Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Bridgefestival - fremadrettet

Bridgefestival - fremadrettet

emailnotifikationer
 
 

Jeg synes DBF/dem som er ansvarlige for edb-bridgecentral/who ever is in charge burde se sig selv alvorligt i øjnene og sige til sig selv - næste år fucker vi ikke up igen. To år i træk hvor det går helt galt er et for meget.

Jeg ved ikke hvordan det skal løses, men løses skal det vel hvis der er nogen som helst ambitioner. Ellers må vi købe/låne fra Sverige.

Vh Jonas Houmøller

Svar

Svar

 
 
 

Kære Jonas!

Vi kan ikke andet end være enige i, at det ikke er godt nok, og at det selvfølgelig skal løses.

Mvh

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

Svar
 

Hej Jonas

Du nævner Sveriges bridgefestival og jeg har netop talt med Poul Klemmensen som roste deres festival. Han nævnte bl.a. at spillestedet er så stort at de kan spille i en STOR hal og det giver en hel anden stemning under præmie udelinger m.m. alle rejser sig og klapper af vinderer lige fra DM til bronze vindere. Måske det kunne blive sådan under vores festival også. Han nævnte også at prisniveauet var helt anderledes end i Svendborg

Kim Nielsen 
 

Svar
 

Hej Kim,

 

Generelt synes jeg faktisk rigtigt godt om bridgefestivallen - det gør vist næsten alle. Jeg har svært ved at forestille mig at det skal være billigere. Jeg synes da det er rimelige priser nu - både mht turneringsindskud og mad og drikke. Mht lokalitet er Svendborg - efter min mening - en genistreg. Pladsen er der til bridgen og Svendborg er en superhyggelig sommerby.

Det eneste der mangler er at vi kan spille de store turneringer uden systemnedbrud. Det er der et lille år til at løse - håber det bliver gjort!

 

Vh Jonas

Svar
 

Jeg tror ikke der er grund til at nævne IT-problemerne mere - jeg er sikker på at det har højeste prioritet for DBF inden næste år.

 

Men når nu Sverige nævnes, så undrer det mig at man ikke også i Danmark spiller 3 bronzeturneringer på en dag. Mange - specielt efter flytningen til Svendborg  - har fravalgt at tage på en-dagstur til festivallen og spille bronzeturnering. Fordi det enten betyder at man skal rejse flere timer hver vej for at spille 1 enkelt turnering, eller at man har godt 4 timers ventetid mellem turneringerne, og derefter først er hjemme langt ud på natten.

I Sverige spilles der 3 turneringer på en dag - ganske vist med lidt færre spil - men det er vel heller intet problem.  Jeg husker at have set hele busser fulde af spillere komme til Vingsted på en-dagsture, men de dage er ovre efter at rejsetiden er blevet så væsentligt forøget for Jyder. Og rigtigt mange ønsker ikke at overnatte ude for at kunne spille flere dage.

 

En anden ting til overvejelse er at spille i 3 styrkeinddelte rækker, i stedet for som nu i 2 rækker plus en - oftest meget tyndt besøgt  - handicaprække. Skillelinjen går i dag ved parhandicap 28, hvilket da er bedre end det gamle "blå-kort-princip". Men stadigt betyder det at 2 spillere med 27,9 i parhandicap skal spille mod spillere med parhandicap på 9.9. Det er for min skyld OK - det er fint nok at møde stærke modstandere, og evt. opsnappe lidt fiduser. Men ret beset er det ikke sportsligt rimeligt, og jeg tror desværre mange undlader at deltage af denne grund - man vil vel gerne have en fair chance.

Sammenlignet med et almindeligt Åbent-hus i klubberne rundt om i landet, hvor man oftest inddeler i 3-4 rækker efter handicap, så virker det underligt at man kun kan vælge mellem 2 rækker til et så stort arrangement som festivallen er..Ville det ikke være mere rimeligt at lave i hvert fald 3 rækker, med skærelinjen i omegnen af hhv. 20 og 30 i parhandicap?

 

Jeg tror også dette ville tilskynde bredden i Dansk Bridgeforbund - spillere på klubniveau - til at deltage i endnu større omfang. Det er yderst prisværdigt med arrangementerne for eliten, for juniorerne og begynderne - bliv endeligt ved med det gode arbejde her. Men - ikke mindst af hensyn til økonomien - skal der også fokuseres på den brede mellemgruppe af bridgespillere, som alene i kraft af deres antal, lægger langt den største sum penge.

 

Det er muligt der er nogle praktiske problemer med at skulle afholde flere turneringer, men de problemer må være til for at løses.

 

Jeg håber dette er noget DBF vil overveje seriøst. Jeg har selv nydt årets ophold i Svendborg, også selv om det blev til en del bank i A-rækken. Men jeg kender desværre også rigtigt mange som er holdt op med at tage på festival - og det er synd for både dem og for os andre.

 

Endeligt - som et mere personligt ønske - kunne det være sjovt om der var flere specialturneringer. Jeg deltog selv i lynbridge, som nok var ugens højdepunkt. Både p.g.a. formen og ikke mindst stemningen. Der må meget gerne laves flere turneringer af denne type, det kunne også være enkeltmandsturneringer eller miniholdturneringer o.s.v.- der er sikkert mange flere idéer. En festival er også et godt vindue til at vise forskellige former for bridge¨, som man ikke spiller til dagligt.

 

Til slut lige en tak til de mange involverede bag årets festival, ikke mindst turneringslederne, som i vilkårlig rækkefølge var venlige, morsomme, kompetente og ikke mindst (tilsyneladende) utrættelige.

 

 

Svar
 

Hej Søren

Tak din positive indstilling og dine gode forslag. De bliver alle taget med i overvejelserne omkring planlægningen af næste års festival.

MVH

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

 

Svar
 

Hej Søren

Ideen med at spille mindst 2 bronze turneringer inden aften har jeg to gange, både inden årets festival program blev fastlagt og efter programmet blev offentligjort, forelagt festivalkomiteen, men det har desværre ikke vundet gehør. Dette ville gøre at deltagere som har lang transportid og ikke mindst busserne med deltagere fra Viborg kunne nå, at spille 2 turneringer og være hjemme i rimelig tid.

kim nielsen

Svar
 

Søren du er en mand med mange gode ideer, måske festivalledelsen kunne spørge om ikke du ville træde ind og dermed kunne der komme lidt nye indput.

 

kim

Svar
 

I øjeblikket spilles der 15 runder af 15 minutter i bronzeturneringerne.  Det giver små 4 timers spilletid.  Derudover er der en pause på et kvarter undtagen i formiddagsturneringen, hvor der er en frokostpause, der gerne skal være på 30-40 minutter, alt efter hvor mange der skal kunne nå at købe frokost i cafeen.  Det tager også 8-12 minutter at starte en bronzeturnering.  Efter turneringen skal der ryddes op og lægges tilmeldingsslipper og privatregnskaber på alle borde.  Endelig skal der være tid til at folk kan finde deres pladser.  Alt dette gør, at der i dag skal være mindst 5 timer mellem to bronzeturneringer, der spillers ved de samme borde.  Vi skal gerne være ude af centeret før midnat, og regner man baglens, kommer man så til, at hvis der skal spilles tre bronzeturneringer ved samme borde samme dag, så skal den første turnering starte kl 9.   Det gør, at man ikke skal længere væk end Ringsted, før bussen skal have afgang kl 7.

 

Jeg tror ikke, der er ret mange, der vil være tiltrukket af et koncept, hvor man skal afsted tidligt om morgenen og først kommer hjem lidt ud på aftenen.  Jeg tror, det vil være nødvendigt at skære i antal spillede runder og spilletiden per runde, hvis der skal spilles tre bronzeturneringer ved de samme borde samme dag.  Hvorfor kan spillere på endags udflugt med deres klub ikke melde sig til guldturneringen eller en af sølvturneringerne?

Svar
 

Hej Karsten
Det er korrekt at det bliver lidt snært, men så kunne man droppe middagspause og deltagerene skulle spise sfter 1. turnering. Det klares ved at nedsætte antal spil til eks 26 det giver 13 runder, dette giver en spilletid på 3 timer og 25 min(inkl.10 min pause). Dermed kunne der laves 3 turneringer. kl.10-14-19. Så er der 35 min pause mellem 1.og 2. turnering samt 1 time og 45 min til aftensmad.

Så det er muligt

kim

Svar
 

Karsten,

Nu var min plan egentligt at lægge mine forslag op til DBF. Men såfremt mine forslag har været lidt for upræcise, så skal det ikke være udslagsgivende.

Mit udgangspunkt var at det KAN lade sig gøre i Sverige. Man kan sikkert sagtens finde på begrundelser på hvorfor det IKKE kan lade sig gøre i Danmark - hvis det er intentionen. Jeg søger muligheder på hvordan det KAN lade sig gøre. Fordi det er vigtigt at det skal kunne lade sig gøre.

Jeg har ikke adgang til statistisk materiale om DBF's medlemmer eller om deltagerne ved Dansk Bridge Festival. Men jeg vil alligevel gætte på at andelen af spillere med handicap på mellem 20 og 35 er ret så betydelig, for ikke at sige meget betydelig. Det er ikke disse spillere som deltager i DM finaler, juniorcamp eller begynderfestival.

Der er i vidt omfang tale om spillere, som heller ikke ønsker at spille sølv- og guldturneringer, fordi de ikke føler sig kvalificerede, og ikke ønsker at rejse til Svendborg bare for at få bank. Men som gerne vil komme til festival og spille bridge OG have det sjovt. Dem SKAL der være plads til - også selvom det er stereotypen af en ældre dame med blåt hår - eller en af alle os andre i den bløde mellemgruppe.

Om man vælger kun at spille 24 spil pr. turnering, skære i pauserne, hyre flere hjælpere eller hvad - det er op til DBF. Hovedsagen er at vi får hentet de forsvundne spillere tilbage til festivallen, og at vi fokuserer på mulighederne fremfor begrænsningerne. Samtidigt med at der fortsat er de samme gode forhold for såvel elite som begyndere. Det ene udelukker ikke det andet.

Det rigtigt gode ved denne festival er netop at alle er med - på mange niveauer, men med samme interesse.

Derfor bør alle være lige velkomne, og de skal også føle sig lige velkomne. Plus at man skal se på den forretningsmæssige side af sagen - og her er bredden altså fundamentet. Brug det.

Jeg håber dette udfylder eventuelle mangler i mit tidligere indlæg.

Svar
 

Svenskerne spiller 3 bronze á 24 spil dagligt. De har ½ times pause efter 12 spil, som efter min mening er i overkanten. Her er et kvarter rigeligt. Så er der god tid til at spise mellem turneringerne.

 

Svar
 

Søren,

Guldturneringen og Vinoble Open spilles i rækker, der er inddelt efter parhandicap, så netop disse to turneringer giver par mulighed for at møde par af circa samme styrke.  Den svageste række i guldturneringen havde et gennemsnitligt parhandicap på 39,95, så i den række kan selv ret svage spillere gøre sig.  Jeg kan ikke se andet, end at netop guldturneringen er et glimrende tilbud til klubspillere på endags udflugt til festivalen, og at Vinoble open er et glimrende tilbud til klubspillere, der vil to dage på festival.

Svar
 

Ok Karsten

Der er 1 guldturnering i løbet af festivallen, så det er åbenbart bare med at komme af sted den dag. Jeg har givet mine forslag og vil lade resten være op til DBF.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn