Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » så skete det igen, oversidder pokalbridge

så skete det igen, oversidder pokalbridge

emailnotifikationer
 
 

Hej

Oversidder i første runde. Ingen guldpoint.

Jeg syntes ikke det er i orden når man ikke får mesterpoint for vundet kamp hvis ens modstander trækker holdet.

 

Jeg køber ikke præmissen med at man skal spille sig til mesterpoint. Der er vel ikke nogen som syntes det er forkert når en tennisspiller får sine point til verdensranglisten hvis modstanderen trækker sig, men den går ikke i pokalbridge.

 

Kim nielsen

Svar

Svar

 
 
 

Hej Kim.

For mig virker det som en selvfølge, at man ikke hverken ændrer handicap eller får mesterpoint, hvis man ikke spiller. Hvordan er det dog man i så fald har optjent dem?

Poul Bo

Svar
 

Næ, Poul Bo - det har du nok ret i.

Men man kan også få guldpoint ved at slå et hold fra Bjævermose eller Brædstrup, hvis man er så heldig at trække dem som modstandere.

 

Sådan er vilkårene ved pokalturneringen, og chancen for nemme guldpoint er vel en af hovedgrundene til at folk deltager. Så en eller anden form for kompensation er vel på sin plads. Synes Kim's indlæg i det mindste fortjener en debat.

Svar
 

Hej alle!

 

I mesterpointreglementet står der, at der SKAL spilles for at der kan tildeles mesterpoint. Det er gældende alle steder i systemet, og således også i pokalturneringen.

 

I er selvfølgelig velkomne til debattere, hvorvidt I mener, at MP-reglementet bør ændres for at tilgodese de (heldigvis få) hold, der trækker oversidder i eksempelvis pokalturneringen. 

 

MVH

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

Svar
 

Hej Trine, tak for tilladelsen til at benytte debatten - det er jo så netop også det nogle af os gør, selv om det desværre kan opfattes som provokatorisk. Men at debattere det ikke-så-åbenlyse er vel netop hvad debatten er til for.

 

Gode råd er dyre - men at skøjte henover problemstillinger ved at referere til regler og status quo er efter min mening ukonstruktivt. Og det skal på ingen måde være rettet i mod dig personligt.

 

Men kan vi i første omgang være enige om at Pokalturneringen er en ulige nem måde at optjene guldpoint på, set i forhold til andre turneringer?

Er det sportsligt og rimeligt overfor hele mesterpointsystemet - eller er det lidt som når Føtex lokker med samlemærker? Når først DET spørgsmål er afklaret, kan vi jo måske herefter etablere en god debat (jævnfør Kim's egentlige spørgsmål)  om hvorfor nogen skal have samlemærker og andre ikke, selvom de køber varer for det samme beløb og i god tro.

 

Måske man kunne sætte et ekstra guldpoint på spil for det forbigåede hold i næste runde som kompensation? Guldpoint er åbenbart ikke i så høj kurs når det kommer til stykket alligevel, så hvad kan det koste? Man kan jo ikke på den ene side sige at guldpoint er noget man skal gøre sig fortjent til - og så i næste øjeblik dele dem ud i grams efter tilfældige regler.

 

Eller skal guldmedaljerne også annulleres, hvis den ene finalemodstander i Pokalturneringen må melde afbud? Der må jo være noget konsekvens hele vejen.

 

 

 

 

 

Svar
 

Meget vanskeligt for mig at se fornuften i, at man skal tjene mesterpoint, mens man som oversidder sidder hjemme i sofaen og ser den store bagedyst. Mesterpointsystemet er ikke udtryk for den højere millimeterretfærdighed, men man må da i det mindste spille sig til de point, man får.

Søren: Jeg synes, det er helt fint, at der er en god chance for klubspillere for at score guldpoint ved at stille op i den forbundsarrangerede pokalturnering. Klarer man sig godt i pokalturneringen, er det også kun noget at være stolt af.

Vores hobby ville i øvrigt blive rigere af det, hvis flere klubspillere ville opprioritere at spille åbne turneringer i stedet for kun at putte sig hjemme i klubben.

Kim, hvad med de stakkels divisionshold, som er så "uheldige" at trække oversidder i de første ca 4 runder år efter år, og som dermed går glip af lettere-tjente guldpoint i de første runder? Skal de også tilskrives en masse point for vundne kampe, de ikke har spillet?

Mvh Michael

 

Svar
 

Hej Michael

Ja divisionshold skal selvfølgelig også have mesterpoint hvis deres modstandere trækker sig. Trækker sig indikerer at der var planlagt en kamp, så de første 4 desværre ikke.

 

PS

Vores modstandere til runde 2A har også trukket sig og stiller ikke op, så vi vinder igen uden kamp! og skal først spille i 4. runde.

 

Det blev forsøgte at få udsat kampen til mellem jul og nytår og begge hold tilbød, at næste modstander frit kunne vælge spillested og -dato, men det kunne overhovedet ikke komme på tale oplyste sekretariatet da reglerne sagde max 2 uger. Ikke meget kundepleje herfra!

 

Reglerne burde ændres og give mulighed for at afvikle en kamp senere end 2 uger fra off. spilledato, hvis de næste modstandere får mulighed for frit at vælge spillested og -dato.

 

kim nielsen

 

Svar
 

Kære Kim

Jeg vil anmode DBf's sekretariat om hurtigst muligt og uden ugrundet ophold at overføre de 2 guldpoint jeg vandt i runde 1 til din konto. Hvorfor ... jo, jeg synes det er synd for dig, nej hvor jeg dog synes det er synd for dig. For du ændre dig ikke. Du du du ændre dig aldrig. Det er synd for dig, nej hvor jeg dog synes det er synd for dig. Se dit billede, du helt væk. Nej du ændre dig aldrig..... Medina fortsætter, for jeg er blevet træt.

Svar
 

Nu synes jeg lige man skal spise brød til og fokusere på hvad diskussionen drejer sig om.

Hvad siger reglerne? Klart - at man ikke kan få guldpoint (eller andre mesterpoint) for en kamp man ikke har spillet. Det behøvede vi ikke at få at vide - men det er som jeg ser det heller ikke det debatten bør handle om. Naturligvis er det grundlæggende urimeligt at få guldpoint p.g.a. tilfældigheder og uden kamp.

 

Men dette her er pokalturneringen, som i mine øjne er ret  forskellig fra andre turneringer. Guldpoint er sandeligt normalt ikke noget man kaster i grams fra DBF's side. Men i Pokalturneringen har man altså valgt at udlove disse bling-bling præmier som lokkemad for at få folk til at deltage. En deltagelse, som - udover de forholdsvist beskedne 500 kr. i gebyr  - bl.a. kan indebære mange kilometer på landevejen, og/eller værtsskab med frokost eller middag til 8 personer.

 

Altsammen fint med mig - jeg vælger at deltage fordi det er en hyggelig turnering, hvor man møder oftest behagelige, nye ansigter fra andre klubber - og ikke mindst fordi det er en holdkampsturnering, hvilke der ikke findes mange åbne turneringer af for bridgespillere på gulvet.

Men det vil omvendt også være lidt hyklerisk at påstå at de glimtende guldpoint ikke spiller en rolle. Personligt er jeg desværre ikke lykkedes med få mine guldpoint omsat til kroner og øre hos smykkehandleren  - men for andre har de utvivlsomt stor værdi. Det gælder så måske ikke så meget for dem der har rigeligt guldpoint i forvejen, og som måske spiller mere i håb at få medaljer.

 

Og det er netop her vandene skiller.

For dem, der har set frem til at få chancen for at få lidt guld ind på mesterpointskontoen via pokalturneringen -  men som er realistiske nok til ikke at regne med at nå helt til kvartfinaler og videre - så MÅ det da være en fæl skuffelse at være oversiddere og dermed bare få en lang næse.

 

Når det så endda sker 2 gange i træk, synes jeg ikke der er grund til at komme med sarkastiske kommentarer overfor de skadeslidte. Det burde være åbenlyst at der er et problem i turneringsformatet her.

 

Jeg siger ikke at der findes en rimelig og retfærdig løsning på problemet  - men et forslag kunne eks. være at man fik chancen for et ekstra guldpoint i den følgende kamp, som kompensation. I erkendelse af, at man har et lille hul - om ikke i reglerne, så i retfærdigheden her.

 

Men det ville under alle omstændigheder være mere rimeligt om debatten her drejede sig om at diskutere problemstillingen og evt. løsninger, fremfor BARE at henvise til eksisterende regler eller uddele tudekiks til andre.

 

 

 

Svar
 

Jeg noterer lige, at der i såvel runde 2A som runde 2B findes hold som slet ikke har trukket en modstander. Synd for dem.

 

Jeg skal ikke skose nogensomhelst - men det giver da en grund mere til at ofre 5 minutter på at diskutere turneringsreglerne for Pokalturneringen ved næste udvalgsmøde. Jeg er sikker på at vi kan samle ind til at sponsere en ekstra kop kaffe som kompensation.

 

Og så vil jeg lige anmode om at vi ikke fremover bruger Debatten til at citere Medina. Vi er trods alt bridgespillere, så det MÅ da kunne klares med en lidt mere elegant.poesi ;-)  

 

God jul.

 

Svar
 

Kære Søren

Jeg undskylder, at jeg citerede Medina, og det var nok mest fordi det blot irriterer mig så uendeligt meget når et indlæg bliver brok-orienteret fremfor udviklingsorienteret. Jeg beklager den måde jeg reagerede på blev for forfladiget.

MEN - budskabet jeg pakkede så dårligt ind er altså stadig det samme. Ønsker man noget ændret i forhold til turneringsreglementet for Pokalturneringen (der i parantes bemærket er yderst velbeskrevet og åbent tilgængeligt for alle, der ønsker at deltage i turneringen), så går man direkte til TUK. Det er nu engang den måde tingene bliver løst bedst på. 

Jeg beklager mit niveau i såvel valg af kommunikationsform som valg af sangcitat .... men husk: Errare humanum est, ignoscere divinum.

Glædelig Jul !

Svar
 

Hvis man tog sin tilmelding til pokalturneringen lidt mere alvorligt, ville der normalt ikke være noget problem. Det er komplet utilstedeligt, at nogen tilmelder sig turneringen uden at have sikret sig, at deres hold kan spille på de officielle spilledage - i hvert fald som minimum de to første runder.

Jeg har i øvrigt inden for de senere år oplevet to tilfælde, hvor vi tabte til et hold, der trak sig uden kamp i den følgende runde.

Det var lidt af en våd klud. Der burde være en eller anden form for "bøde" til sådanne hold.

Peter

 

 

Svar
 

Jeg vover en kommentar mere:)

Sidste hold som trak sig mod os, runden med vindere, er alligevel videre til næste runde, de trak sig efter at have kontaktet sekretariatet og fået denne oplysning. Burde ikke kunne lade sig gøre.

 

kim

klarup

Svar
 

Gad vide ved om den nye direktør fatter de finere varianter i diskussionen på denne tråd - god fornøjelse til hende - hehe

Peter

Svar
 
Svar
 

der er vel sagt det som skal siges i debatten

 

vil dog gerne give lidt indput

måsk det skulle koste 1 guldpoint at melde afbud til en pokalkamp - så kan man vel lærer det!!

 

mvh Kim Nysted

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn