Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Penge i bridge

RE: Penge i bridge

emailnotifikationer
 
 

På Bridgewinners.com finder man rigtig mange indlæg og kommentarer til de nyligt oprullede "snyde"-sager.

Mange af indlæggene koncentrerer sig om behovet for at opbygge nationale/internationale systemer, der kan opfange tegn på snyderi og evt. finde konkrete beviser på snyderiet og derefter afstraffe de pågældende spillere.

Næsten ingen af indlæggene adresserer pengespørgsmålet.

Vi kender alle vendingen "Hvorfor drikker Jeppe". Måske skulle vi stille samme spørgsmål let omformuleret: "Hvorfor snyder nogen i bridge".

De snydesager, vi har set i Danmark, bundede vist primært i trangen til at vinde for enhver pris.

Derimod havde de nye internationale top-class sager næppe fundet sted uden de mange penge, der nu om dage er på spil (!) både med hensyn til præmier, rige middelspilleres køb af stærke makkere samt lukrative sponsorkontrakter. Er det pengene, der gør, at "Jeppe" snyder ?

I Danmark har vi heldigvis været meget påholdende mht. til uddeling af store præmier. Der var jo ligefrem en svensk spiller, der klagede over præmiestørrelsen i Vinoble Cup !

Jeg kan derimod være lidt bekymret mht. risikoen for, at der fremover kommer for mange penge ind i dansk bridge gennem "købemakkerskaber"og/eller store sponsorkontrakter.

Jeg mistænker absolut ingen danske spillere for at være på "snydeholdet". Men jeg vil med dette indlæg hejse et lille advarselsflag, så vi i Danmark fortsat holder "pengene i bridge" på et acceptabelt niveau, der ikke frister til snyd.

Indtil videre må vi satse på, at de enkelte spillere evner at beherske sig. - Det vil næppe være nogen nem vej at udforme regler om købemakkerskaber mv.

mvh Peter Møller Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Enig Peter. Det vil være en deroute for bridgen, hvis det er vores trang til hasard, der får os til at sætte os til det grønne bord.

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn