Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » 3 rækker til Bridgefestvial bronzeturneringer

3 rækker til Bridgefestvial bronzeturneringer

emailnotifikationer
 
 

Hvor er det glædeligt at der nu kan blive plads til - om ikke alle - så flere på Bridgefestival 2017 - fordi der i 2017 kan spilles bronzeturnering i hele 3 rækker på de 3 mest velbesøgte dage.

 

Men - jeg ser at de dage hvor der oprettes 3 rækker bliver mandag, tirsdag og onsdag. Og det undrer lidt, eftersom der i 2016 var flest besøgende til bronzeturneringer på disse ugedage:

1. Onsdag (301 par)

2. Torsdag (228 par)

3. Søndag (den første søndag) (216 par)

3. Tirsdag (216 par)

5. Fredag (den sidste fredag) (176 par)

 

Mens der om mandagen kun deltog 170 par.

 

Så villle de 3 mest besøgte dage i sammenhæng så ikke være tirsdag til torsdag? Undskyld, jeg spørger KUN for at blive klogere.

 

For dem der spiller Vinoble mandag og tirsdag, giver det jo ikke meget bonus, eftersom de ikke kan deltage i bronzeturneringerne med 3 rækker, undtagen omsdag.

Skyldes valget så, at der er Guldturnering om torsdagen -som man ikke vil have for meget konkurrence til? Er bare nysgerrig (men på forhånd forstående) overfor ræsonnementet..

 

Jeg håber bestemt IKKE, at det hænger sammen med at man i år vil give Vinoble-jomfruer gratis entre, for at presse os andre halvslidte, betalende Vinoble-deltagere over i bronzeturneringerne og dermed spare pladser i Vinoble-hallen, som i forvejen er tæt fyldt. Man uddeler da så vidt jeg ved, heller ikke gratis billetter i Tivoli, fordi de har haft en rekord-sæson? Nok snarere tværtimod.

 

Vi andre udslidte Vinoble-gulvmåtter vil jo i så fald - i ren protest mod denne urimelige lokkemad og forskelsbehandling - være villige til at betale 4x80 = 320 kroner for at spille 4 bronze-turneringer mandag-tirsdag, i stedet for at spille Vinoble til fuld pris, som jo kun indbringer max. 250 kr. pr spiller til DBF. Man har jo ligesom ikke mulighed for at skifte Bridgeforbund, som andre skifter bank, realkreditinstitut eller TV-udbyder, når de sjofler deres loyale kunder, så man må forventes i stedet at følge en fin hentydning.

 

Men den slags motiver kan jeg nu ikke tiltro DBF. Og eftersom Vinoble er en helt unik turnering, som mange har fornøjelse af, så håber jeg bestemt også at der bedre bliver plads til begge dele i 2018.

 

Man kunne jo også  - rent statistisk - eks. med fordel vælge onsdag, torsdag og fredag som de 3 dage hvor man spillede med 3 rækker i bronzeturneringerne, og så spille Guldturnering på en lørdag.  Eller endnu bedre: også flytte Vinoble til en weekend og så spille 3 rækker bronze helt fra mandag til fredag. Også for at lokke flere folk til i weekenderne. Eller.....ja, jeg synes alternativerme er mange. Selvom det så eks. skulle koste at man flytter DM i Mixed-par ud af Bridgefestivalen. Det ville næppe være en hverken sportslig eller økonomisk katastrofe. Tværtimod måske.

 

Men jeg er sikker på at alt dette er blevet overvejet. Det ville blot være oplysende at høre argumenterne bagved.

Svar

Svar

 
 
 
Svar
 

Hej Søren

Jeg tager lige Vinoble Open først. Ideen med gratis deltagelse for nye hold er bestemt ikke at presse andre væk - det har du nu nok også regnet ud :-) Vi (festivalledelsen) synes, at festivalen er fantastisk, og vi vil rigtig gerne have spillere, som ikke har deltaget før, til at opdage det. Vores håb er, at når man først har været på festival, så kommer man igen.

Vores umiddelbare bud var at spille bronzeturneringer i 3 rækker mandag, tirsdag og onsdag. Jens Brix Christansen og Ulla Tradsborg har gransket tallene fra bronzeturneringerne 2016. Konklusionen er, at hvis vi vil lave 3 rækker med blot 60+ deltagende par i alt, er der kun 5 tidspunkter, hvor vi skal bibeholde 2 rækker. Det er
- første fredag
- første lørdag aften
- torsdag aften
- anden lørdag aften
- sidste søndag
 

Nu skal vi have tænkt lidt over, om 20 par pr. række er nok. Der er jo også en charme i store rækker.
Så Søren og andre - kom meget gerne med jeres mening om dette.
 

Med hensyn til rækkeopdelingen ser det ud til, at vi vil få ca. lige store rækker ved
- bronze åben
- bronze 28-36
- bronze 36+
 

Hilsen
Charlotte Koch-Palmund
Festivalledelsen

 

Svar
 

Hej Charlotte!

Du kan da - helt ærligt - ikke mene, at det "at spille i store rækker også kan have sin charme".

Når alle ikke tilnærmelsesvis møder alle, er det da den mest uretfærdige form for parturnering, jeg kan blive præsenteret for. Det er som at spille russsisk roulette - helt afhængig af, hvilket bord, man nu lige får sat sig ved til første runde. Nogle er heldige og møder stort set kun svage par, og andre er uheldige og møder stort set kun stærke par.

Det er - for mig - ikke særligt attraktivt at køre 100 km og betale 80 kr. for at deltage i en så tilfældig turnering. Så hellere støtte en lokal klub, der afholder åbent hus, og hvor man som oftest kun kan risikere ikke at skulle møde 1-2 af de par, man er i række med.

Og under hensyn til de nye hcp-grænser for deltagelse, vil det sige, at alle med et hcp under 28, er nødt til at spille i bronze åben. Forskellen på en spiller med f.eks. hcp 6 i forhold til en spiller med hcp f.eks. 24 er meget, meget stor, mens forskellen på spillere mellem hcp 28 og 36 ikke er særlig stor. Også her må jeg sige: Den inddeling i tre rækker, der nu bliver gældende, vil ikke gøre det mere attraktivt for mig at deltage i en bronzeturnering. 

 

Svar
 

Det er jo skønt, at der er flere bud på hvordan en festival skal være, og hvilke turneringer der skal lægges på hvilke dage. Ændringsforslag af enhver art giver da stof til eftertanke for festivalledelsen. Jeg er dog meget sikker på, at der hele tiden bliver forsøgt at lave det bedst muligt for os som deltagere, og på det punkt stor ros til hele festivalstaben.

Jeg har før kommenteret det med bronze-dropin turneringer, men gør det gerne igen. Når jeg skal omtale festivallen er en af de ting jeg nævner som en oplevelse da: Prøv at komme ned at spille en turnering, hvor der kan deltage omkring 100 par i samme række. Det er noget helt andet end de åbne huse hjemme i klubberne. Ydermere får I mulighed for at spille mod landsspillere og divisionsspillere, hvilket jeg da synes er meget mere interessant end at spille mod svagere modstandere.

Hvis der skulle være tilmelding forud som nogen foreslår og man så opdelte i f. eks. fembordsrækker ud fra handicap så ville det for mig at se være ligesom de åbne huse i klubberne og hvorfor skulle man så tage til Svendborg efter det? Handicapopdelte rækker hvor alle møder alle har vi jo i guldturneringen. Og handicapopdelte rækker, hvor alle godt nok ikke møder alle har vi i Vinoble holdturneringen.

Det med gratis deltagelse for jomfruelige Vinoble deltagere er jeg så ligesom Søren uforstående overfor. Jeg er overbevist om deltagerne kommer alligevel og gerne betaler indsatsen. Hvad med næste år og gratis deltagelse for nye?

Så alt i alt fuld opbakning til festivalledelsen herfra.

Svar
 

hej festivalledelse

Jeg er helt enig med Søren og Poul Bo faktisk kunne det ikke siges meget bedre. Jeg ville dog ønske at i havde ønsket at afprøve tre bronze turneringer sålede det var muligt for deltagere med lang transporttid at nå to turneringer og stadig komme hjem i ordentlig tid. Som det er nu har man en alt alt for lang pause mellem de to daglige turneringer. Jeg ved godt det kræver en større ændring af de arbejdsrutiner i har men efter 10/11 år med det samme mener jeg det er på tide at afprøve dette et par dage på festivalen. Gerne sidste lørdag og søndag for at se om det øger deltagerantallet da der her normalt er det mindste antal deltagere.

 

kim klarup 

Svar
 

Jeg er  MEGET enig med Kim omkring at have 3 bronzeturneringer pr.dag - men det er en helt anden debat, og herfra sofarækkerne må vi nok kæmpe 1 kamp ad gangen.

 

Jeg synes også Maja's tanker om handicap-intervaller har mange gode pointer. Men selvfølgeligt kan man heller ikke (i værste fald)  spille en Åben række med kun 6 deltager-par. Man bliver også nødt til at at analysere HVORFOR de bedste spillere nogle dage spiller bronzeturneringer og hvorfor de andre dage IKKE gør. Det kunne jo tænkes at det handlede om hvorvidt der var andre tillokkende turneringer på samme tidspunkt eller ikke? Har jeg givet bare et lille hint?

 

Jeg er mægtigt glad for at man nu vil indføre 3 rækker på nogle dage. Jeg er derimod ret uforstående overfor hvorfor de 3 dage skal være mandag til onsdag - og jeg må indrømme at Charlotte's svar mest har gjort mig uforstående på et højere plan- hvad vil du med det?.

 

Går det her ud på at gøre Bridgefestivalen og dansk bridge generelt større og bedre - eller hvad GÅR det egentligt ud på? Nye spillere vil spille Bronze-turmeringer - ikke Vinoble og hold-pjat. Det er DEM I primært skal fokusere på at tiltrække - da ikke gode spilllere, som kommer alligevel. Gevinsten ligger i at tiltrække nye folk - der gerne vil deltage,bare for at prøve det, men uden for mange logistiske forhindringer. Sådan at  de kan tage frem og tilbage samme dag og stadigt  få noget ud af det. SÅ bliver de måske bidt.

 

Det er fint at man i tænketanken har fundet frem til de 5 mindst besøgte bronzeturneringer fra 2016 (i stedet for de 5 mest besøgte).

Bortset fra det faktum at der var 102 par med tordag aften ( som Charlotte nævner som en mindre besøgt aften)  - men derimod kun 56 par den anden fredag aften, som ikke tælles med. OK, så det er vist en regne/tatsefejl.  Men vi må så konkludere at fredag-lørdag samt sidste søndag er klart de mindst besøgte dage. Og dermed en ret dårlig forretning for Festivalen.

Uanset denne korrektion:  at det skulle være analyse nok til at retfærdiggøre at de 3 dage med 3 rækker i bronzeturneringen skal falde sammen med Vinoble-dagene forstår jeg ikke. Specielt ikke når man samtidgt prøver at gøre Vinoble-turneringen større end det burde være fysisk muligt. Det hænger jo også sammen med hvornår spillere med lavt handicap spiller Bronze-turneringer i mangel på bedre.

 

Hvad er formålet med Bridge Festivalen? At få flest muligt med? At få flest mulige tilfredse deltagere? At behage dem som har mest indflydelse på DBF? Vi andre står i tågen på disse spørgsmål.

 

Jeg tror ikke på at det handler om at man prøver at nedgøre successen med at spille i 3 rækker i bronzeturneringene, ved at gøre konkurrencen større fra Vinoble. Sådanne skumle motiver kan ikke passe. Måske vil man ikke konkurrere mod guldturneringen torsdag? Jeg ved det ikke.

Men jeg ved at jeg IKKE spiller Vinoble i år, da jeg vil bakke op om Bronzeturneringerne, og da jeg synes det er urimeligt at man giver gratis pladser til 1 enkelt turnering, som i forvejen er en succes. Det er jo lige før der er plads til 2 hold-turneringer på festivalen - så hvorfor ikke?.

Det ville være mere rimeligt og effektivt at give en rabat til ALLE der deltager på Festivalen for første gang. Eller give rabat i de bronzeturneringer hvor færrest dukker op (altså i weekenderne, undtagen første søndag,  jævnfør jeres egen optælling)..ELLER give en generel rabat, så man kun betaler det man ellers villle betale til en nornal Åbent-hus turnering. Med samme udbytte-chance.

 

Jeg synes fortsat man skulle flytte Vinoble til den første weekend - det kunne også give bedre "dækningsgrad" i weekenderne, Guldturneringen kunne af samme årsag flyttes til sidste lørdag (hvis der er plads nok i Svendborg). Man har jo lejet lokalerne i 10 dage, så hvorfor ikke få mest muligt ud af hver eneste dag?

 

 Og så kunne man spille bronzeturneringer med 3 rækker fra mandag til fredag (gerne alle 5 dage). Man kunne jo også lade en aften-turnering eller to i perioden fortsætte med kun at være i 2 rækker, hvis man som Charlotte og Poul Bo synes det er sjovt med store rækker efter Held og Lotto-systemet.

 

Hvis man har et stort behov for at møde divisionsspillere i en bronzeturnering - så er der jo intet til hinder for at man sætter sig i Åben række hele ugen, selv om man har et handicap på 52. Det kan Poul Bo Madsen  jo f.eks. vælge at gøre. Så er der frit valg. Og han skal da bestemt heller ikke høre et ondt ord for det herfra.

 

Jeg kan simpelthen ikke forstå at man i et så velbegavet Forbund ikke magter at tænke længere end som så, for sit eget bedste.

 

Men tak til de ansvarlige for initiativet, og godt at der er noget at snakke om til 2018. Rom blev jo ikke bygget på 1 dag. Det startede sandsynligvis også med at man begyndte at grave et hul i jorden.

 

 

 

Svar
 

Som medlem af festivalledelsen, har jeg nærstuderet den lange tråd vedr. 3 rækker til Bronzeturneringer osv.

Jeg vil gerne slå fast, at vi i festivalledelsen absolut ingen ønsker har om at konkurrere med os selv!!! Alt bliver planlagt for at glæde vores gæster og er b.la. gjort på baggrund af de evalueringsskemaer, som blev udfyldt og indsamlet sidste år.

Når vi udbyder gratis Vinoble til nye Vinoblespillere er det i god mening for at give dem en oplevelse, og så håber vi selvfølgelig at de kommer igen. Mange nye spillere er ikke så begejstret for Hold, så vi vil gerne hjælpe dem på vej.

Vedr. bronzeturneringer så syntes mange at det er spændende at spille i lange rækker med mulighed for at vinde 1000-1200 kr. Det gør dog en forskel fra et Åbent Hus med et par flasker vin. Men igen, der er mange holdninger.

Der er forslag om at flytte Vinoble, flytte Guldturnering osv.

I år er programmet lagt, men kom frisk med alle jeres god og spændende ideer straks efter festival 2017 og vi vil meget gerne tage dem med i vores samlede evaluering til efteråret

Vi glæder os til at give jer en rigtig god festival.

Med venlig hilsen.........................Jytte Skjærbæk

Svar
 

Jeg er ikke i tvivl om at festivalledelsen vil alt det bedste - og det lykkes så sandeligt også i langt de fleste tilfælde - ellers ville vi andre badeferie-gæster jo heller ikke interessere os for sagen.
Der gøres et stort og godt arbejde i bedste hensigt, både fra ansatte og frivlllige. Det skal bare lige slås fast med syvtommersøm som overskrift! Og tak for det.

 


Det er i sig selv et fint initiativ at man forsøger at lokke flere bridgespillere med til Vinoble. Jeg er personligt også stor tilhænger af hold-bridge, og synes også det er synd at den turneringsform virker til at være underkendt blandt mange, specielt begyndere. Så motivet bag Vinoble-kampagnen er hermed modtaget og godtaget.

 

 

Det ærgrer mig bare, at man samtidigt - efter en lang og hård kamp for at få indført mere en 2 rækker i bronzeturneringer - har valgt at lægge disse "forsøgsdage" med 3 rækker på samme tid som Vinoble-turneringen.


For det første, fordi det tvinger spillere, som går ind for denne ændring, til at vælge mellem at spille Vinoble eller Bronzeturnering. Og det er da stik i mod Jytte's bemærkning om at man ikke vil konkurrerre i mod sig selv. For det er jo det man gør?


For det andet, fordi man nu - i følge Charlotte's indlæg - lægger op til at Åben række de 3 dage fortsat, baseret på sidste års turneringer mandag til onsdag, skal være for alle spillere med under 28 i parhandicap.


Sjovt nok deltog der i 2016 færrest spillere med lavt handicap i bronzeturneringerne netop mandag og tirsdag. Deraf resultatet på jeres analyse. Måske kunne det være fordi de stærkeste spillere havde travlt med at spille Vinoble mandag og tirsdag?
 
I så fald har det ikke den store effekt at spille i 3 rækker netop disse dage, da et meget stort flertal i bronzeturneringerne disse to dage allerede har et handicap på 28+.

Hvis man i stedet ser på handicap for de 3 mest velbesøgte dage i 2016 - søndag, onsdag og torsdag - hvor der IKKE samtidigt blev spillet Vinoble - så ville den bedste tredjedel af spillerne have et parhandicap på under 25. Og C-rækken ville hedde 34+

 

Hele meningen med at foreslå at spille i 3 eller flere rækker i bronzeturneringer, er jo at give fair play og rimelige vilkår for ALLE spillere. Så man ikke spiller i kæmpe rækker med en enorm spredning i styrke, og ud fra et tilfældighedsprincip om hvem der møder hvem. OG ikke mindst at gøre festivalen så velbesøgt som overhovedet muligt - fordelt over alle 10 dage.

 

Der ville med andre ord være mange fordele ved at sprede de store, "folkelige" turneringer ud over hele festivalperioden, i stedet for som nu at klumpe dem sammen på 3-4 dage. På samme måde som man så glimrende har taget hensyn til at DM-finaler, Vinoble, Lynbridge og Guldturnering så vidt muligt ikke falder sammen, og dermed kan få flest mulige deltagere hver især.


Når DBF nu lejer et helt DGI-Center i 10 dage, så kan det da ikke være helt forkert at få det fyldt mest muligt op, fremfor at spille med halv- eller trekvarttomme sale.

Hvis man oveni kunne få flere en-dags besøgende til ved at spille 3 bronzeturneringer pr. dag - så tror jeg virkeligt man kunne øge både besøgstal og brugertilfredshed markant.

 

 

Undskyld mine mange og lange indlæg - meningen er ikke at være hverken sur eller trættende. Men så længe at man føler at man taler forbi hinanden, så må man vel fortsætte med at forsøge at gøre sine argumenter mere tydelige.

Svar
 
Svar
 

Jeg noterer at der ikke er videre respons fra Festivalledelsen. Det er så i orden. Jeg er heller ikke interesseret i hverken at kæmpe mod vindmøller eller i at være et muggent brokhovede - selv om jeg synes at det er bedre at forebygge fejl end at udbedre dem.

 

Men nu afventer vi Dansk Bridgefestival 2017, håber det bedste og drager konklusionerne derefter. Det lyder kun rimeligt.

 

Svar
 

Hej alle festival-interesserede
 

Festivalledelsen har besluttet af nedenstående bronzeturneringer deles i 3 handicapgrupper. 
Handicapgrænserne bliver åben, 28+ og 36+. 

Ca. 25 % af deltagerne i åben række har et parhandicap mellem 24 og 28, og at over halvdelen af åben
række-turneringerne blev vundet af par med handicap over 20.
Hvis handicapgrænsen blev sænket til 24, ville vi flytte en fjerdedel af åben række-spillerne til den næste række,
og den resterende åbne række ville ofte blive for lille til en meningsfyldt turnering.
 

Disse turneringer er udvalgt på baggrund af sidste års deltagerantal.
Skulle en eller flere af dem blive væsentlig lavere, bliver 28+ og 36+ rækkerne slået sammen.
 

Første søndag - formiddag
Mandag - formiddag og aften
Tirsdag - formiddag og aften
Onsdag - formiddag og aften
Torsdag - formiddag
Fredag - formiddag
 

Hilsen og god weekend
Charlotte Koch-Palmund

 

Svar
 

Ros til festivaledelsen for at lytte.

Personlig syntes jeg at det er en skidt udvikling med at opspiltte i 3 rækker. Charmen ved festival er bl.a.de store rækker og nu ser det ud til at det bliver ligesom de åbne klub turneringer som løbende afholdes hver weekend over det ganske land.

Men lad os nu se hvordan det går i år.

Jeg vil gerne gentage at det efter min mening var det en meget bedre ide at bruge krudt på at lave 3 bronze turneringer om dagen således vi kunne slippe for 4 timers vente tid hver dag!

 

kim nielsen 

Svar
 

jeg er ny i bridgeverdenen, og synes det er helt fantastisk at kunne spille bridge flere gange hver dag i 10dage 

glæder mig helt vild 

senna madsen

 

Svar
 

Jeg er enig i at det tjener Festivalledelsen til ros at de vil lytte. Næste punkt er så at forstå.

 

At sammenligne Festivalens bronzeturneringer med Åbent hus turneringer er direkte usagligt. I hvor mange klubber spiller man turneringer med over 20 par i hver række? Som ville være absolut minimum til festivalen for at spille i sølle 3 rækker på de mest besøgte dage. Så naturligvis er festivalen stadigt speciel, også med 3 eller 4 rækker i bronzeturneringerne.

 

28+ som grænse for åben række beror alene på hvilke dage man har analyseret på. Første søndag 2016 havde den bedste tredjedel eks. et handicap på 23-24 eller lavere, og onsdag aften var man nede på 21 som grænse. Mens man derimod mandag var helt oppe på 30. Forståeligt, eftersom de fleste spillere med lavt handicap havde travlt med at spille Vinoble.

 

En Bridgefestival rummer mange ting og bridge på alle niveauer. Det er jo derfor festivalen er spændende. Og herligt at så mange dygtige spillere kommer for at spille om DM og andre prestigefyldte turneringer - og en enkelt bronzeturnering når der er tid.  Den sportslige succes er da vist på plads?

Men skal man måle succes på deltagerantal og økonomi, så må det vel være bredden der skal appelleres til. Og selvom det umiddelbart går fint med deltagerantallet, så er det et faktum at mange på lavere niveau fravælger festivalen i dag. Hvad kan der gøres ved det?

 

Det er bronzeturneringer der skal fokuseres på her - og det gælder om at gøre det attraktivt for bridgespillere at tage turen til Svendborg. Mange på debatten mener det er sjovt at spille i Åben række - og det gør jeg da også. Men der er også mange som synes det er for stor en mundfuld, og føler sig intimideret af at møde FOR mange spillere der er meget dygtigere end dem selv. Det kan godt være det er en forkert indstilling, men sådan er det. det ville måske kunne hjælpe hvis disse spillere kunne føle sig mere trygge og velkomne - at der også var turneringer rettet mod netop dem og deres behov.

 

Derfor er det efter min mening bedre at rækkerne inddeles efter reelt niveau end efter millimeter-måling af handicap. Om B- og C-rækkerne så blev noget større, ville vel ikke få himlen til at falde ned. Man kan da godt have lige store præmier i alle 3 rækker alligevel - så det også med den gulerod blev mere atrraktivt at spille Åben række. Hvis præmierne overhovedet er problemet.

 

Der burde være rigeligt plads i løbet af ugen til at man også kan lave turneringer med store, blandede rækker - så også spillere med den lyst kan få fornøjelse. Og så er det jo i øvrigt stadigt op til enhver om man vil spille i Åben række, hvis det kun er det man synes er sjovt. Der kunne med andre ord sagtens være noget for enhver smag, uden at det behøver give problemer.

 

Og jo, indfør 3 bronzeturneringer pr. dag, så flere spillere gider bevæge sig til Svendborg for 1 eller få dage, uden at skulle spilde tid på at vente på næste turnering. Det har været sagt før, og hermed sagt 1 gang til.

 

Men det er super at festivalledelsen er begyndt at tage initiativer i den rigtige retning. Og 2017 skal nok blive den bedste festival nogensinde. 

Svar
 

Til Senna: Det er den rigtige indstilling !

Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår diskussionen. Hvis jeg kunne, ville jeg altid melde mig i den bedste række. Også da jeg startede med at spille og ville have fået bank hele vejen. Dengang der var  åbne huse i København med mange rækker ærgrede det mig altid, hvis jeg syntes, jeg blev placeret i en for lav række.

 

Svar
1 2
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn