Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Covid-19
 
 

Nu er det vist tid at starte en ny tråd.

Klubberne har i dag modtaget følgende:

Information fra DBf vedr. Covid-19
Danmarks Bridgeforbund følger situationen med udbredelsen af COVID-19 virussen nøje.
I den forbindelse er Sundhedsstyrelsens anbefalinger afgørende for Danmarks Bridgefor-bunds ageren, idet DBf på ingen måde kan udmelde egne, sundhedsfaglige råd og anbe-falinger.
Sundhedsstyrelsens anbefaler i øjeblikket, at arrangementer med over 1000 deltagere aflyses, hvilket ikke umiddelbart berører det almindelige klubliv i DBf.
Sundhedsstyrelsen har desuden defineret ældre (specielt ældre over 80 år) og kronisk syge som særligt sårbare grupper. Mange af DBf’s medlemmer er ældre, hvilket naturligt nok giver anledning til bekymring. Specielt fordi vi i vores sport sidder tæt på hinanden.
Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at arrangører
• udsender information om god hygiejne,
• gør håndsprit og vådservietter tilgængelige,
• skaber størst mulig afstand mellem deltagerne
• overvejer om deltagere, der møder op med udtalt hoste og nysen bør deltage el-ler sendes hjem.
Vi har fået information om klubber, der lader det være op til de enkelte medlemmer, hvorvidt de ønsker at spille sæsonen færdig; f.eks. som drop-in. En enkelt klub har valgt helt at indstille aktiviteterne for en periode. Det er klubbernes egen beslutning, som må bero på en konkret vurdering baseret på myndighedernes anbefalinger.
Brug eventuelt følgende infografik til at hænge op i klubben:
- Hensigtsmæssig adfærd i hverdagen
- Forebyg smitte som arrangør
- Forebyg smitte som deltager

 

Jeg plejer at være god til at læse indenad. Meen jeg kan ikke lige se, om ovenstående er baseret på en udtalelse fra sundhedsmyndighederne baseret på en konkret forespørgsel fra DBF med en beskrivelse af de konkrete forhold i bridgeverdenen  Navnlig bemærkningen om "størst mulig afstand afstand mellem deltagerne" lyder noget kryptisk. Er den normale afstand på en til halvanden meter igennem mindst 21 minutter OK eller ej ? - Det kan da ikke være så svært at få svar på.

Vi mangler også lige svar på om vores kort kan sprede virus.

 

Svar

Svar

 
 
 

Jeg henviser til vedlagte link.

http://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=25013

Bedste hilsener

Charlotte Fuglsang

Svar
 

Hej Andreas

 

Du skriver:

 

"Men forstå mig ret at de kort jeg sidder med går videre til mindst 12 andre sydspillere?" ja korrekt  ""OK"

 

Der bliver jeg lige nødt til at korrigere dig. Der spilles med duplikerede kort i divisionen. Når der spilles med hele divisionen samlet på et spillested, deler man derfor "kun" kortene med to andre spillere. Så en enkelt inficeret klør fem betyder ikke, at alle de andre sydspillere også får den.

 

Hilsen Morten 

Svar
 

Fint med en udmelding Charlotte.

 

Selv om jeg personligt (og jeg er nok langt fra alene) mener, at vi er ude i et totalt overkill, specielt når seneste forskning viser, at der er minimal - hvis overhovedet nogen - risiko for smitte før man udviser symptomer (den præcise ordlyd kan findes nedenfor), så synes jeg naturligvis, at man skal følge anbefalingen fra DBF. 

 

Det er endnu ikke helt afklaret, hvorvidt smittede kan smitte andre hvis man ikke selv har tegn på sygdom i luftvejene med f.eks. hoste, åndenød og feber, men undersøgelser peger på, at det er personer med tegn på sygdom i luftvejene, der er årsag til langt størstedelen af nye tilfælde.

 

https://www.denoffentlige.dk/laege-om-covid-19-saadan-kan-vi-i-faellesskab-nedsaette-smittespredningen

 

Så en opfordring herfra til virkelig at tage det her alvorligt. Lad nu være med (som jeg selv har for vane) at tage på arbejde (eller andre steder hen), hvis du mærker begyndende influenza symptomer. 

Svar
 

Og en ting er om de tilstedeværende spillere har/ikke har en risiko, men enhver forsamling øger hastigheden hvormed en sådan virus spredes. og vi har alle familiemedlemmer, og de fleste har nogen der er enten gamle og/eller sårbare. 
Og nok synes jeg også bridge er tæt på at være lige så vigtigt, som min morgenkaffe, MEN vi kan helt sikkert nok overleve et par måneder uden. Hellere lidt for forsigtig, end lidt for lidt forsigtig. 

Tak til DBF for at opfordre til forsigtighed

 

Svar
 

Hej Morten

 

Du har naturligvis fuldstændigt ret, sorry,  så det er to pr halvleg og derfor max 12 på en weekend...Det er mange år siden jeg var kortbytter og husker tydeligt en dameweekend i Aarhus, hvor jeg fik lavet fuldstændigt ged i det.:)

 

Trist med nedlukningen også lidt trist, at den ikke kom fredag men lad os nu se fremad

 

MVH

 

Andreas

Svar
 
Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn