Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » U21 udtagelse - jeg undrer mig!

U21 udtagelse - jeg undrer mig!

emailnotifikationer
 
 

Hej alle(måske mest til Morten Rasmussen Bune og/eller Morten Bilde)

Mit indlæg er en reaktion på Morten Rasmussen Bunes indlæg om udtagelse af U21-juniorlandshold til NM i 2017. Jeg skal starte med at indrømme, at jeg følger bridgen fra sidelinien da jeg har sat bridge på "stand-by". Jeg følger dog fortsat med så godt jeg kan og er noget forundret over at jeg ikke kan se Christian Lahrmanns navn blandt de udvalgte. Jeg gætter på, at han er en af de fem U21 spillere der er omtalt. Er det et ufravigeligt krav fra UK, at alle 5 spillere skal kunne spille sammen? Er det ikke muligt, at f.eks. to spillere(jeg ser gerne Christian + makker) spilller fast og de tre andre roterer i et par. Det ærgrer mig i den grad, at vi ikke får sendt et åbentlyst talent som Christian ud i verden så han allerede nu kan høste vigtige erfaringer. Det er en lidt for "dansk" attitude synes jeg. Christian er muligvis det største talent vi har set i Danmark siden Dennis Bilde. Sådan en chance må vi ikke misse. Jeg mener UKs dagsorden skal være "hvordan sikrer vi os, at vi får Christian med til NM" og ikke "UK ønsker at fem spillere, hvoraf flertallet ikke besidder Christians talent, skal presses til at spille fælles system". Er argumentet, at det er anstrengende at spille alle spil, køber jeg det ikke. Christian er mig bekendt vant til at spille ofte og det er præcis det pres man møder i turneringer som NM, at man som spiller udvikler sig yderligere.

Der er masser af eksempler på internationale turneringer, hvor et dansk landshold har stillet med 3 par, hvor det tidligt i turneringen har vist sig, at det ene par performede væsentligt bedre end de øvrige. Dette har ofte resulteret i at det "gode" par spiller alle spil og de to øvrige par spiller på skift.

Med Venlig Hilsen

Jesper Gamrath

Svar

Svar

 
 
 

Hej Jesper

 

Du har ret i, at dit spørgsmål primært retter sig til Morten Bune og Morten Bilde, da det er dem, der er de mest centrale personer i arbejdet med alle vore juniorlandshold. Morten Bilde, som er formand for U26-komitten, er pt. bortrejst, og du må derfor have tålmodighed i forhold til et svar fra de to.

 

Jeg vil dog godt lige pointere, at det er begrænset, hvor meget man kan udtale sig om sager om enkeltpersoner, specielt når det drejer sig om vore meget unge spillere. De overordnede prinicpper kan man naturligvis sagtens drøfte.

 

For andre nysgerrige medlæsere kan jeg henvise til dokumentet om udtagelserne til junior NM, der kan findes her.

 

MVH

Trine Binderkrantz,

Danmarks Bridgeforbund

Svar
 

Hej Jesper, og resten af bridgeDK

Det er et yderst relevant spørgsmål, som mange sikkert også har stillet sig selv.

Når jeg fremover skriver "vi" er det U26 komiteen i samråd med Sportschef Jacob Røn.

1) Ingen er mere kede af det end os. Vi ville hellere end gerne se Christian på et U21 eller U16 hold i 2017.

2) Vi har gjort et stort arbejde for at få ham med på et af disse hold til enten NM eller EM.

3) Det har desværre ikke kunnet lade sig gøre under de givne arbejdsbetingelser for juniorlandsholdene.

4) Hvis nogen har lyst til at tale mere om dette, er de velkomne til at kontakte mig på 28302717.

Jeg er godt klar over at ovenstående ikke nødvendigvis opfattes som fyldestgørende af alle, men vi kan ikke diskutere enkeltpersoner i offentlige fora.

Med venlig hilsen

Morten Bilde

På vegne af U26 komiteen.
 

Svar

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn