Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Guldturnering

RE: Guldturnering

emailnotifikationer
 
 

Guldturneringen afholdes jo i år samtidig med Senior Par.

Kunne man overveje næste år at lægge Guld om onsdagen istedet. Det vil kun gå ud over 8 par i Vinoble slutspil

istedet for 48 seniorpar.

 

mvh

thaarup

 

Svar

Svar

 
 
 

Dumme mig...der er jo også Seniorpar om onsdagen....

thaarup

 

 

Svar
 

Alle dage er jo booket op med en DM-finale, så nogen finalister må jo nødvendigvis undvære guldturneringen. En løsning kunne være at placere guldturneringen på skiftende ugedage fra år til år - eller at bytte om på DM finalerne i Mix, Damepar og Seniorpar fra år til år.

Eller at afholde hele 2 guldturneringer under festivalen.

Det er vel mest rimelligt at alle får en chance for at spille om guld, også den unægteligt store gruppe af seniorer, som bør være lige så velkomne til festival som os andre.

Svar
 

Har lige læst i den sidste festival-bulletin at DBF allerede har taget hånd om problemet ved at afholde damepar og seniorpar samtidigt næste år, onsdag og torsdag. Så behøver seniorerne ikke være misundelige på de damer der så heller ikke kan spille guldturnering. laugh

Det er utvivlsomt noget af en kabale at tilrettelægge. Måske er den bedste løsning at udvide festivalen til at vare 2 uger!

Håber de ramte glæder sig over at være så priviligerede at få lov at spille DM, og har mulighed for at finde en anden guldturnering senere på året.

Svar
 

Man bør aldrig tilrettelægge turneringsplanen således, at der overhovedet er spillere, der afskæres fra at deltage i en DM-parfinale.

Der er vel faktisk damespillere, der vil kunne gøre sig stærkt gældende i såvel damepar, mixedpar, seniorpar (selv om de måske påstår, at ee kun er 29wink) og åben par (faktisk er der en meget kvalificeret kandidat, der faktisk om ganske kort tid opfylder også betingelsen for at kunne deltage i seniorparlaugh).

Derimod er det i mine øjne helt i skoven at begynde at tilrettelægge turneringsplanen efter, om man kan deltage i en guldturnering eller ej.

MP-ordningen er i øvrigt ikke særligt retvisende i nogen sammenhæng (dog temmelig "uskadelig" - og økonomisk vel ganske indbringende for DBF), men den værste nyskabelse er dog det - i enhver henseende - fuldstændigt latterlige handicapsystem, som man har indført.

Der er masser af eksempler på jævnt gode klubspillere, der sjældent - om nogensinde - bevæger sig uden for bygrænsen i den lille provinsby for at ta´kampen op mod udenbys spillere (divisionsturnering har de aldrig hørt om) og alligevel ligger bedre placeret end 1. divisionsspillere, landsholdsspillere, medaljevindere m.v.

Jeg forstår godt, at i de blindes rige er den enøjede konge, men jeg forstår ikke, at man ved blot at sidde og besejre hinanden i en lille provinsklub, kan opnå så lave handicaptal, som tilfældet er.

Med venlig hilsen

Frederik Mørk

Svar
 

Tak for jeres input, Preben Thaarup, Søren Rungholm Jensen og Frederik Mørk. Vi lytter altid til feedback i festivalledelsen, selvom vi i sagens natur ikke kan gøre alle tilfredse.

 

Personligt er jeg enig med Frederik Mørk i, at DM'erne bør afholdes, så ingen afskæres fra at spille et DM, de kan kvalificere sig til. Jeg har dog kigget lidt i deltagerlisterne for DM damepar og DM seniorpar i 2014. Der var kun 3 gengangere. Derfor har jeg bakket op om ideen om at spille de to DM'er parallelt, så damerne får mulighed for at spille med i Vinoble Open. Det har vi hørt ønske om fra flere sider. Distrikt Østjylland sendte endda et forslag til årets repræsentantskabsmøde med det ærinde. Årets DM'er bekræftede i øvrigt, at det ikke er voldsomt generende, idet ingen af deltagerne i DM damepar også spillede med i DM seniorpar. Så nogle gange må de gode principper vige for mere pragmatiske løsninger!

 

Det går selvfølgelig ud over damernes mulighed for at deltage i guldturneringen, men man kan ikke få det hele! Jeg er sikker på, at vi ikke skal udvide festivalen ud over de allerede 10 dage, festivalen varer. Staben er i forvejen presset til det yderste, og vi kan ikke forlange mere af den.

 

Frederik Mørks betragtninger om handicapsystemet er jeg ikke enig i. Det er klart, at handicapsystemet kun virker, hvis spillerne spiller i forskellige sammenhænge. Der kan derfor opstå små enklaver, hvor handicaptallene bliver misvisende som følge af manglende udveksling med omverdenen. Der skal kun være en enkelt, der af og til spiller andre steder, så sker tilpasningen automatisk over tid. Hvis der ikke er ret mange fra enklaven, der "går i byen", så kan den lokale tilpasning af handicapforskellene "løbe fra" tilpasningen til handicapniveauet i resten af landet, og så opstår de ubalancer, Frederik har observeret. Men før eller siden bliver balancen genoprettet.

 

Jeg synes, at handicapsystemet selv med dets åbenlyse mangler er fremragende til at give anerkendelse for opnåede resultater. Det er klart, at man skal være god for at spille i divisionssystemet, men man kan ikke slutte omvendt, at man ikke er god, bare fordi man ikke spiller i divisionen. Der kan sagtens være endog rigtig gode spillere ude i de mindre klubber, hvor det måske ikke er muligt at samle fire spillere, der kan gøre sig gældende på højere niveau. Det vil handicapsystemet kunne afsløre - med det nævnte forbehold for, at den lokale handicaptilpasning er løbet fra tilpasningen til handicapniveauet i resten af landet.

 

Handicapsystemet har mange fordele. Inddelingen i grupper i Vinoble Open og guldturneringen på årets festival er to eksempler på en god effekt. Begge turneringer er blevet populære, og en del af populariteten tillægger jeg det faktum, at feltet bliver inddelt i grupper efter objektive kriterier, som ikke skyder helt ved siden af. At kalde handicapsystemet for "i enhver henseende fuldstændig latterligt" er derfor skudt helt ved siden af.

 

Med venlig hilsen

Flemming Bøgh-Sørensen

Generalsekretær

Svar
 

Hej

Som om Frederik rigtigt påpeger bør man ikke kunne afskæres fra at deltage i DM. Det ser ud til at festivalledelsen vægter deres holdturnering højere end et DM. Denne hovsa beslutning har også indflydelse på distrikternes kvalifikationsturneringer til DM i seniorpar og damepar, her også vil være et vist sammenfald og så skal der prioriteres hvilket DM der skal forsøges at opnå kvalifikation til og dermed mindre deltagerer.  

I år blev ændringer i afviklingen af DM i mixpar besluttet af sekretariatet og nu ser det ud til, at ændringer omkring damepar kan besluttes af festivalledelsen, dette på trods af at der i Kommissorium for TUK står at de er ”ansvarlig for udvikling og fastsættelse af regler og rammevilkår for forbundsturneringer” måske det var på tide at det bliver fastlagt hvilke kompetencer udvalg og ansatte i DBf har!!
Jeg mener det alene er TUK som kan ændre proportionerne for mesterskaber.


Frederik siger at handicapsystemet er helt hen i vejret, dette er jeg ikke enig i. Jeg er stor fan af handicapsystemet. Han har dog en pointe i, at små lokale klubbers bedste spillere kan/vil opnå en rating som ikke afspejler deres reelle niveau. Flemming nævner at blot en enkelt aktiv spiller er nok til at systemet til over tid at tilpasser sig automatisk, jeg stiller mig skeptisk over for om det er sådan. Der findes mange klubber i Nordjylland hvor der er en ikke eksisterende ´ud af huset´ aktivitet. Disse medlemmer har derfor et skævt ratingtal og vil, hvis de drister sig ud og deltager i åbne turneringer, blive seedet forkert og dermed evt. få en negativ oplevelse hvis de bliver overmatchet.
Hvis man ser på mesterpoint ordningen vægter turneringer forskelligt og der forskel i mp tildelingen afhængig af hvilken turnering og på hvilket niveau der spilles. Dette kunne måske overføres til handicapsystemet på en eller anden måde? Eftersom der er brugt energi og midler på at få handicapsystemet op og stå, burde DBf selvfølgelig uddele såvel placerings- som handicappræmier i alle deres turneringer også under festivalen, det burde ikke være enten eller men både og.

Måske burde mesterpoint systemet skrottes og i stedet for satse 100% på handicapsystemet?
 

Kim Nielsen
klarup

 

  

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn