Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » En replik fra den dømte - nu i eget navn

En replik fra den dømte - nu i eget navn

emailnotifikationer
 
 

Jeg er blevet og med rette spurgt til hvorfor jeg ikke har haft adgang til debatten. Har sandsynligvis klokket i det med password, og var spærret. Som I kan se, er den nu åbnet igen.

Dette indlæg er ikke for at puste til debatten om spilgennemgangen, da jeg ikke har tænkt mig at fremlægge konkrete spil. Ikke fordi jeg har noget at skjule, men eksempler fra min side vil kunne opfattes tendentiøse og udvalgt med henblik på at stille mig i et bedre lys.
Som skrevet tidligere, vil jeg nu afsone den karantæne jeg er blevet dømt til. Orker ikke at gå videre end de 8 måneder. Først at skulle til den interne rettergang (Bridgenævnet) og derefter måske gå videre til (hvis muligt) andre myndigheder. Det er for opslidende (de forløbne 8 måneder har allerede været for meget), og vil være økonomisk for dyrt.
Men sagsgangen og proceduren omkring aktindsigt og retssikkerhed bekymrer mig meget, og det er i den kontekst dette indlæg skal ses.

Andetsteds i ”Debatten” har jeg oplyst om forløbet og de mails jeg har modtaget fra DBF. Som eksempel hvor jeg mener, at man ikke behandler mig som anklaget på fair vis, vil jeg beskrive her. Bemærk de nævnte datoer.

  • 3. maj 2021 får jeg mail oplyst, at sagen er til behandling i den nordiske komité.
  • 22. september får jeg en mail fra DBF indeholdende en del zip filer med spil samt et worddokument. I mailen er også en mail fra analysatoren (A) til 2 navngivne danske spillere og én norsk. Denne mail fra A, kan jeg se er dateret 27. april 2021 - altså 5 måneder før jeg får kendskab til den

I det worddokument, der var vedhæftet, står blandt andet følgende:

”Vi undersøger en hypotese om, at Player 2 (herefter P2) kender sin makkers hånd, når Player 1 (P1) er makker. Alle analyser er foretaget med henblik på at undersøge, hvordan P2 kunne formodes at spille hhv. ved ærligt spil og med konkret kendskab til makkers hånd.”

Som jeg ser det, er der ikke tale om en uvildig undersøgelse, da A opstiller den hypotese, de skal gå ud fra.

Hvis snyd var så oplagt, ville det vel ikke være nødvendigt at opstille hypoteser.

I mail af 27. april 2021 (der var en del af den mail, jeg fik 22. september), henviser A til sin korrespondance med den norske spiller (N). Nedenfor er gengivet et afsnit fra mailen:

”N har i øvrigt ikke fået min hypotese oplyst på forhånd, da han gerne ville danne sig et indtryk selv, men da jeg alligevel var i kontakt med ham, spurgte jeg, om han ville høre den, og det ville han gerne, så det kom han til :-)” (min fremhævning)

 

Så til trods for, at N har frabedt sig hypotesen vil A som jeg læser det, meget gerne give N den. Hvorfor vides ikke – igen burde det være klart af spillene, eller???
At A afslutter sætningen med en smiley finder jeg ganske upassende i så alvorlig en sag.

En sammenligning til turneringsledelse. Hvis en turneringsleder (TL) skal lave en rundspørge, vil TL aldrig fortælle hvorfor- fx vær obs på en tænkepause.

 

 

 

Som det således fremgår, er der åbenbart nu 2 sideløbende komitéer – den nordiske, som CF henviser til i mail af 3. maj 2021 og den nu beskrevne, som har fået spiladgang og hypoteser 27. april. Det finder jeg meget besynderligt.

Johan Hammelev har i en anden tråd spurgt til, hvad det er jeg ikke har fået aktindsigt i – dette er vist et godt eksempel. Det er vanskeligt at gennemskue for mig, at der kører flere sideløbende processer.

Havde man sendt mig de spil, der var med i mail af 22. september allerede den dag de blev sendt til de ovenfor nævnte 3 spillere, havde jeg haft ca. 5 måneder til at gennemgå dem. Jeg konstaterede, da jeg fik dem, at de var slettet fra BBO. Sekretariatet lagde spil på en separat pc, som jeg fik adgang til medio oktober 2021. Derefter skulle jeg reagere og gennemgå ekstremt hurtigt. Disse vilkår finder jeg ikke er acceptable, når man jf. det man har skrevet i proceduren gerne vil høre den anklagedes synspunkter.

I procedure for snydesager er nævnt, at sagsbehandlingen kræver megen diskretion, og derfor undrer det mig, at mit navn har været på manges læber i hvert fald en måned før jeg selv begyndte at offentliggøre sagen.

Afslutningsvis vil jeg gerne påpege, at den nedsatte jury helt sikkert har høj integritet og stor bridgeforståelse. Jeg opponerer mod den måde, jeg er behandlet på. Trænger til at få ro på det, og tænke på noget andet.

 

Peter

Svar

Svar

 
 
 

Til Danmarks Bridge Forbund

Både Peter og Hella kommer med beskrivelser af et forløb som er ukendt for udenforstående. 

Hvis det er rigtigt er det helt urimeligt!

Hvilken interesse har i i at dømme uskyldige uden grundlag?

Er de tilfældige som i bruger for at statuere et eksempel?

Svar
 
Hej Peter. Jeg savner stadig et nogenlunde fornuftigt svar på hvordan du var logget på spillene med 2 forskellige brugere?
Svar
 

Hej Peter

Hvad er det du vil diskutere?
 
a) skyldsspørgsmålet
b) DBF's håndtering af din sag
c) DBF's procedure og strafferamme som beskrevet i https://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=25722
 
 
Hvis a) kommer du nok ikke uden om at få publiceret bevismaterialet på en eller anden måde, så folk kan forholde sig til det.
 
Hvis b) er der nok ikke uenighed om - ud fra det du skriver -  at DBF's håndtering af din sag ikke har været særligt elegant eller ekspedit. Dette kan dog til en vis grad forklares med, at det er jomfruelig grund, og at nordiske samarbejdspartnere er hoppet fra indgåede aftaler, og at organisationen sfa. faldende indtægter er under et vist ressourcepres. Men ubehageligt for dig.
 
Hvis c) kunne det da være interessant at høre din og debatmenighedens holdning til, om der skal differentieres mellem planlagt snyd ved bordet, og det digitale snyd, hvor der udveksles alt for mange ubeføjede oplysninger hjemme i sofaen.
Såvel når det gælder efterforskningsprocedure, og -ressourcer, som når det gælder strafferamme.
 
mvh
Johan Hammelev
Svar
 

Hej Jørgen

Se de seneste to indlæg fra dels Nis og mig på den "første" tråd. Der kommer vel et svar fra Nis der.

venlig hilsen og god aften Hella

 

Svar
 

Hella

Som jeg forstår det er sagen afgjort. Og i har accepteret dommen.

Hvis du/i starter igen må bevisbyrden være din. Hvis du ikke er enig med Nis, kan du vel bare fremlægge det som dig og Nis ikke er enige om.

Ingen vil åbenbart fremlægge noget. Hvorfor ikke?

Svar
 

Hej Sune:

Det jeg ved om login er, at jeg fik oplyst at man skulle være på DBF adgangen når man selv var med til at spille DBF turnering i klubregi. Hvad der teknisk sker aner jeg ikke. Jeg skal altid have hjælp når jeg skal på fx bridgecentral, og hvis jeg ellers bliver spurgt om IT. Det jeg ved Sune er, at hvis den har været online under spillene (hvilket jeg ikke på nogen måde betvivler) har jeg ikke vidst det, og dermed ikke udnyttet det.

 

Hej Johan:

Det jeg forsøgte at beskrive i mit indlæg (andet afsnit) er, at jeg ikke vil tale skyldsspørgsmål mere. Jeg accepterer karantænen – men ved jeg er uskyldig.
Dit punkt B er der jeg mener man virkelig træder mig over tæerne. Jeg er helt enig med dig i, at det er nyt for DBF – heldigvis. Jeg synes at kommunikation havde været en god måde at komme videre på. Hvis jeg var kommet ind til en samtale omkring, hvad der var sket, hvad jeg var anklaget for etc., kunne jeg her have forklaret mig. Og så kunne DBF vurdere, om det var rimeligt det jeg forelagde eller ej, og hvad der så skulle ske.
Johan – jeg beklager meget – men jeg har fra dag 1 i denne sag følt, at DBF var totalt ligeglad med mine kommentarer og min holdning. Jeg føler, at de allerede havde dømt mig. Da jeg så ikke kunne erklære mig skyldig (af gode grunde….), så var de nød til at sætte lidt mere i værk. Det har medført, at flere danske spillere er blevet involveret. Og deres integritet vil jeg ikke anfægte. Jeg har dog ikke set én eneste formulering, der antyder, at mine kommentarer er taget i betragtning.

Det er for mig at se et retsikkerhedsmæssigt problem, når DBF både er lovgivende, udøvende og dømmende magt og opstiller hypoteser, som jury skal be- eller afkræfte. Det er ikke fair. Desuden kunne man nævne, at andre steder i samfundet (rigsret og minksag) bliver der ofret betydelige ressourcer på at sikre gennemskuelighed og retfærdighed, så ingen uskyldig bliver dømt. DBF har så vidt vi ved kun haft få (1) sag, hvor de skulle sikre den anklagede aktindsigt. Og så mange dokumenter kan der ikke være tale om (sammenlignet med rigsret og minksag).

Jeg får den tanke, at DBF har noget at skjule og ikke vil ud med dokumenterne.
Jeg er stadig naiv, og kan ikke forstå, at man ikke kan være helt og holdent anonym under sagens behandling, men som jeg skrev, er mit navn blevet nævnt min. 1 måned før dommen, og jeg har fået oplyst (rygter skal siges), at det har været nævnt i diverse kredse langt tidligere. Det forstår jeg ikke Johan, når man fra DBFs side siger, at ”sagerne kræver stor diskression”

Mvh
Peter

Svar
 

Hej Peter

Lad os håbe, at DBF evaluerer forløbet, og i den sammenhæng inddrager dine og andre medvirkendes erfaringer og input.
 
bh
Johan
 
PS Har meget svært ved at se motivet for, at DBF med forsæt skulle have givet dig, formanden for landets mest (muligvis eneste?) fremgangsrige bridgeklub, en uretfærdig behandling - snarere tværtimod.
Svar
 
Hej Peter. Det er helt ok ikke at være IT kyndig for at være en glimrende bridge spiller. Selv er jeg ok og har bare svært ved at forstå du ikke så at du er logget ind x 2. Jeg ser med stor forundring hvem de dømte af DBF er. Nogen jeg ikke kan forestille mig, men på den anden side er dem jeg har oplevet snyde fysisk, heller ikke nogen jeg ville tiltro dette.
Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn