødet 2015 og læst den skriftlige beretning fra HB kan jeg se, at TUK planlægger/har besluttet? at indfører et såkaldt carryover princip i DM for åben-par. Kort om carrover princippet, dette betyder at deltagerne i lørdagens og søndagens A og B finaler får nogle point med over fra fredagens kvalifikation. Antal point vil afhænge af hvor godt de har præsteret i kvalifikationen. Jeg mener ikke at dette princip er godt, da det vil give elite spillere en fordel i DM finalerne. Det vil selvfølgelig blive sværere for almindelige bridgespillere at skabe overraskelser. Et par som overraskende lige netop har klaret at kvalificerer sig til A finalen, vil få meget svært ved at klare sig godt i A finalen hvis elite spillerne på forhånd bliver favoriseret. Det samme vil gøre sig gældende i B finalen. Måske vil carryover også mindske lysten til at alle vil deltage i B finalen, hvis der bliver mindre mulighed for, at til spille sig til en plads som giver distriktet en ekstra plads til næste års finaler. Jeg men også at charmen ved at deltage i DM er muligheden for at overraske, alle deltagerne har inden start på kvalifikation af A/B finaler et håb om at overraske.

Caryyover anvendes allerede i dag under slutspillet til DM for hold. Her har det måske sin berettigelse da de overførte point er baseret på en tidligere kamp mod nøjagtig de samme spillere. I DM for par vil de overførte point blive baseret på resultater opnået mod forskellige par, da kvalifikationen spilles i tilfældige grupper, dog opdelt således at grupperne skulle være nogenlunde lige stærke.

Hvis dette princip indføres vil det på sigt også have en indvirkning på antallet af deltagere til DM finalen fra distrikterne. Mange af de gode spillere er bosiddende i nogle få distrikter og dermed vil disse distrikter selvfølgelig opnå flere pladser da deres deltagere vil have størst mulighed for at opnå fordelene ved et carryover princip. Dermed vil det, på sigt, blive særdeles svært for bridgespillere fra de mindre distrikter, at opnå kvalifikation til DM.

Der har været en god og fin diskussion på netbridge om dette, selvfølgelig med et stort ønske om at carryover indføres, dette kan selvfølgelig ikke overraske da deltagerne i diskussionerne alle er med i eliten. TUK består også af elite spillere så det kan heller ikke overraske at de mener ideen er god. Hvis dette princip indføres i alle DM finaler for par, kan det se ud til at resultatet bliver at eliten i endnu højere grad kommer til fordele DM pladser mellem sig.

Jeg har ikke noget imod ændringer/fornyelse, men det skal være ændringer/fornyelser for alle.  

Før i tiden havde hver kreds et medlem af TUK måske dette skulle indføres igen, således at der bliver mulighed for distrikter og kredse igen at få indflydelse på beslutninger som berører dem.

 

Kim Nielsen
Klarup           

Svar

Svar

 
 
 

Hej Kim,

Jeg har ingen holdning til carry over i DM-finalerne og deltager ikke selv, men efter at have læst dit indlæg er jeg simpelthen nødt til at spørge:

Synes du, at DM for åben par skal handle om at finde de par, der har gjort det bedst samlet i turneringen, eller skal det være en social begivenhed, hvor man forsøger at forbedre chancerne for spillere på et lavere bridgemæssigt niveau?

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hej Christina

Det skal være for alle.

Jeg er sikker på at efter 175 spil, 58 i semifinalen og 117 i finalen, er de rigtige vindere fundet.

Det største problem er, efter min mening, at det på sigt vil blive svært for de mindre distrikter at fastholde deres antal af pladser til finalerne. Et andet problem er at sådanne beslutninger kan træffes uden at de berørte, distrikterne, har en mulighed for at påvirke beslutningen. Sidste oplevelse på dette punkt var beslutningen om at ændre vilkårene for DM dmixpar samt øget brugerbetaling under DM finalerne, dette kostede 91400kr for distrikterne. Disse ændringer havde distrikterne ingen indflydelse på, men blev indført rent administrativt. Måske gode beslutninger, men det burde have været vendt med de berørte distrikter.

PS

Held og lykke mod de stærke Hollandske kvinder i denne weekend

kim

Svar
 

Carry-over er en god ide. Så tæller alle spil hele vejen igennem, og man belønner dem, som har en god fredag. Overførslen bør dog kun være af mindre karakter, og der bør ikke være overførsel til B-finalen. Det ville være at straffe dem, som har satset lidt ekstra for at forsøge at indhente et minus i kvalen.

Alle store internationale parmesterskaber, som jeg har været med i, har carry-over fra indledende runder. Det gælder EM-par, VM-par og amerikanske nationals.

Kim, jeg ville kunne forstå dit bridge-for-alle synspunkt, hvis du f.eks. gerne ville diskutere antal pladser i turneringen, inddeling i A/B/(C?) rækker, fordelingen mellem distrikterne, om Svendborg-turneringen helt skulle være åben osv.

Men at foreslå at man med vilje går efter at vælge et pointsystem, der er mindre retfærdigt, i håb om at fremme overraskelser, det synes jeg godt nok er langt ude.

Mvh Michael

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Hej Michael

Jeg skulle nok have været mere præsis i min formulering. Mit indlæg var ment som et opråb tit distrikterne, da det indenfor ganske kort tid er på tapetet i TUK. her vil det blive behandlet alene af elitespillerer. Jeg forsøger at få distrikterne til at gøre deres indflydelse gældende hvis de ikke er enige. Indføres dette princip vil det efter min opfattelse få stor indflydelse på fremtidens pladser til DM for en del af de mindre distrikter.

Din påstand om at det nuværende system er mindre retfærdig end carry-over er jeg ikke enig i.

Kim 

Svar
 

Hensynet til de svagere distrikters mulighed for at få så mange pladser til DM, som de ønsker, skal naturligvis ikke have nogen som helst indflydelse på det pointsystem, der anvendes for at finde de rette danmarksmestre.

 

Hvis fordelingen af pladser mellem distrikterne medfører, at DM-turneringen bliver stærkere end ønskværdigt, kunne det komme på tale at ændre i fordelingsnøglen. I øjeblikket får hvert distrikt 2 pladser up-front, 48 pladser fordeles forholdsmæssigt efter medlemstal, og 50 pladser fordeles på basis af placeringerne i foregående års DM. Men vi skal ikke tilbage til tilstandene før 2005, hvor et betragteligt antal DM-kandidater blev filtreret fra i distriktsfinalerne for at gøre plads til et stort antal spillere fra medlemstunge distrikter uden elitespillere.

Svar
 

Lad mig for god ordens skyld først slå fast at jeg ikke er elitespiller, og at jeg således ikke er ude at mele min egen kage. Ifølge dagens handicaprangliste er jeg rangeret som nr. 1592. Kim er til sammenligning nr. 1290.

Jeg kan ikke tilslutte mig Kims præmisser. Tiltag der skal favorisere par der har kvalificeret sig til A-finalen på yderste mandat, på bekostning af dem der har overlegne resultater fra semifinalen, vil for mig at se være en misforståelse. Jeg finder det derfor forkert at kritisere en ordning ud fra det udgangspunkt at den gør det sværere for svage spillere at vinde A-finalen.

Jeg mener  ikke at et system med overførsel af point fra seminifinalen til finalen har nogen særlig indflydelse på hvor mange pladser små distrikter får i næste års semifinale. Hvis der overhovedet er nogen virkning, er den marginal; men i øvrigt er det hensynet til den sportslige afgørelse af A-finalen der skal veje tungest her.

Hvis de små distrikter synes de har for få pladser i semifinalerne, har de altid mulighed for at rejse sagen. Det har de også selv om man begynder at overføre point mellem semifinalen og A-finalen. Der findes oplagte muligheder for at tilgodese små distrikter i den måde man fastlægger antallet af pladser på. Umiddelbart synes jeg at den metode der faktisk bruges, hvor hvert distrikt forlods er garanteret to pladser i semifinalen, tjener dette formål fint; men hvis der er distrikter der føler sig forfordelt, må de jo give lyd.

Svar
 

TUK havde årsmøde i fredags. Her blev det besluttet ikke at indføre carry-over.

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund

Svar
 

Med hvilken begrundelse?

Jeg syntes at det lød som en rigtig god ide.

Lauge

Svar
 

Hej alle

Hvis man på retfærdig vis skal indføre carry over, kan det vel kun gælde for resultater, der er opnået mod spillere, der har kvalificeret sig til at spille i samme gruppe.

Derfor giver det jo ikke nødvendigvis et retvisende billede, at man scoret +785 i semifinalen, hvis kun 2 par fra samme gruppe har kvalificeret sig til finalen. Tænk om man netop have tabt med 100 til det andet kvalificerede par:-)

Så skulle man starte finalen med -100.

 

Vh

Erik Christensen

Svar
 

Jeg har desværre ikke kunnet overbevise TUK-medlemmerne om dette. Som jeg husker diskussionen, var de væsentligste argumenter imod følgende:

 

1) Carry-over er ikke retfærdig, fordi man ikke har mødt de samme spillere. Det bør dog være irrelevant, fordi man har mødt spillere af samme styrke.

 

2) Det er ikke sjovt at starte finalen på minus. Også irrelevant. Det er heller ikke sjovt at starte søndagen med minus. Og det er heller ikke sjovt at få sin superscore fra semifinalen annulleret.

 

3) DM skal ikke afgøres på, hvem der er bedst til at myrde de bløde par. Det kan man i det mindste argumentere for, men den, der har scoret godt i semifinalen, har dog præsteret bedre, og ved at lade færre spil tælle, introducerer man også tilfældighed i resultatet. Personligt mener jeg, at hensynet til at lade flere spil tælle skal veje tungere.

 

I øvrigt kan man eliminere det sidste problem (hvis det er et problem) ved at afvikle turneringen som Monrad, hvor man i den sidste del af turneringen ikke tager hensyn til, om parrene har mødt hinanden før. Det er meget overset, at en Monrad-afslutning "med tilbagelægning" af en stor turnering af denne grund meget vel kan være den mest retfærdige, og især ville det kunne give en ekstremt spændende afslutning.

Svar
 

Vedhæftet er en udregning for resultatet af åben par 2014.med et forslag til overført score.

 

Ideen er at nr. 40 har en startscore på 0. Nr. 1 har en startscore på 2 eller 3 toppe (dvs. 76 eller 104), og resten får en startscore som forholdsmæssigt svarer til deres score.

 

Udregningen foregår ved at man først finder forskellen i score mellem nr. 40 og det relevante par. Hvis denne forskel svarer til 60 % af forskellen mellem nr. 1 og nr. 40, skal parret have en startscore på 60 % af 2 eller 3 toppe (dvs. 45,6 eller 68,4).

 

Konsekvensen for resultatet af åben par, havde primært været, at der var blevet byttet rundt på sølv og bronze, da Michael Askgaard og Kasper Konow kun blev nr. 40 i kvalifikationen.

 

Torsten

ÅbenPar2014_overført_score.xlsx
Svar
 

... og her er så hvordan den overførte score ville være i morgendagens finale i mixed par, hvis man brugte denne model for overført score.

Jeg har ikke set på hvilket af parene som ligger nr. 40, der er gået videre, da det ikke har indflydelse på udregningen.

 

Torsten

MixedPar2015_overført_score.xlsx
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn