Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » mærkelig dag...

mærkelig dag...

emailnotifikationer
 
 

hmmm.. jeg sidder her lørdag aften med en mærkelig følelse i kroppen.. hvad var det lige, der skete i dag? Der var en masse skriveri i morges/formiddag, som ender ud i det officielle svar fra turneringsledelsen om, at man spiller. Man sender flere mails, og der kommer vist svar fra hovedbestyrelsen, forretningsudvalget eller what-ever - igen "vi spiller". Vi samles i BB, klar til at spille..  der er lidt forvirring, og TL kommer med en bekendtgørelse om, at man fra højeste sted har besluttet, at der spilles, og at alle hold forventes klar til start kl. 12.45..  hvis man ikke var det, ville man få 0 kp på kampen. Fint - dejlig klar besked :-)  .. men hvad der så derefter sker, forstår jeg endnu ikke helt..  Ingen kampe starter (i 1.div. altså), kaptajnerne går sammen og snakker; kaptajnerne kommer ud for at snakke med deres respektive hold..  vores besked til vores kaptajn er, at vi gerne vil spille;..  kaptajnerne går sammen igen, og kommer så tilbage med "vi spiller ikke".  ???  what? .. fedt at være kommet fra fyn og jylland og nu blot kan køre hjem igen. Reelt skete der det, at folk derefter blev på spillestedet, fik en tår at drikke, snakkede lidt - og nogle spillede lidt for sjov... meget mærkeligt. Vi kunne også ugle lidt bridge ved 2. og 3. division, som også var tilstede - og som spillede uden problemer. 

Men helt seriøst - hvad skete der lige? Jeg forstår godt, at folk er bange for at blive smittet med virus - men så lad da være med at møde op?! Spillere fra alle hold var jo mødt op - så hvorfor ikke spille? Er smittefaren mindre, hvis man kun er der to timer fremfor 6 timer? Er det farligere for 1. div. at spille fremfor 2. og 3. division? hold nu op...   og Hvor mange var vi samlet i dag? - max 150 mennesker (nok ikke engang)...  og hvis man er syg, bliver man jo hjemme alligevel. Vi kan jo ikke stoppe hele Danmark og gå fuldstændig i panik..  Corona ER farligt, det er jeg enig i, men lad os nu bruge vores sunde fornuft og undgå panikken.

Jeg er glad for, at jeg ikke er blandt dem, der skal beslutte hvordan denne weekend skal ende.. eller hvordan der skal dømmes. Vores hold ligger til nedrykning, så vi ville virkelig gerne have spillet - kæmpet for vores chance..  så jeg håber ikke, at stillingen inden denne weekend dømmes til at være det endelige resultat -  baseret på "ingen ville spille", for sådan var det ikke.

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Hej

Jeg forstår simpelthen ikke at 1. div skulle aflyses på grund af en (efter min mening) særdeles lille smitterisiko. Hvornår skal den så afvikles? man må formode, at risikoen i den kommende tid ikke bliver mindre end den var i weekenden.

 

PS

Da divisionsturneringen skal hvile i sig selv bliver det spændende om 1. div holdende alene skal betale de ekstra udgifter hvis sidste runde senere bliver afholdt.

 

kim nielsen 

Svar
 

Det er da ikke sikkert, at den aflyste weekend nogensinde skal afvikles. Holdene i 1. div har jo trukket sig - og resten er op til DBF.

Svar
 

En hel del af 1.divisionsspillerne blev faktisk i Blakset, da holdkaptajnerne på den ene eller anden måde var nået frem til en form for fælles aflysning.

 

En del af dem satte sig til at ugle i de andre divisioner. En del af dem fandt et sidelokale der ikke benyttedes til divisionsturneringen. Der satte de sig ind, drak fadøl, var højrystede, og ... guess what ... spillede kort. Det så gevaldig hyggeligt ud i forhold til den mere koncentrerede stemning i de officielle spillelokaler. Desværre kom der mig bekendt ikke et eneste turneringsledertilkald inde fra "smugkroen". :-)

Svar
 

Jeg er 100% enig med Peter Møller Nielsen og det ved jeg, var ligeledes noget af det som kaptajnerne fra 1 division var urolige omkring (et af punkterne der blev taget op på mødet..har jeg ladet mig fortælle) Dette er ikke et faktum da jeg ikke var til stede men har fået det genfortalt fra fortrolig kilde...men han kunne jo lyve, så i må leve med "har jeg ladet mig fortælle"

 

Til Richardt: Det er tydligt at du er en af de typer der puster sig op og skal fortælle alle andre hvad de "må" og hvordan de ikke skal agere..du gemmer det blot bag fine udtryk samt fraser, som får dig til at fremstå som moderater og neutral..men kigger man under overfladen, har du tydeligt din egen agenda. Og folk der skriver unødigt hårdt eller no offense har i reglen, netop lige været yderst demonstrativ samt provokerende i deres udtagelser...efter min mening :)  

 

Du bruger myndighederne som dit generelle modsvar. Yes det er fornuftigt og rigtigt at lytte til myndighederne. De nedsætter overordnede linier der giver mening men vi har en unik forsamlingsform som muligvis kræver en mere præcis vejledning. 

 

Der ingen grund til at genetablere bunkers fra den kolde krig...der er ingen grund til panik og hamstring...blot sund fornuft og omtanke da vi alle formentligt (udtalt af de fleste forskere på området) kommer i kontakt med denne virus før eller siden. Det er netop tempoet af dette møde vi forhåbentligt kan være med til styre så det ikke udvikler sig til det skræksenarie i Itatalien som min tidligere YS makker (og vigtigere endnu læge) Fie så glimrende beskriver i sit indlæg.

Myndigheder forbereder sig fremmadrettet men agerer ofte bagudrettet....først om 1 uge 14 dage har vi en ide om hvor mange der rent faktisk var smittet den 8/3 og om hvorvidt der var nogen bridgespillere iblandt. Men er dette vigtigt ? nej det drejer sig om en beregning af risiko contra det potientielle udfald når vi tænker på aflysning/udsættelse af weekenden i situationen. Har nogen spillere lade sige lede af frygt ?...muligvis jeg kender ikke de enkeltes bevæggrunde..i så fald bærer DBF også en del af skylden da de ikke har beabejdet denne forud for weekenden (igen min mening)

 

Er medierne vildledende med for meget fokus på %tal og antal smittede samt døde ....Yes absolut....er der for lidt fokus på hvordan vi skal forholde os ansvarligt...man skal som minimum lede efter det....men frygt sælger,i sidste ende sejrer fornuften heldigvis ofte og det føler jeg også var resultatet af mødet i 1 div,og det er helt ok du er uenig:)

 

Jo mere omfattende smitten bliver jo mere restriktioner kommer der både internt i erhvervslivet men også oppefra via myndigheder. Det er ballancegang da også meget store økonomiske hensyn skal tages. Skal vi undlade at gå i skole/børnehav/arbejde.... nej til dette eller lignende..men måske vi skal undgå samlinger fra hele landet hvor baglandet er netop højrisikogruppen for denne virus....er dette at opfordre til hysteri ? ikke i min bog 

 

Lad nu forbundet holde møde og komme på forkant med situationen.

 

MVH

 

Andreas

 

 

 

Svar
 

Hej Leif! 

Det er korrekt, at vi på mit 1. divisionshold spillede en holdturnering mod et af de andre hold fra 1.division i et sidelokale - råb og skrig var der bestemt ikke i de to timer jeg var der. For at undgå at rygter mv vokser, så bemærk venligst at vi spillere fuldstændig har fulgt både DBFs - og Sundhedsstyrelsens - anvisninger omkring coronavirusrisiko og vi var faktisk en del der absolut ikke var enige i at vi ikke skulle spille.

Desuden havde hele divisionen været samlet i mere end en halv time i cafeområdet og var dermed allerede eksponeret for en eventuel coronasmitte. 2. og 3. division fulgte jo turneringslederens anvisninger og spillede.
Jeg synes der er nogen, der gør sig til myndighed på andres vegne. For det første så undrer jeg mig over, hvor det juridiske mandat er til at træffe en sådan beslutning,  og for det andet så mener jeg altså, at det er de rigtige myndigheder fx Sundhedsstyrelsens ansvar. Hvis der kommer andre udmeldinger fra dem, så respekterer man dem. De, der har et erkendt lavt immunforsvar og som føler sig bekymrede over smitterisiko eller de der har været i de ramte områder i udlandet (eller været sammen med andre smittede) må holde sig væk. Jeg er noget bekymret for hvad konsekvenserne af denne beslutning nu bliver - dels for os 1.divisionsspillere og hvad det skaber af præcedens. 
 

 

 

Svar
 

Kære Andreas. 

Du går over stregen ift. Richardt, der i alle indlæg har været nøgtern og faktuel. Det klæder dig bedst at holde dig til sagen og argumenterer i stedet for personlige angreb, der generelt er upassende og her helt uden for skiven.

Richardt har ret. Vi kan træffe vores personlige forholdsregler vedrørende egen sundhed og risiko, som ved alle livets forhold i øvrigt. Vi kan vælge at foretage yderligere sikkerhedstiltag ift. anbefalinger fra myndighederne, men det er det bedste grundlag at træffe kollektive beslutninger på.

Der bliver skrevet, at det var uforståeligt at 2.div og 3.div spillede, når 1. ikke gjorde. Vi (2.div) var ikke inviteret med til mødet.

1.div spiller bedre, men de ved formodentlig ikke mere om smitterisiko end os andre, så det er ikke der jeg henter mine vejledninger og anbefalinger om sundhed. Personligt har jeg tillid til myndighederne. Jeg har tillid til at DBf rent faktisk havde overvejet seriøst, hvilke forholdsregler der skulle tages efter Sundhedsstyrelsens og regeringens udmeldinger fredag. Jeg, og andre i 2.div og 3.div Ø, fandt ikke anledning til at reagere som 1.div.  

Mange i 1.div ville spille, men valgte at være solidarisk med de 3-4 kaptajner, der ønskede aflysning. Turneringen ville være ødelagt med 3-4 holds afbud og den sportslige værdi minimeret. Jeg forstår det.

Her blev der truffet en beslutning på vegne af mange, som ikke fik mulighed for selv at bestemme. Det forstår jeg ikke.

Svar
 

Helt enig Richardt.
Jeg har selv som epidemiolog og sundhedsøkonom fagligt fokus på tal og statistik og måske især på hvad der ligger bag tallene, har arbejdet med overlevelses- og vaccinemodeller osv. Når folk er mange samlet så øger det risikoen at de smitter hinanden med vira - forkølelser, influenza osv. Den risiko er der jo altid - corona virus eller ej - det myldrer med alskens vira især i vinterperioden, og den må folk med en høj sygdomsrisiko forholde sig til og veje op mod de benefits, der er ved at deltage i et socialt arrangement som en bridgeturnering.   

https://www.dr.dk/nyheder/indland/almindelig-vinterinfluenza-har-kostet-knap-300-danskere-livet-i-aar?cid=soc_facebook_drnyheder_post_cio42nz2

I denne sæson kostede influenza 300 menneskeliv - til trods for et vaccineprogram. Sidste år kostede influenza mange flere menneskeliv - blandt andet fordi vaccinen ikke ramte rigtigt. Der er ikke blevet aflyst nogen bridgeturneringen pga influenza mig bekendt.

Det der formentligt er farligst ved denne corona virus, som der endnu ikke er vaccine imod,  er hvis smittespredningen går så stærkt at kapaciteten i sundhedsvæsenet ikke kan følge med - som Fie er inde på. Samtidig kan vi ikke lukke landet helt ned. Jeg tror at vi skal holde hovedet koldt og lade myndighederne tage sig af smitteberedskabet og ikke lade følelserne tage overhånd. 

 

Svar
 

Hold da op!

Hele tre nøgterne og sobre indlæg på stribe (inden jeg kom i gang 4). Til Lone: Ligesom Leif synes jeg det så hyggeligt ud, men han opfandt nok bare larmen for at understrege sin pointe.

I mit første indlæg om corona, jeg skrev for en hel uge siden, udtrykte jeg min bekymring for, at mundbind og sund fornuft snart var udsolgt.

Den bekymring deler jeg stadigvæk.men jeg har fået en ny og større bekymring: Den generelle tendens til at bruge internettet og debatsider til at svine andre til, hvis de har en anden mening, er begyndt til at indfinde sig på forbundets hjemmeside.

Kan vi ikke undgå det?

På Thorvalds hjemmeside var der (den er der stadigvæk, men desværre kun lidt besøgt) et eksempel på, at et Bdf medlem blev udelukket pgr. af sine hadske udtalelser.

Er vi ved at nå der til ?

mvh.

Svar
 

Ja Hans! Jeg er enig ! Lad os lige holde en ordentlig tone! Der er ingen grund til at blive personlig. Det er åbenbart er følsomt område vi er i gang med at diskutere- og både store følelser og (formodede) fakta er på spil. Og jeg må lykønske DBF for, at der nu endelig kommet gang i debatforummet for alvor. Måske skal vi bare koncentrere os om at vinde fire spar næste gang 

Svar
 

Hej Peter Møller

 

Jeg skylder et svar på dit spørgsmål: 

 

"... en del af os har åbenbart på fornemmelsen, at myndighedernes generelle retningslinier måske ikke lige kan kalkeres over på bridgeverdenen. Det kan da vel ikke skade at tilskrive disse myndigheder med en beskrivelse af de "kontaktmæssige" forhold, der findes inden for vores sport."

 

Myndighedernes anbefaling sidste fredag var, at arrangementer med over 1000 personer burde aflyses. Når det var tilfældet, så har jeg meget svært ved at se noget videnskabligt belæg for, at en bridgeweekend med 200-250 mennesker samlet i 3-4 lokaler skulle aflyses. Kortbytning eller ej. 

 

I dette lille forum har vi indtil videre en læge, der "ikke har noget endegyldigt svar på" om det var den rigtige beslutning at aflyse, vi har en epidemiolog, som henviser til, at vi følger myndighedernes anbefalinger. Jeg var ikke til stede til det famøse møde, men mit bedste bud er, at aflysningen beror på frygt og ikke videnskab, som denne artikel fint beskriver:

 

https://www.information.dk/indland/2020/03/folks-opfoersel-coronaepidemien-viser-igen-foelelser-trumfer-fakta

 

I forhold til at kontakte myndighederne, så tror jeg de har rigeligt travlt - situationen taget i betragtning. Så at belaste dem med et specifikt spørgsmål til "de kontaktmæssige forhold indenfor bridge" er i mine øjne totalt overdrevet, når vi ved at følge anbefalingerne burde kunne rationalisere os frem til (måske har DBF gjort det), at det var rigeligt forsvarligt at afholde divisions weekenden som planlagt. Edit: Jeg kan nu tilmed læse i den anden tråd, at DBF har været i kontakt med sundhedsmyndighederne, som derfor må have vurderet, at det var forsvarligt at afholde divisions weekenden.

 

Det er generelt farligt når vi begiver os ned af den stien med at betvivle myndighederne i "specifikke" tilfælde. Det lyder ufarligt at stille sig små kritisk, men tendensen i dagens Danmark er desværre, at snebolden hurtigt ruller. Derfor ser vi (de værste tilfælde), at folk stopper med MFR vaccine, så vi nu ikke har den fornødne flok immunitet til at beskytte "de svage" mod en ekstrem smitsom sygdom som mæslinger og også HPV vaccinen, der beskytter mod kræft, har et kæmpe efterslæb på visse årgange. 

 

Hilsen Richardt

Svar
 

Kaptajnsbeslutningen var at være solidariske i det tilfælde, at et eller flere hold trak sig for weekenden. Heri indgik selvfølgelig også nogle sportslige overvejelser omkring, at det ikke er nogen god situation, at turneringen ødelægges ved, at et eller flere hold får tre 0'er for weekenden. Efter kaptajnsmødet samledes de enkelte hold, og mindst et hold meddelte herefter turneringslederen, at man trak sig, hvorefter den solidariske beslutning trådte i kraft.

Det er min opfattelse, at man kunne have spillet i weekenden. Det er ikke det samme som, at der ikke på et senere tidspunkt kan opstå en situation, hvor aflysning af en bridgeweekend er påkrævet, men som de officielle myndighedsanbefalinger forelå, kunne man have spillet. En venlig og bestemt henstilling fra turneringsledelsen om at være omhyggelig med håndhygiejnen og med ikke at kramme sine modstandere ved udspil op i saks, var efter min opfattelse tilstrækkeligt - igen: som myndighedsanbefalingerne forelå.

Mvh Michael

Svar
 

Hvor er jeg dog glad for indlæggene fra Rie, Richardt, MIchael Askgaard oa., fordi de opfordrer til sund fornuft og respekt for- og anvendelse af  myndighedernes anbefalinger.
Jeg kender ikke de konkrete vilkår på spillestedet (spilleplads, hygiejneforhold, udluftningsmuligheder osv.), så jeg er hverken for eller imod den trufne beslutning.

Jeg er meget overbevist om, at risikoen for kaos og hysteri er mangefold større end risikoen for, at den enkelte får denne sygdom nogle uger tidligere end ellers.
Vi bliver - som med de fleste influenza-typer - givetvis alle udsat for Corona-smitten før eller senere. Like it or not.

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn