Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Brug af tablet istedet for Bridgemate

RE: Brug af tablet istedet for Bridgemate

emailnotifikationer
 
 
På nettet kan man læse om brug af tablets istedet for bridgemate og det er tilsyneladende meget billigere og smartere.
 
I min optik må DBf følge med tiden og ikke "lade stå til. Bridgecentralen har jo til tider sine problemer og er vel ikke i tidens ånd. Vi vil gerne have yngre spillere og jeg tror ikke yngre mennesker er specielt imponeret af vore systemer. Ikke desto mindre, har jeg uden held forespurgt i organisationen, om der blev arbejdet med brug af tablets istedet for bridgemate. Så vidt jeg kan se på nettet er udviklingen meget langt fremme, men det er jo en forudsætning, at systemerne kan "snakke sammen" og mit indtryk er, at det bliver der ikke arbejdet på.
 
Jeg håber DBf hurtigt kommer igang med tilpasning af Bridgecentralen, så der kan bruges tablets og jeg vil med denne mail, opfordre DBf til og sætte skub i udviklingen.
 
Alternativt kan vi jo lave vort eget system med tablets (softwaren m.v. er jo udviklet) og derefter indberetter bronzepoint manuelt. Desværre vil det jo så også indebære, at handicap for medlemmerne ikke bliver opdateret og det er jo en af forcerne ved at være med i et fællessystem.
 
Man kunne jo derfor spørge sig selv om, hvor meget vi har ud af og være medlem af DBf, hvis vi kører vort eget system.
 
Med håbet om, at DBf vil tage denne problematik op, så vi forbliver en tidssvarende organisation.
 
Jeg savner iøvrigt også en app til mobiltelefoner, hvor medlemmerne nemt kan følge med i resultater o.s.v. 
 
Med venlig hilsen
Hardy Hollerup Mikkelsen
Svar

Svar

 
 
 

Hej Henning

Blot to kommentarer til dit indlæg:

For et par måneder siden gik jeg en diskgolfbane rundt bare for at se den. Jeg ledte forgæves efter en baneoversigt sådan som jeg har været vant til at se dem på de forskellige baner jeg har spillet på. Jeg spurgte et par spillere hvor de var og fik at vide at de slet ikke fandtes. De brugte en app hvor de forskellige baner var tilgængelige med alle data.

Jeg tror at unge mennesker regner med at man kan finde en app til det man skal bruge.

Hvad udviklingsomkostninger angår, så er der noget der hedder Open Source Software. Det er gratis at bruge. Jeg bruger udelukkende gratis programmer, herunder LibreOffice som kan alt hvad man har brug for.

Hverken Libre Office eller MicrosoftOffice er skræddersyet til dansk - ud over at teksterne er oversat til dansk.

Jeg ved ikke hvad BC's crash-status er for tiden, men det har hele tiden undret mig at man vil bruge et program der er crashet flere gange under afvikling af danmarksmesterskaber. Men jeg er klar over at det er en håbløs diskussion.

 

Svar
 

Hej Bertel

Lad os lige holde fokus på emnet i debattråden. Jeg imødegik Nicks kritik af DBfs forvaltning og prioriteringer med nogle eksempler på, at udvikling altid koster ressourcer, og det gør dine nævnte gratisprogrammer også - mange ressourcer. De er blot kendetegnet ved, at mange i Open Source miljøer bruger ressourcer "con amore", så de får ikke betaling for det, men de ofrer altså megen tid på det, og det gør - i sandhed - også mange ildsjæle i danske klubber, distrikter etc., men arbejdet med udvikling skal altså gøres af nogle; dét er pointen.

Din henvisning til et program, der er crashet under DM mesterskaber er nok korrekt, men dels refererer du til et historisk program (ikke BC3), dels tager du ikke i betragtning, i hvilken grad fejlene var programfejl eller menneskelige betjeningsfejl. Det sidste kan man ikke laste programmet for.

Unges forventninger og vaner er der givetvis mange meninger om, og de unge er ikke en homogen gruppe. Jeg tvivler blot på det anvendte argument for deres fravalg af bridge i det hele taget, for så kunne fravalget lige så godt være begrundet i alt muligt andet i de unges liv, så jeg skal ikke diskutere det yderligere.

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn