Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Slå nu koldt vand i blodet!

Slå nu koldt vand i blodet!

emailnotifikationer
 
 

Ifølge diverse danske statistikker er ca. 650 døde MED Covid 19 i kroppen - ikke AF Covid 19!

 

Og gennemsnitsalderen har været 82 år og de havde alle kroniske sygdomme og var helbredsmæssigt svage.

 

Vi klarede at afslutte 1.div og slutspil ultimo august uden syge eller døde - og mon ikke det samme vil være tilfældet i den kommende divisionsweekend.

 

Lad os nu få lov at spille bridge igen.

 

Jeg opfordrer DBF til så vidt det overhovedet er muligt at forsøge divisionsweekenden gennemført!

 

Med venlig hilsen

Thomas Berg

 

 

Svar

Svar

 
 
 

Som jeg havde frygtet tager hysteriet overhånd hos enkelte personer - og de kaster sig straks over tasterne.

 

Slap nu af og læs corona statistikken. 

 

Og vil man stadig ikke spille kan man jo blot lade være. Det er jo trods alt kun en hobby.

 

Vi ses i weekenden. Et lille mindretal skal ikke bestemme, hvorvidt det store flertal skal spille bridge eller ej.

 

Med venlig hilsen

 

Thomas Berg

Svar
 
Hej Niss Fordi man kan(måske) betyder det ikke man skal. Det burde ikke være svært at finde en anden weekend at spille i
Svar
 

Hej Thomas

 

Hysteriet har taget overhånd - det kan vi godt blive enige om. Og fint forsøg på at stille det op som "dem eller os". Du misser bare fuldstændig pointen.

 

Det er ikke et lille mindretal, der beslutter om du eller vi andre skal have lov til at spille bridge eller ej. Der er regeringen (og folketinget), der har besluttet det. Og det er politiet, der håndhæver reglerne.

 

Reglerne er soleklare. Og så sent som sidste weekend blev et spejder arrangement lukket ned - selv om man ikke var forsamlet mere end 50 mennesker af gangen - og i øvrigt havde lavet en masse yderligere tiltag. Pointen var, at de var 300 til arrangementet, hvilket er over de 50 som er grænsen lige nu.

 

Nu har Ib så tydeligt vist, hvad der kan ske - selv i små forsamlinger, hvor man forsøger at holde sig under 50. Det burde i sig selv være rigeligt til en aflysning.

 

Og hvis ikke det var nok, så kan man scrolle lidt højere op i tråden og læse:

 

... "at man i et bridgehus med tre spillelokaler har fået oplyst, at man IKKE MÅ VÆRE mere end 50 mennesker samlet I ALT i bridgehuset. Svaret blev givet af Politiet."

 

For du har ret ... det er bare en hobby.

 

_________________________

 

Kære Nis

 

Hvad er forskellen på den måde spejder arrangementet var organiseret på - og den måde vi vil organisere os på i København/Århus? For jeg anser de to situationer som fuldstændig analoge.

 

P.S. Du burde ligesom Thomas holde dig fra "dem eller os". Vi vil alle sammen gerne spille bridge - jeg har i hvert fald ikke hørt andet.

Svar
 

Hej Kim

Du har i tidligere indlæg skrevet, at du spiller 2 gange om ugen i BK Nord.

Hvad er forskellen, når jeg går udfra, at du er påpasselig og overholder afstandsregler m.v.

Jeg vil spille i weekenden, og har set frem til at møde dig og dit hold.

Med venlig hilsen

Kurt Als

 

 

 

Svar
 

Til orientering er der er på nuværende tidspunkt et 2 div hold der har "trukket" sig fra den kommende divisions weekend.

Nedenstående er lovteksten sakset fra Politiets hjemmeside. Så kan man selv, danne sig et indtryk af hvorvidt de nuværende arrangementer overholder disse, eller ej.

Hvis jeg deltager i arrangement sanktioneret af DBF (og overholder reglerne angående dette) forventer jeg at DBF forestår evt. bøde på 2500 kr hvis politiet skulle være af en anden "holdning"

 

Forsamlingsforbuddet indebærer, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 50 personer til stede. Det gælder dog kun, hvis de flere end 50 personer befinder sig på samme sted samtidig.

Det betyder f.eks., at det vil være muligt at afholde et løb med flere end 50 deltagere, hvis arrangementet opdeles, så der deltager 50 personer i løbet om morgenen, hvorefter disse deltagere tager hjem, før de afløses af de næste 50 deltagere om eftermiddagen. Der kan godt være gengangere mellem deltagerne i formiddags- og eftermiddagsgruppen, så længe der aldrig er flere end 50 personer til stede på samme sted samtidig. Der er i sådanne situationer ikke et maksimum for, hvor mange der må deltage i det samlede arrangement. Det afgørende er, at der ikke på noget tidspunkt er forsamlet flere end 50 personer samtidig.

Det vil fx også være muligt at afholde konkurrencer, stævner eller lignende med flere end 50 deltagere, hvis konkurrencen, stævnet mv. afholdes med en betydelig geografisk spredning mellem deltagerne, der i praksis betyder, at deltagerne ikke befinder sig på samme sted samtidig. Det vil fx kunne omfatte kapsejladser og lignende større arrangementer på havet, hvor deltagerne sejler i mindre grupper med i almindelighed betydelig afstand mellem bådene. Det vil endvidere som udgangspunkt omfatte golfturneringer, orienteringsløb og lignende arrangementer med stor geografisk spredning mellem de enkelte deltagere eller mellem de enkelte mindre grupper af deltagere.

Den geografiske spredning mellem deltagerne skal opretholdes gennem hele arrangementet. Det vil således ikke være lovligt at afholde arrangementer mv. med flere end 50 deltagere, hvis flere end 50 personer samles før eller efter arrangementet til f.eks. fælles afgang eller pokaloverrækkelse, medmindre deltagerne i den forbindelse i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lig-nende. Der må endvidere under alle omstændigheder ikke deltage flere end 500 personer samtidig i det samlede arrangement.

Det vil heller ikke være lovligt at afholde arrangementer mv. med flere end 50 deltagere, hvor deltagerne nok er spredt over et større geografisk område, men hvor deltagerne fortsat krydser hinanden under arrangementet, fx et kræmmermarked, hvor boderne er fordelt over et stort areal, men hvor man bevæger sig rundt mellem boderne, eller et arrangement af festivallignende karakter, hvor deltagerne bor sektionsopdelt, men samles om fælles aktiviteter, herunder fx spise- eller barområder.

Det vil endvidere ikke i sig selv være nok til, at forsamlingsforbuddet ikke gælder, at et arrangement er opdelt i sektioner ved brug af fx hegn. En festival med flere end 50 personer til stede samtidig vil således eksempelvis ikke være et lovligt arrangement alene af den grund, at festivallen med et hegn opdeles i områder med 50 eller færre personer i hvert område. I ovenstående tilfælde befinder personerne, der deltager i arrangementet, sig stadig samme sted.

Ifølge regeringens udmelding gælder dette foreløbigt til og med den 18. oktober 2020.

https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/spoergsmaal-og-svar/arrangementer-og-forsamlinger

Svar
 

@Nis Rasmussen

 

På side 1 i denne tråd skriver Jan Nielsen:

 

Jeg har i aften fået kendskab til, at man i et bridgehus med tre spillelokaler har fået oplyst, at man IKKE MÅ VÆRE mere end 50 mennesker samlet I ALT i bridgehuset.

 

Svaret blev givet af Politiet.

 

Er det en oplysning I var vidende om, da beslutningen om at gennemføre divisionen blev taget? Og hvis ikke, bør denne oplysning så give anledning til en revurdering?

Svar
 

Hej Richardt!

 

DU har misset pointen - ikke jeg!

 

Myndighederne har givet retningslinierne og DBF har forespurgt om forståelsen af disse. På baggrund heraf har DBF truffet de nødvendige foranstaltninger til opfyldelse af retningslinierne - og divionsweekenden bliver således gennemført.

 

Derfor skal et lille mindretal bridgespillere kke bestemme over det store flertal af bridgespillere.

 

Med venlig hilsen

 

Thomas Berg

Svar
 

Hej Thomas

 

Aha, jeg så må jeg have misforstået noget. Tre spørgsmål:

 

1) Hvordan synes du divsionweekenden adskiller sig fra spejder arrangemenetet, der blev lukket af politiet? Der havde man også "truffet de nødvendige foranstaltninger til opfyldelse af retningslinierne"

 

2) Hvordan forholder du dig til den konkrete oplysning fra politiet om at: 

 

"... man i et bridgehus med tre spillelokaler har fået oplyst, at man IKKE MÅ VÆRE mere end 50 mennesker samlet I ALT i bridgehuset."

 

Synes du det flugter med DBF's beslutning?

 

3) Fra Andreas indlæg fra politiet:

 

"Det vil endvidere ikke i sig selv være nok til, at forsamlingsforbuddet ikke gælder, at et arrangement er opdelt i sektioner ...  I ovenstående tilfælde befinder personerne, der deltager i arrangementet, sig stadig samme sted."

 

Synes du det er forneligt med, at vi opdeler divionsen i 1., 2. og 3. division Øst/Vest?

Svar
 

Corona politiet er på banen igen. Ligegyldigt hvad I gør eller siger, bliver de ved - og ved - og ved.

Jeg synes de der er bange for at deltage, skal blive hjemme. Ganske naturligt skal man beskytte sig selv hvis man er i risikogruppen eller nervøs, men at alle andre skal stoppe deres sociale aktiviteter i misforstået solidaritet - hvis vi ikke kan, skal ingen andre have lov - er da fuldstændigt håbløst. 
 

Svar
 

Nu synes jeg, at sagen snerper til. 

Har DBF virkelig gennemtænkt det juridiske/erstatningsmæssige i sine handlinger.

Har man gennemtænkt f.eks. følgende situationer:

1. En eller flere spillere føler sig truet af repressalier og møder op i protest (under henvisning til  politiets fortolkninger diverse steder i landet.) - Det går ikke godt og protesterende spillere bliver smittet alvorligt. - Hvordan ligger det med DBF's erstatningsansvar på det punkt ?  Det vil nok kræve sin advokat, hvis DBF regner med at kunne "smøre" spørgsmålet om erstatning af på såkaldt uklare udmeldinger fra myndighederne.

2. Spillere udebliver og bliver rykket ned eller møder andre former for genvordigheder fra DBF's side. - Er DBF også klar til at klare et søgsmål på dette punkt ?

Hvem ifalder i givet fald erstatningspligt ? Forbundet som sådan (dvs. kontingentbetalerne) eller de ansvarlige personer i DBF's ledelse ?

 

Svar
 

Corona politiet, virkelig Michael? Tja ok, så har jeg også prøvet at blive kaldt det :-)

 

Ved du hvad Michael, jeg synes det her Corona show er total gak og jeg er ret sikker på, at jeg er principielt er fuldstændig enig med dig og Thomas.

 

Men nu er situationen, at vi har en klokkeklar udtalelse fra politiet. Og vi har et eksempel på et "lignende" arrangement, der blev lukket ned sidste weekend.

 

I denne weekend er jeg alene med mine unger, da min kære hustru er draget til Tjekkiet for at køre MTB World Cup (ja, det tør vi med de smittetal, vildt ikke?) og det betyder, at jeg lige nu i respekt for jer andre og mit eget hold har tænkt mig at drage til Århus. Men jeg frygter jævnfør de klokkeklare regler, at arrengementet lukkes ned og vi får en bøde på 2.500 kroner. Det økonomiske tab overlever jeg nok, men de 6-7 timers transport frem og tilbage fra Århus ville jeg hellere bruge sammen med mine børn.

 

Venlig hilsen Richardt

 

Svar
 

Hej Michael

Som jeg læser debatten, er der ingen der prøver at tvinge andre til at blive væk fra kommende divisonsweekend.

Men der er synspunkter for og imod den beslutning, der er truffet om at gennemføre weekenden. Hvilket præcis er formålet med et debatforum. 

Det ser ud til at der på nuværende tidspunkt er ét hold, der har trukket sig. Så må det være op til HB og FU at beslutte hvilke konsekvenser det skal have. Præcis på samme måde som da 1. div (kollektivt?) valgte at trække sig fra divisionsweekenden i marts.

Mvh Claus

 

Svar
 

Richardt, der er jo netop ikke en klokkeklar udtalelse fra politiet? Jeg har i hvert fald ikke set den. 
Men sjovt at der må dyrkes kontaktsport som håndbold, brydning, boksning m.m. og alligevel er der nogen der synes bridge er farligt selvom der er skærme, plexiglas og sprit? Bare fordi man er 50 personer samlet. Så længe vi holder os indenfor lovens bogstav synes jeg vi er hvor vi skal være. 
 

Over and out :-)

Svar
 

Kære Richardt!

 

Jeg vil på ingen måde tage stilling til eller besvare dine spørgsmål!

 

Jeg er medlem af DBF ( præcis i dag gennem 50 år! ) og overlader trygt til DBF at træffe de nødvendige foranstaltninger og beslutninger.

 

Måske kan vil hilse på hinanden den kommende weekend i Aarhus? Hvordan finder vi hinanden med mundbind/maske og adskilte lokaler og seperate toiletter? Mit mundbind er lyseblåt standard.:)

 

De bedste hilsner 

Thomas Berg

Svar
 

Kære Peter Møller Nielsen!

 

I og med at det er ganske frivilligt at møde op og spille bridge på baggrund af DBF´s beslutninger og foranstaltninger og EGNE undersøgelser af reglerne kan DBF ALDRIG ifalde ansvar af nogen art!

 

Møder man op og spiller er det "accept af risiko"  - som alt andet her i livet - og så er der ingen erstatning at hente. Så bliv hjemme, hvis du ikke mener, at forbundets tiltag er tilstrækkelige.

 

Med venlig hilsen

Thomas Berg

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn