Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Sideturneringerne

Sideturneringerne

emailnotifikationer
 
 

Hej alle.

 

Tak for en god festival.  Vellykket på næsten alle parametre.

 

Dog har jeg talt med en hel del klubspillere, der var kede af måden sideturneringerne i bronze forløb på.  Typisk spillere med handicap mellem 20 og 28.  De føler ikke at have en chance og ville hellere spille i den næste række.  Flere gav ligefrem udtryk for at det gider de ikke igen næste år, men mon ikke festivalen trækker alligevel..

 

Mit forslag må være, at der, såfremt der er spillere til det, oprettes 3 rækker.  Det kunne være 0 til 20.  20 til 32.  32+, eller hvad man finder passende, ud fra de tal der er til rådighed for i år.

 

Optimalt ville det være at spillerne meldte sig til og et program udregnede antal rækker og cut.  Dertil placering i rækkerne, så det hele blev mere jævnbyrdigt.  Spillede selv en sølvturnering, hvor der var markant forskel på de 2 "slanger".  Burde være både teknisk muligt og kunne klares på 10 minutter.

 

Venlig hilsen Super_G

Svar

Svar

 
 
 

Jeg synes denne debat er principiel og vigtig. For at komme yderligere misforståelser i forkøbet, og holde debatten på sporet, vil jeg derfor gerne understrege at jeg selv ikke har noget imod at møde dygtigere spillere - tværtimod. Festivalen er en ret så unik mulighed for at møde så stærke modstandere, og hvis man er interesseret og ikke blinker med øjnene kan man måske endda opsnappe et par tricks fra dem. 

Derudover er det min erfaring at de rigtigt dygtige spillere ofte er meget behagelige og etiske mennesker ved et bridgebord. Ikke mindst det sidste er vi mange der kunne lære meget af.

 

Men det ændrer ikke ved at festivalen OGSÅ kunne rumme nogle enkelte bronzeturneringer hvor lige børn kan lege bedst. For dem der nu føler sig bedst tilpas ved det - eller bare trænger til en lille pause fra motorvejen, hvor alting går så stærkt ;-) 

 

Det gælder heller ikke kun Åben række - men også 28+ rækken - hvor mange begyndere og let øvede også kunne fortjene en mere jævnbyrdig konkurrence.

 

Det ene burde hvert fald ikke udelukke det andet, så jeg håber fortsat at DBF vil holde os opdateret om deres overvejelser, og at vi ser endnu flere glade bridgespillere i Svendborg i 2017.

Svar
 

Mere om bridgefestivallens sideturneringer.

Pas på fødekæden !!!

For at festivallen skal fortsætte med at være en succes , vil jeg gøre opmærksom på 2 områder, der skal forbedres.

1. Begynderfestivallen for nye interesserede bør ikke lukke for nye og interesserede kommende medlemmer.

Jeg har kendskab til flere som måtte gå forgæves.

Og kan det være rigtigt at flere af dem der deltog i år, har været med før ???

I så fald bør der være 2 hold.

2. Når de nyklækkede bridgespiller vover sig ud til en stor festival for første gang. vælger de selvfølgelig bronzeturneringen og tror de er blandt ligemænd.

Der er skrevet og sagt meget om sideturneringerne. Men efter 4 år med handicap er forbundet nød til at tage systemet op til evaluering.

Som det fungerer nu er der alt for stor spredning i rækken 28 +, det skal gøres bedre.

Der sker noget ubehageligt for en førstgangs spiller, når der kommer et par og smækker et blåt meldekort på bordet.

De rutinerede spillere fremtræder bevidst eller ubevidst med en selvsikkerhed som virker skræmmende for mange nye.

Jeg ved godt folk er som de er, men det må kunne lade sig gøre at opdele folk lidt bedre, 3 rækker eller lignend

Så mange geniale hoveder på et sted må kunne løse den opgave.

Vi vil jo gerne beholde fødekæden formoder jeg.

med venlig hilsen Maya Rasmussen.

Svar
 

Hej,

Bridgefestival og broncheturneringer.

Det er godt, at dette nu bliver debatteret, og forhåbentligt finder man en mere retfærdig måde i fremtiden.

Jeg hørte i sommer nogen sige, at nu havde de siddet og tabt til spillere, der var langt over deres niveau det meste af ugen, og til næste år ville de vælge bronchen fra, hvis det fortsatte sådan. Det vil vist ikke være godt for festivalen.

Som mangeårig deltager i broncheturneringerne vil jeg anføre, at læring i turnering, hvor der er opbrud for hvert andet spil, kommer ikke på tale. Man har ingen tid til fordybelse. Og i øvrigt forsvinder kortene også lynhurtigt. 

Hvis det kunne laves sådan, at man delte op i grupper med par på nogenlunde samme niveau, der spillede en turnering alle mod alle med 4 spil i runden, ville det være godt.

Og ideen om 3 turneringer pr, dag nogle dage er god. Så ville deltagere kunne tage en eendagestur til Svendborg og få et par turneringer, Og måske gav det blod på tanden til året efter at prøve guld eller lignende.

På gensyn i 2017.

Svar
 

Ja der bliver da heldigvis debateret styrke i sideturneringer

Mit forslag er at i stedet for 28+ rækken deles denne op i 2 rækker og at der bruges farven på meldekortet

som det er nu har handicapsystemet spillet fallit i forhold til meldekortets farve, og klubberne betaler jo også ret mange penge til MP systemet ca 1,3 mil kroner årligt uden at systemet bruges i festivalen.

At en stormester eller anden dygtig spiller  så ikke kan spille med sin søn, er bare ærgeligt,men de er i mindre tallet til festivalen og skal da ikke ødelægge det for flertallet.

Hilsen 

Ole R

Svar
 

Det er da godt at se så mange deltage i debatten.

Handicap-opdeling er naturligvis bedre end den ret intetsigende farve på systemkort-etuiet. Men når snesevis af klubber rundt om i landet kan finde ud af at opdele Åbent-hus sommerturneringer i sportsligt retfærdigt inddelte rækker, så er det da mærkeligt hvis HELE Danmark´s Bridgeforbund ikke kan. Så er den diskussion vel sådan set ikke længere?

 

Beklager hvis mine indlæg begynder at ligne hinanden - men det er jo ikke den første gang at vi er blevet lovet at DBF ville tage tingene op til overvejelse til næste festival - håber det bliver en realitet i 2017.  

 

 

 

 

 

 

Svar
 

Kære alle,

Selvfølgelig kan man let opstille en lang række rækker efter handicap. Rækkestørrelsen skal dog defineres på forhånd. Og der skal være en form for forhåndstilmelding.

Det giver følgende problemer: 1. lang tid ved tilmeldings"pulten". 2. Hundredevis af mennesker ventende på startlisterne osv.

Man må ikke se bort fra charmen ved det nuværende system, hvor man kan komme dryssende et par minutter i start. Charmen ved at rende ind i spillere over ens eget bridgemæssige niveau, må man som tidligere nævnt heller ikke se bort fra.

Men måske kunne det være en mulighed at opdele Bronzerækkerne i to typer., nemlig

1. En åben gruppe uden handicapbegrænsninger, hvor man som nu sætter sig uden forhåndstilmelding.

2. En anden gruppe med forhåndstilmelding og rækkeopdelinger efter handicap.

Hvis der måtte være penge i udviklingskassen, ville et elektronisk forhåndstilmeldingssystem selvfølgelig løse de fleste problemer. Folk render alligevel rundt med I-pads mv. klistret til kroppen - resten kunne bruge en af de opstillede PC-er i vandrehallen. !

PS. Enig i, at MP-systemet er ved at blive udkonkurreret af handicapsystemet. MP-systemet er jo i høj grad et anciennitets-system - efter over 40 år i branchen er jeg nu nået op over på 500 MP. Men indrømmet, det siger mig ikke noget mere. Handicapsystemet derimod giver kontant afregning af enhver lille fejl !

Peter

.

 

 

 

 

Svar
 

Hej Søren, Sune m.fl.

Det virker oplagt, at flere rækker vil medfører flere deltagere i bronze turneringerne. Det syntes umiddelbart, at være eneste konklusion, når man læser indlæggene her, samt lytter til de personer, som skribenterne henviser til.

Men kan vi nu være sikker på, at det er rigtigt. Undertegne deltager sædvanligvis 7-9 dage i festivallen og spiller en enkelt eller måske 2 bronzeturneringer.

Når jeg deltager i svenskernes pendant til vores festival, spiller jeg så mange som muligt (i år en dagligt de 5 dage jeg var der)

Og hvorfor så det ? først og fremmest fordi jeg syntes det er sjovt og interessent , at spille en bridgeturnering med 2-3-4 hundrede par. Tirsdag som er den største dag i Sverige, var der 446 par i en bronzeturnering. Mandag aften bliver ca 60 % af de hold der deltager i Chairmans cup) slået ud. Tirsdag aften er endnu flere slået ud, så tirsdag og onsdag er de store dage i sideturneringerne

Onsdag formiddag har svenskerne inddelt deres bronze turneringer efter handicap og der var  439 par med i de 3 turneringer. Altså ikke flere end tirsdag, på trods af at der potentielt var flere mulige deltagere. Og ja det er muligt at nogen var taget hjem.

Det svenske og danske forbund er sammenlignelige, da de har nogenlunde samme medlemstal. Svenskerne har dog væsentligt større afstande, men afholder deres festival midt i Sverige (Örebro). Den svenske festival  er, noget større end den danske, og det virker ikke til at skræmme svenskerne væk, at de spille mod modstanderne, der er bedre end dem selv. Måske tværtimod. Jeg husker stadig den glæde jeg følte, når jeg fik en plus runde, da jeg begyndte at spille bridge. Især hvis det var mod et par som jeg viste var gode. Den svenske kultur er anderledes end den danske, det er jeg helt opmærksom på. Det illustreres ved at svenskerne har 42.000 kr i præmie til vinderne af deres Chaimann cup (Vinoble) og ingenting til nr. 40-60-80…. Går det ud over deltager antallet ? nej, de havde 172 hold, mod 155 hold i DK hvor vinderne fik 4.000 kr.

Personligt syntes jeg præmierne er lige i overkanten i de svenske sideturneringer. Man kunne evt. lave en række præmie grupper efter handicap, og dermed fordele præmie summen ud på flere

Deltagerantallet for de enkelte turneringer i Sverige kan ses her:  http://www.svenskbridge.se/festival-2016/kalender?&title=&date[min]=&date[max]=

MVH

 

Lars Peter Damgaard

Svar
 

Hej Lars Peter

Jeg ser helt enig med dig. Store rækker med mange par syntes jeg også er at foretrække.

Jeg har lagt mærke til at det mest er spillere med et højt handicap som mener sig `trynet`. Jeg har personligt et handicap på 17-20, svinger lidt efter hvordan mine makkere spiller:), som det er i dag bliver jeg altid ´trynet´af de bedste da jeg bliver placeret i bedste gruppe, det lever jeg fint med. 

 

Kim Nielsen

Svar
 

Kære Maya

 

Tak for dit fine konstruktive indlæg.

Vi har vendt og drejet netop Begynderfestivalen mange gange i Breddeudvalget og er ganske enige i dine betragtninger om, at man ikke skal afvise nogen. På den anden side prøver vi også at lave holdene i en størrelse, så man som kursist kan føle sig tryg. Vi har sat grænsen ved 8 borde = 32 kursister pr underviser

Det er i forvejen et ganske stort tal, når man kommer som forholdsvis ny og uprøvet og det skal absolut ikke være større.

Ydermere er vi også nødt til at have kompetente undervisere som både kan og vil afse tiden i netop festivalugen. Mange af dem spiller jo f eks DM-finaler og/eller Vinoble.

Sidste år 2015 blev vi simpelthen nødt til at bede vore undervisere om at undervise i samme emne 2 gange, fordi der var så stor tilstrømning til Begynderfestivalen. Og det troede vi så var nok til i år 2016. Men desværre var der langt flere, der gerne ville have deltaget og vi kunne ikke dels finde kompetente lærere, der havde tid, ej heller se, hvordan vi skulle omstrukturere Begynderfestivalen her kort inden Festivalen, hvor tilmeldingen sluttede.

Nu har vi heldigvis fået uddannet flere undervisere og, da vi er forberedt på et kæmpe ryk-ind næste år 2017 på baggrund af de mange klubber, der afholder Bridgens Dag, har vi besluttet at lave flere hold næste år.

De vil blive inddelt i emner og begynderne tilmelder sig så de 3 emner, de ønsker undervisning i + de obligatoriske: Etik & BBO

Vi har også diskuteret, hvorvidt vi kunne lave hold efter om det var 1. års kursister eller 2. års kursister, men kom frem til, at det ikke var en hensigtsmæssig opdeling. I Begynderfestivalen er der lagt meget vægt på, at alt foregår i gode og trygge rammer. Der skal være en god tone og der skal være plads til spørgsmål fra alle, både totalt urutinerede samt de mere øvede. Fuldstændigt som når vi underviser hjemme i klubben, hvor der vil være kursister, der fanger teori og praktik langt hurtigere end andre. Det essentielle er, at underviserne med deres hjælpere formår at skabe så trygge rammer, at alle tør stille de spørgsmål, som de sidder med.

Med venlig hilsen

 

Sus Vang

Formand for Breddeudvalget.

Svar
 

Kære Sus Vang

Jeg er så ny i gamet at jeg ikke kender så mange i bridgeforbundet.

Men jeg kan forstå at mit indlæg er blevet læst og forstået af de rigtige mennesker.

Det glæder mig og giver lyst til at ytre mig en anden gang, tak for det.

med venlig hilsen Maya Rasmussen

Svar
 
Svar
 

Som kommentar til Lars Peter

Jeg læser i din kommentar at der i Sverige deltager 2-3-4 hundrede par i bronzeturneringer.Jeg kan også konstatere at i  den bronzeturnering hvor der var absolut flest spillere med i Svendborg, var der 186 par.

 

Jeg er ikke matematisk student, men alligevel synes jeg ikke argumentet holder helt? Hvis Danmark kunne nå bare 200 par - (vi kan da kun drømme om 400  par?) - i en bronzeturnering, var det vel en fremgang i forhold til Sverige.  Så det lyder da til at det kunne have været MEGET bedre i Danmark med hensyn til antal deltagere. De nævnte præmiestørrelser kan jeg slet ikke forholde mig til - men hverken jeg , eller nogen andre jeg kender, kommer til Svendborg i håb om at det er Las Vegas eller Monaco. Vi kommer for at spille bridge og have en god uge med andre bridgespillere - i håb om at alt foregår i en god stemning og på sportsligt retfærdige vilkår.

 

At du personligt ikke spiller flere bronzeturneringer i Danmark i forhold til i Sverige er da ikke et argument. Det må enten bero på dine personlige præferencer, eller hvorvidt du i Danmark er optaget af andre turneringer, som dansk spiller - i kraft af din status på den danske rangsliste. ELLER at man i Sverige er så kloge at lave 3 bronzeturneringer pr. dag - hvilket burde være en selvfølge, men åbenbart er ALT for svært i Danmark.

 

Hvis det hele skal gå ud på hvordan topspillere bedst kan få tiden til at gå i Svendborg med at vinde nemme point, når de ikke har andet at lave - så lad os dog fortsætte som hidtil. Vi HAR  noteret hvor mange topspillere der alligevel rejser hjem hvis de ikke kvalificerer sig til A-finalerne i DM-turneringerne. Sportsligt smukt, og stor respekt for deres bidrag til dansk bridge - eller hvad?

 

Men DBF kunne jo også lave en økonomisk og lidt mere kynisk beregning på hvad de pågældende topspillere erlægger i turneringsgebyr i løbet af festivalen - i forhold til hvor mange mellem- og underklassespillere KUNNE have lagt. Dem der i dag siger tak, men NEJ tak til at komme.

 

Dem kan du og andre jo bebrejde alt det I vil -. men det ændrer vel ikke på om de kommer til Svendborg?

 

Jo flere penge til DBF, jo flere (også) til eliten.

 

 

 

 

 

 

Svar
 

Vi har her en spændende og - for en stor dels vedkommende - konstruktiv debat om forbedring af sideturneringerne ved den danske bridgefestival.

Men jeg fornemmer at der cirkulerer nogle misforståelser, som forvirrer debatten.

1) Mange overser at festivalkomiteen allerede har været ude med forslag om at dele den hidtidige 'bronce-B' i en fremtidig 'bronce-B' og en 'bronce-C'.
2) Der fremlægges en stor bunke - psykologisk tvivlsomt begrundede - argumenter for, hvad (andre) festivalspillere ønsker sig af turneringer.
3) Der fabuleres en del over tilslutningen til andre landes opbakning til diverse festivalsturneringer - uden at tage højde for en mængde anderledes faktorer i disse lande.

Men hvor forståelige disse misforståelser end kan være, er der ét argument som ingen gang har på jord (Søren Rungholm m.fl.):
Hvordan f... (pardon my french) kan det have indflydelse på opdelingen af 'de lavere rækker', at der sidder gode bridgespillere i A-rækken? 
  

 

Svar
 

Niels - du misforstår forhåbentligt ikke også med vilje, sådan som jeg har indtrykket af at mange andre gør. Jeg synes snart at jeg har understreget MIN mening for mange gange til at du behøver nævne mig som en blandt flere.

 

JEG har INTET imod at elitespillere er med i bronzeturneringer - det er både udfordrende og belærende for os andre - og en regel om udelukkelse af par med under 20 i handicap eller lignende ville da være da være fuldkommet dumt og destruktivt - hvis det er det du lægger mig i munden.

 

Du behøver ikke at undskylde dit fransk - men hvem har snakket om kun at opdele "B-rækken" (p.t. kaldet "28+-rækken")? Vi taler så vidt JEG ved om hvor mange rækker man skal spille , hvor handicapgrænserne skal gå, om det er rimeligt at rækkerne generelt er så store at det beror på rene tilfældigheder hvilke modstandere man møder og ikke møder - og om det nuværende tilfædlighedsprincip skal være meningen med en festival?

 

Men hvis vi skal lade alt blive ved det gamle i bridgefestivalen, så foreslår jeg tilsvarende at Dansk Boldunion lukker 2. division og alle serie-rækker. Vi spiller fremover i 2 rækker, og så må det bero lidt på tilfældighederne om FCK  møder Brøndby mens FC Midtjylland møder Bjævermose BK - eller omvendt. Så spiller de 15 kampe, og så har vi en vinder. Det handler jo kun om hvilken bane de stillede sig på da turneringen begyndte. Så kan vi jo overveje om bridge gør sig mere fortjent til at blive anerkendt som en seriøs sportsgren i Danmark.

 

Jeg kan kun gentage mig selv: når snesevis af klubber rundt om i Danmark kan finde ud at af lave sportsligt rimelige turneringer - hvorfor kan hele Danmarks Bridgeforbund så ikke?

 

Du kan kalde mig en klynker herfra til Bjævermose -  det gør ikke din argumentation bedre. Det ER og bliver ikke pointen.

 

Og hvis du har andre veje til at få frafaldne festivaldeltagere til at komme tilbage - så skal du da endeligt sige frem. Konstruktivitet er absolut at foretrække, fremfor destruktivitet.

Svar
 

Personligt ser jeg ingen grund til at ændre ret meget på det nuværende koncept med 2 rækker.

Hvis der laves for mange rækker, så bliver rækkerne så små at de svarer til de små rækker der findes overalt i landet som åben hus her om sommeren. Hvis man var interesseret i denne type rækker, så kunne man vel lige så godt blive hjemme?
Hvis man ændrer pointgrænsen til f.eks. 20 i stedet for 28, så bliver det bare mere uretfærdigt for dem med handicap 40-45..

Men jeg synes dog at 3 rækker vil være okay de tidspunkter hvor der hver år kommer flest par (100+ par), da rækkerne her vil forblive forholdsvis store. Kunne forestille mig noget hen ad Åben, 24-39,99 og 40-52.

Jeg oplevede ikke selv nogen utilfredshed over turneringsformen i de 3 sideturneringer jeg spillede i år, og jeg fornemmede heller ikke at nogle undlod at deltage på grund af det (jeg hørte i hvert fald ikke noget negativt om det hvor jeg boede). 

Argumentet med at rækkerne er for uretfærdige kan jeg heller ikke helt følge. Hvis det skyldes at folk ikke bryder sig om at spille mod de super stærke par, så findes der heldigvis tidspunkter hvor der kun er ganske "få" af disse (under åben par, (mix par) og vinoble). Desuden er der generelt en pæn del af de dygtige spillere som spiller med andre end deres normale makker, hvilket alt andet lige oftest betyder en væsentlig nedgang i styrken.

For mit vedkommende er det helt klart afgørende at rækkerne er store (store rækker gør det faktisk også kun mere retfærdigt ved at der bliver reelle middelscorer). Jeg har ikke mulighed for at spille i rækker større end 16 par andre steder end i Svendborg, så disse store turneringer har altså sin charme på den baggrund. Der foruden synes jeg at det er et kæmpe plus at man kan komme og sætte sig ned 2min før start, uden forhåndtilmelding. Igen noget jeg ikke oplever andre steder!
Hvis ikke det var for de 2 ting, så er det meget vel sandsynligt at jeg ikke ville deltage i sideturneringer - på trods af at jeg som oftest benytter dem til at spille med makkere jeg ikke spiller med til daglig (eller måske kun kommer til at spille med den ene gang)


Men okay, jeg kan godt sætte mig ind at nogle oplever det på en anden måde, og nogle måske endda oplever det hele som uretfærdigt. Ja, det er tilfældigt hvem man lige kommer til at møde, og ja, det er da selvfølgelig træls for par med handicap (25) at skulle udholde 2-4-6 spil mod par med handicap (5). Men ærlig talt, så tror jeg det er de færreste som bliver væk af de grunde.


Sluttelig vil jeg bare tilføje at jeg vandt en af de 3 side turneringer jeg spillede (min makker trak godt op!), hvilket var en super fed oplevelse! Det giver bare noget ekstra at vinde en stor række, det skal man ikke glemme. resten af Svendborg ugen gik det ikke særlig godt, og i Åben par fik jeg og min makker afsindig mange klø. Men på trods af det, så synes jeg alligevel det havde været en god uge, primært på grund af den ene sideturnering.


Om mig: handicap (14), spiller hverken division eller række lige under.

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn