Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Skal 1 ruder alertes?

Skal 1 ruder alertes?

emailnotifikationer
 
 

Min makker og jeg spiller Carrot Club, som er et system med kunstig åbning 1 klør. I systemet er åbningen 1 ruder naturlig, 11-16. Der er to finurligheder ved åbningen; de står begge på systemkortet:

 

  1. Der kan være en længere klørfarve (canapé)
  2. Åbningen benægter en jævn hånd – det jævneste mønster den kan have, er 5422

 

Vi alerter naturligvis sansgenmeldinger, og hvis vi bliver spurgt, forklarer vi hvad den viser af hold, og at hånden ikke er jævn. Vi alerter også klørgenmeldinger, og hvis vi bliver spurgt, forklarer vi at klørmeldingen viser (eller somme tider kan have) en længere klørfarve.

 

Åbningen 1 ruder er naturlig i alertreglernes forstand, men den skal alertes hvis den har en særlig betydning som modstanderne ikke kan forventes at være opmærksomme på uden en alert. Synes du den skal alertes?

Svar

Svar

 
 
 

S'føli skal den det, hvis det foregår i en klub, hvor det kan virke overraskende !

Om det står på systemkortet gør ingen forskel.

Peter

Svar
 

Peters svar er jeg naturligvis enig i. Lad mig derfor spørge på en anden måde: Ville du selv forvente en alert af den melding?

Svar
 

Nej. Absolut ikke på divisions- eller mellemrækkeniveau, eller på distriktsfinaleniveau i parturnering.

 

Men heller ikke i det hele taget. Jeg fristes næsten til at sige, at hvis man er dygtig nok til at drage slutninger, der afhænger af en eventuelt manglende alert, er man helt sikkert også dygtig nok til at forudse, at 1ru kan være led i et klørsystem eller et halvkunstigt system, med hvad det nu indebærer, i hvilket tilfælde man jo ikke kan forvente en alert.

Svar
 

hellere en gang for meget end en gang for lidt

 

mvh kim

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn