Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Festival med alvorlige fejl

Festival med alvorlige fejl

emailnotifikationer
 
 

Efter at have deltaget i årets Bridgefestival med spil i Vinoble, Guldturneringen samt nogle åbneturneringer er min vurdering af tilrettelæggelsen og afviklingen af turneringerne, var præget af en høj grad af amatørrisme. Noget som Bridgeforbundet må få rettet op på snarest, alt andet er utåleligt. Jeg uddyber meget gerne hvis det ønskes.

Elver Rasmussen

Svar

Svar

 
 
 

Hej Elver

Jeg bider på  - kunne du ikke godt uddybe lidt.

Til din orientering talte jeg i Svendborg med en af de ansvarlige bag BridgeCentral. Han fortalte at de havde prøvekørt Vinoble Open 10 gange uden problemer. Vi kan sagtens blive enige om at det var meget uheldigt, at BridgeCentral brød ned, men på stedet havde de ikke nogen forklaring på hvad der var sket. Måske kommer der en forklaring på et senere tidspunkt.

 

Torsten

Svar
 

Hej Elver

Torsten har svaret på Vinoble Open.
Jeg vil rigtig gerne høre, hvilke problemer du oplevede i Guldturneringen og sideturneringerne.

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund

 

 

Svar
 

Hej Torsten

Allerførst må jeg sige, at jeg havde en forventning om, at man havde lært af sidste års nedbrud i Bridge Maten, men det var ikke tilfældet. Hvor lidt eller meget man havde testet teknikken ved jeg ikke, men jeg oplevede resultatet af manglende rettidig omhu.

Vinoblen blev suspenderet i 2,5 time. Her var min forventning, at kan man ikke få BridgeMaten til at fungerer inden for 15-20 minutter, så har man forberedt en nødplan som fx kunne være papirregnskaber. Men det havde man ikke.

I Damepar turneringen kunne man i en periode ikke udskrive resultater.

I Guldtuneringen, i den ende af salen, der hvor jeg sad, trak det helt vildt. Folk måtte pakke sig ind i tæpper, håndklæder, og hvad de ellers kunne finde. Der var to store fløjdøre i vores ende, man tapede den ene til og lod den anden stå på klem? Resultatet blev at en del blev syge.

Der var ingen oplysninger om, hvad vi spillede om i Vinoble og Guldturneringen.

Og på det mere munter plan: Vi fik oplyst, at der var 600, der deltog i Vinoblen, og der blev som et plaster på såret over den megen ventetid, uddelt en billet til hver til en gratis drink. Hvilket var fint nok, men da de 600 spillere var færdige og kommer ud for at få en ”fyraftens øl” holdt man kun en taphane åben. Igen manglede overblikket.

Til gengæld vil jeg gerne rose det frivillige personale og turneringslederne for deres store gode arbejde.

Svar
 
Svar
 

Nogle gange er uheldet bare ude med stort U - og det var det åbenbart i Vinoble. Det VAR bare ærgerligt - og jeg tror ikke mindst for de ansvarlige.

Det der kan indvendes og undre er, at man ikke har en backup-plan i sådanne tilfælde. Man kunne eks. have brugt den første halve times udsættelse til at regne scorerne ud manuelt, i stedet for at stå 10 mennesker omkring 1 computerskærm (hvilket sikkert blot har stresset den stakkels IT-ansvarlige yderligere). Så havde man ikke behøves at aflyse 2 runder.

Man kunne også have valgt at fravige Monrad-princippet, og erstatte det af en mere vilkårlig skifteplan, hvis det kunne havde gjort det manuelle arbejde lettere, og rundeskiftene hurtigere.

Men det er altsammen ting, som jeg er helt sikker på at Festivalledelsen vil tage op i deres evaluering, og som vil være  fuldt udbedret til næste år.

Også herfra en stor tak til turneringsledere og hjælpere.

Svar
 

Hej Elver

 

Jeg takker for din ros - jeg var en af turneringslederne i Svendborg. Jeg fik endda lov til at sidde og lave startlister for 3 af rækkerne i Vinoble efter nedbruddet, fordi der var nogle, der vidste at jeg havde erfaring med det devil. Den opgave blev jeg tilkaldt for at løse ca. kl. 16 om mandagen og arbejdede koncentreret med det frem til turneringen sluttede.

 

Da der var kommet ro på, og Vinoble var kommet til at spille igen, kunne vi godt se, at der var taget mindst én beslutning som ikke var nødvendig (A-rækken burde have spillet videre i stedet for at holde pause), og der blev også taget en beslutning som måske var overflødig (Monradrækkerne kunne godt have spillet en runde mere med en tilfældig lodtrækning lavet i hånden). Da jeg først blev tilkaldt sent i forløbet, kender jeg ikke hele historikken, men jeg ved, at fra det kl. 16 blev meddelt, at der først skulle spilles igen kl. 17.30, så blev der faktisk arbejdet med at få dannet det resultatmæssige overblik og lavet startlister, frem til ca. 10 minutter før med den aktuelle runde. Jeg giver dig gerne ret i, at det ikke var den optimale beslutning at aflyse i 2 kampe, men omvendt var der brug for, at der blev taget en beslutning!!

 

@Søren: I længden vil det ikke være noget valg at fravige Monradprincippet. Når man har en turnering hvor ikke alle hold møder alle, er det nødvendigt at sikre, at de bedste hold så vidt muligt møder hinanden, for at præmietildelingen bliver retfærdig.

 

 

Damepar var desværre et offer for nedbruddet i Vinoble, ligesom andre turneringer, der blev spillet mandag eftermiddag, var det. Her blev turneringsledere/regnskabsmedarbejdere bedt om at slukke for BridgeCentral i en periode i et forsøg på at løse problemet i Vinoble. Når BridgeCentral lukkes kan der ikke laves stillinger, og helt slemt var det i en bronzeturnering, hvor man var nødt til at sende spillerne "hjem" uden at kunne uddele præmier efter turneringen.

 

Til gengæld vil det nok glæde dig at høre, at der var en backup-plan på Guldturneringen. Vi var flere personer der var indskrevet til at udregne resultater i hånden, hvis uheldet var ud. Vi er nogle stykker som har snakket om at danne et hold til Vinoble Open næste år, men vi har allerede fået indikationer om, at tilmeldingen vil blive afvist laugh (læs: DBf ved godt, at der skal være en backup-plan klar næste år, så der kan reageres hurtigere).

 

Problemet med turneringsafviklingen i dag er, at det meste foregår på computer. Hvis computeren bryder ned er der problemer. Hvis man i en Monradturnering som Vinoble først én gang undervejs, har lavet en startliste i hånden, så er det enormt besværligt at tage computeren i brug igen, hvis man får den til at virke. Derfor er man meget tilbageholdende med at gå over til Monrad i hånden, og jeg tror det er derfor man brugte så lang tid på at forsøge en løsning, inden beslutningen om at gå over til håndudregning blev taget.

Der er ikke samme problemer i parturneringer med alm. opgørelse, da det er relativt enkelt at lave i hånden, og startlisten ligger fast på forhånd.

 

Vedr. guldturneringen så er jeg ikke enig i din definition af amatørisme, hvis DBf skal have ansvaret for at der var træk i hallen. 

 

Jeg er enig med dig i, at det skulle have været mere klart, hvad der blev spillet om i Vinoble og guldturneringen.

 

 

Med sommerlig bridgehilsen

 

Torsten

Svar
 

Jeg deltog i flere turneringer og min mening er:

 

DM-finaler: fint afviklet og uden de store problemer, kunne dog godt ønske mig 3-spilsrunder i kvalen istedet for de stressende 2-spilsrunder.

 

Vinoble: OK at spille på scenen, men ikke ok at man udskyder turneringen i 2½ time, specielt når vores række var planlagt som alle mod alle. Meget uklart hvad præmier og MP man spillede om. Fint med rækkeopdelingen.
Personligt tilfreds med det lavere indskud...

 

Sølvturnering: Ikke i orden med Bridge+More (Bridge spinner), som ikke var klar og udskød starten med over en time. Vi bad flere gange om kort til den, så vi kunne teste i ventetiden, men fik dem først 5-10 min. før spilstart.

 

Lyn- og bronzeturnering: Fint afviklet og uden de store problemer.

 

Guldturnering: Umiddelbart fin, men bestemt problemer med træk, som dog blev løst, da folk blev bedt om at gå via foyeren. Rigtigt fint med opdelingen i rækker efter handicap. Lidt problemer med tætstående borde, hvor man kunne høre resultatet fra nabobord.

 

Fest: Rigtigt fint at holde den andetsteds og mad og musik var fremragende, men 400 kr er lige i overkanten, når man bagefter skal købe drikkevarer. Og rødvinene var langt under min normale standard, giv folk mulighed for at medbringe egen vin mod proppenge, så man nyde et ordentligt glas vin.
Må jeg anbefale at man næste år har en Primitivo eller Ripasso, som falder i de flestes smag...

Svar
 

@Torsten: Jeg kan være enig i PRINCIPPET omkring Monrad, men her må det praktiske komme i første række. At aflyse 2 runder må absolut være den ringeste løsning.

Desuden, når der er 5 rækker i Vinoble, som i forvejen er inddelt efter handicap, så burde udsvingene mellem de stærke og svage hold være til at overse  - måske undtaget E-rækken, hvor spredningen var lidt større.

Og - endeligt - så er det jo tilsyneladende ikke et problem i parturneringerne, at de stærke og svage møder hinanden fuldkomment vilkårligt.

 

Jeg skal så i øvrigt ikke gøre mig klog på om det var Monrad der forsinkede turneringen - jeg snakker kun principper her.

Man håbede jo nok til det sidste at få systemet i gang, også af hensyn til resultater, kortfordelinger m.v. , hvilket vel er fair nok. Og det gik jo tilsyneladende glat da man først kom i gang igen med håndkraft. Så det må jo være en ros til dig.

Svar
 

Hej Elver m.fl.

Din kritik er fuldt berettiget. Desværre får man den opfattelse ved at læse svar på dette, at man fra arrangør siden snakker udenom, istedet for at tage kritikken til efterretning, og erkende, at det kan og skal blive bedre. Man får let det indtryk af "Vi alene vide". Hvad ligner det at lukke restauranten midt under en festival, at have et mildt sagt begrænset udleveringssted for mad og drikke. Et forslag til afvikling af vinoblecup er herfra: 13 hold i puljen, der spiller alle mod alle. Når dette er sagt, så tak til alle: arrangørere som hjælpere, der gør en stor indsats. Kritik bør opfattes positivt, til gavn for alle.

Svar
 

Hej alle!

Som ansat i DBf og dermed en af medarrangørerne, vil jeg gerne slå fast, at vi fra forbundets side ikke nærer noget ønske om at snakke udenom eller at fralægge os ansvaret. Vi lærer noget nyt hver gang, vi er på festival. Sidste år lærte vi, at en turnering SKAL testes, inden den spilles, i år lærte vi, at det desværre ikke er nok. Vi kan selvfølgelig ikke være andet end enige i, at det er mere end uheldigt, at Vinoble bryder sammen. Og som Torsten Ørhøj skriver i et tidligere indlæg, blev der måske også taget mindst een forkert beslutning i "kampens hede". Vi tager al feedback med os i evalueringen af årets festival, både de konstruktive forslag, kritikken samt nye idéer, og vi gør vores yderste for at forbedre os fra år til år, så flest muligt bliver glade og får en god oplevelse på festivalen.

MVH

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn