Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Forkert nummer

RE: Forkert nummer

emailnotifikationer
 
 

Jeg har kvajet mig. Det sker tit, men det hører til sjældenhederne, at jeg tilstår det. Men nej, det er ikke en fadæse i form af forkerte meldinger eller do. farvebehandling, som jeg har gjort mig skyldig i. Øvrigheden har slået sin klo i mig og det må jeg acceptere. Gældende regler blev overtrådt og mit hold i 2. div. blev fradømt 1 KP. Turneringsleder Lars Andersen fulgte naturligvis lovens bogstav.

Jamen hvori bestod da fadæsen, vil læseren spørge, hvis der overhovedet er nogen, som hænger på endnu. Sagen er ret enkel - jeg spillede, mens min mobiltelefon var sat på lydløs. Den skulle have været slukket, men jeg og flere af dem, jeg drøftede det passerede med, blev meget overraskede over, at loven var sådan. Men det er den - og det er det, jeg gerne vil debattere.

En spiller henledte min opmærksomhed på, at hans forældre er 85 hhv. 90 år - og han må ikke have sin telefon tændt og selvfølgelig sat på lydløs.

Lad mig forklare det meget enkelt. Det, man frygter jeg ville lave af ulovligheder med mobilen på lydløs, det kan jeg da sagtens lave, hvis den er slukket. Så måske skulle man i hver halvleg inddrage samtlige mobilusser. Så ville man være på den sikre side - og vores forældre kunne i mere end én forstand dø i stilhed...

Hvad er det, jeg har overset - eller er det ganske enkelt paranoia...?

Svar

Svar

 
 
 

Hvordan kan du lave ulovligheder med mobilen hvis den er slukket?

Hvis man kontakter TL før turneringen går i gang, er der mulighed for at man kan få lov at have sin mobil tændt hvis der er en konkret grund til det.

Jeg brændte engang nallerne da jeg så en spiller stå og rode med en tændt mobil lige før turneringen gik i gang, og jeg mindede hende om at den skulle være slukket.

- Nej, det skal den ikke. Jeg er læge og er på tilkaldevagt, så jeg skal bruge min mobil.

 

Svar
 

Kære Bertel,

intet er lettere end at eksekvere den lovovertrædelse, som du spørger til. Da jeg ikke vil publicere metoden her kan du henvende dig på: h-answer@werge.dk.

For god ordens skyld: Det er en metode, jeg ikke selv anvender, hvilket mine resultater kan tages som indicium for...

Svar
 

Som Bertel siger har man mulighed for at få tilladelse til enten at have mobilen tændt på vibrering ELLER lade TL opbevare den i 'de frastødende lokaler', så et hasteopkald kan bevares. Der kan være sygdom (eller barnefødsel??) i familien, eller man kan have en tilkaldevagt som eksemplificeret.

Ifald du refererer den læge korrekt, skal hun være glad for ikke at have mødt en voksen TL (med al respekt, Bertel).
Det ville (hvis jeg var i det lune) have givet en korporlig afstraffelse samt et rungende "NEJ, fandeme har du ikke en lydgivende mobil i spillelokalet - ISÆR ikke uden at have fået tilladelse".

I øvrigt mener jeg kun det er et halvt kamppoints straf, man skal give - så længe den ikke besvares/anvendes.






 

Svar
 

Hej alle

Hele tråden bærer præg af historie. (Med fare for at kalde jer Boomers)

 

I dagens DK er det de færreste der ikke bærer et Smartwatch. Uret, der kan monitorere din puls, om du ahr drukket nok vvæske, har sovet ordentligt osv osv og som også kan modtage og afsende sms' er, besvare opkald/foretage opkald oma

 

Min pointe er, at det ikke kun er tlf der skal straffes for, men at vi også bliver nødt til at kigge på urene og have lovgivning om dem....

 

Mvh  Sus

Svar
 

Hej Sus -

Jeg har ikke et smart ur. 

 

Kan det også modtage sms når telefonen er slukket?  Det er jo det, den skal være

 

JUF

Svar
 

Til Bio

Hun havde skam aftalt det med chef-TL.

Til SUS og alle andre:

Vi skal også tjekke briller der kan optage video live og formodentligt snart (hvis ikke allerede) streame det til et andet apparat. Og hvad hvis man kan få øretelefoner der optager lyden og sender til en anden øretelefon i lokalet?

Det kan lyde som om jeg pjatter, og det gør jeg måske også, men tidens mange snydeskandaler viser at der er folk der vil udnytte nye tekniske muligheder til snyd.

 

 

Svar
 

Hejsa

Jeg var i Odense som sub på et hold. I første halvled i sidste kamp sidder vi og venter på kort, og da vi alle 4 også er golfinteresseret går vi ud på gangen og min maker tager hans mobil frem og vi kigger alle 4 på skærmen og ser Joakim B. Hansen putte ud på hul 18 i Dubai og vinde turneringen..

Vi går ind igen og da vi skal til at gå igang igen spørger turneringslederen - Lars Andersen - til den telefon som nu ligger på hjørnet af bordet. Har du været ude at bruge en? Ja. siger Niels chr. Hammelev. Nå, så er det 2 kamppoints straf til holdet for det må man ikke. Vi siger så i munden på hinanden, at vi alle 4 var derude på gangen sammen og der er ikke foregået noget ulovligt.

Det er ligemeget - siger den nidkære Tu, som overhovedet ikke har set os bruge mobilen.

Hvad synes I om sådan en opførsel af en TU-leder. Vi befinder os i en fritidssyssel, som vi alle kan li, men dælme ikke på den måde.

Jeg spørger efter halvlegen til brugen af mobilen til mobilepay under kampene. Ja det er jo også ulovligt ifølge samme regler.

Nå. Skal vi så have en bussemand stående ved baren hele weekenden for at se til, at der ikke betales med mobilepay.

Efter episoden med os stiller TU sig i midten af lokalet og opremser reglerne mht. brug af mobiltelefon. Var det ikke en ide at have gjort det før spillet om lørdage, hvis det nu lige pludselig er blevet et kardinalpunkt for diverse TU-ledere. Jeg vil påstå, at reglerne ikke håndhæves på samme nidkære måde på de andre spillesteder. Eller? Vi var ihvertfald ikke klar over, at vores gerning, som ikke generede nogen, var ulovlig.

Forøvrigt kom samme TU-leder til min makker midt i en vanskelig spilføring senere på dagen og sagde uden at afvente ophold i spillet, at straffen kun var 1 KP. Magen til opførsel har jeg dog aldrig været ude for før. Min makker kunne desværre ikke redde den 3 ut, hvor der igen var ulovlig fordeling inde. Levefarven 5-0 imod.

Som krølle på halen kan jeg i stillingen for 3 div. vest, hvor holdet spiller, at der er fratrukket 6 KP. Sandsynligvis 1 Kp i hver kamp, der er spillet. Det kan jeg dog ikke se.

Disse mobiltelefonregler skal da vist tages op til fornyet overvejelse i TU-komiteen. Ihvertfald skal reglerne vel være de samme uanset, hvor man spiller. 

Kunne godt tænke mig at høre fra spillestederne i hhv. Århus og København, om TU-lederen der også gik spillere på klingen, når de kom retur til spillebordet. Om de nu havde været ude at bruge deres mobil.

 

mvh

Otto

Svar
 

Hej JUF og Bertel

 

Til JUF - det korte svar er JA.

 

Bertel, du har helt ret. Det er et issue vi ser andre steder (f eks eksamen mm) med briller, et fint lille høreapparat osv osv....

 

Mvh  Sus

Svar
 

Lidt om statistik - relateret til Sus´ påstand om, at det er "de færreste, som ikke bærer et Smartwatch". Jeg tillader mig at omregne dette postulat til 80-85 %.

Jeg vil bide spids på, at der maksimalt har været 10-15 % i Odense, som bar et sådant.

Formentlig aner halvdelen næppe, at der findes et ur, som  kan sådan noget!

Sluttelig en maskeret gentagelse af, hvad jeg skrev tidligere. Hvis jeg vil snyde - men det vil jeg IKKE - så kan jeg sagtens klare det uden at de nuværende regler har gode chancer for at bremse det.

Ottos oplevelser svarer lidt til, at man kan blive anklaget og dømt for voldtægt, hvis man går rundt med et kondom i lommen...

 

Svar
 

ad telefoner, ure, briller, høreapparater, chips mm.

Det ender det med, at vi skal spille i underbukser (eller mindre) efter en tur igennem metaldetektoren.

Får mig til at mindes en efterhånden gammel sketch:

https://www.youtube.com/watch?v=fK15SuR9t5M

Smiley

Johan

PS Hans: nu skal du ikke blande voldtægt og andet snavs ind i debatten. Så kører toget helt af sporet.

Svar
 

Til Hans Werge:

Det er en misforståelse at overdrivelse fremmer forståelsen. Det gør det aldrig.

Det er ikke forbudt at gå med et kondom i lommen. Det er forbudt at have en tændt mobil mens man spiller i en turnering, så din sammenligning dur ikke.

Jeg har ikke taget stilling til hvad jeg synes om reglerne. Jeg er nemlig ikke afklaret, og jeg er ikke sikker på at alle er det heller. Det er rigtig godt at vi får diskuteret det her - i en saglig tone.

Én ting er vi nok alle enige om: Det skal straffes hvis man bruger en mobil til at kommunikere med mens man deltager i en turnering uanset hvem man snakker med - medmindre man har afklaret det i forvejen med TL (og har en vægtig grund).

Det skal også straffes hvis man har en tændt mobil under turneringen (altså uden aftale med TL). Det forstyrrer når den ringer - os alle hvis det er med lyd, og den aktuelle spiller hvis den er på lydløs. Det betyder ikke at vi TL'er skal tjekke spillernes mobiler. Vi griber først ind hvis de ringer eller hvis folk ligefrem tager et opkald - lydløst eller ej.

En ting som undrede mig under et DM i Svendborg hvor jeg var TL: På et tidspunkt var der en spiller der rejste sig og med mobilen tog et billede af bordet med de tre andre spillere (de var færdige med runden). Jeg ville have grebet ind, men som så ofte før spurgte jeg først en anden TL om hans mening, in casu Jens Brix,  og han sagde at det ikke var noget problem at han fotograferede med mobilen.

Det undrede mig, bl.a. fordi det jo ville besværliggøre hele området med tændte/slukkede mobiler.

Det var nok en god idé at en gruppe erfarne folk satte sig sammen og lavede et oplæg til regler som er til at forstå for spillerne og til at håndtere for TL'erne. Måske skal det ikke kun handle om mobiler, men inddrage andre apparater med lignende funktion indbygget?

Svar
 

Det er jo der jeg vil hen. Som Bertel mener jeg, at reglerne på området er aldeles for overladt til tilfældigheder. De bliver håndteret efter forgodtbefindende. 

Der er i den grad brug for helt håndgribelige og explicitte regler, når det nu viser sig, at vi spillere bliver udsat for overgreb af en nidkær TU-leder. Og at der er nogen, der mener, at en gummiparagraf kan vi ikke selv administrere som voksne mennesker.

Otto

Svar
 

Til Johan: Du læser mit indlæg som en vis herre osv. Jeg har ikke blandet voldtægt som sådan ind i debatten, kunne også have skrevet, at man ikke skal skyde gråspurve med kanoner. Var bange for, at du (heller) ikke ville acceptere kanoner. Spring mine indlæg over - det vil give dig et lykkeligere liv...

Til Bertel: Fint indlæg - men du skriver: "Vi griber først ind hvis de (mobilerne) ringer eller hvis folk ligefrem tager et opkald - lydløst eller ej."

Min forseelse bestod i følgende:

"Et eller andet" vibrerede i venstre bukselomme, hvor min lydløst-ordinerede mobil befandt sig

Jeg listede mobilen 4,5-5 cm fri af bukselommen og konstaterede, at "Olga" nu igen havde ringet - og kylede mobilen på plads.

Min skærmside-kollega og tu-lederen, begge tydeligvis ganske nidkære, gik til angreb

Jeg anvendte straks ordet tilståelsessag - og vinkede farvel til 1 KP

Det svarer vist ikke til din opfattelse af, hvad der skal straffes

mvh hw - 56 år ved bridgebordet uden snyd...

 

 

Svar
 

Hej Otto.

Jeg synes ikke du kan tillade dig at skrive nedladende på den måde om en TU-leder som blot har fulgt de regler, der står i paragraf 307 i turneringsbestemmelserne! Du mener så ikke disse regler administreres ens af TU-lederne, men det er da så dem der eventuelt ikke administrerer efter reglerne du skal komme efter! Så stor ros til TU-lederen herfra for at følge reglerne.

 

Om reglerne så skal revideres eller helt ændres er en helt anden sag, som jo egentlig ikke vedrører den aktuelle sag. Hvis der er regler vi ikke synes vi skal følge, så synes jeg da man skal sætte sig i en rundkreds inden spillene starter og aftale hvilke regler man følger og hvilke man ikke følger den dag (nej det kan man selvfølgelig ikke, vel!)

 

 

Nu har der i en anden tråd været nævnt noget om Smartwatch o. s. v., men i starten af prg. 307 står der faktisk "mobiltelefoner og lignende elektronisk udstyr"..

Svar
 

Hej Sus -

Jeg har ikke et smart ur. 

 

Kan det også modtage sms når telefonen er slukket?  Det er jo det, den skal være

 

JUF

 

 

Hej JUF

Jeg troede fly-mode var fint nok? og hvis man forlader lokalet skal man ligge telefonen ved bordet på vejen, så den ikke må tages med ud på toilettet fx. Eller er jeg forkert på den ?

Mvh Simon

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn