Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Festival 2017 Ris og ros

Festival 2017 Ris og ros

emailnotifikationer
 
 

Vedhæftet pdf-fil til behagelig gennemlæsning med masser af ris og ros til festival 2017.

Læs om Vignoblerod, præmieuddeling, turneringsledelse, bulletin, spil, pitaboller, forslag om åbne turneringer med præmiering efter handicapforbedring og lidt brok over hjemmesiden.

Pdf da ikke engang et forum for et bridgeforbund er indrettet til at vise kortfordelinger korrekt. Og muligheden for at indsætte billeder er venligt sagt ubrugelig.

Mvh Tyge Fogh

 

Festival2017-RR.pdf
Svar

Svar

 
 
 

Hej christian

Skyde nogen noget i skoene - Kristeligt Dagblad

https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjæl/skyde-nogen-noget-i-skoene

16. apr. 2010 - Udtrykket at skyde nogen noget i skoene betyder at rette en mere eller mindre uretmæssig kritik eller beskyldning mod nogen.

 

Efter min mening bør en DM finale ikke afgøres over kun 50 spil da det bliver for tilfældigt hvem der vinder.  TUK har i år vedtaget at det er sådan det skal afgøres, men at forfordele nogle bliver det ikke mere retfærdig af. 

mvh

kim nielsen

Svar
 

For at adressere nogle af de ting Tyge skriver om:

Mht. Bulletin synes jeg det er fint at der er noget stof der ikke handler om bridge. Men er enig at der måske godt kunne være lidt flere spil. Jeg havde endda et spil til dagens abe (som jeg i modsætning til Tyge godt kunne lide), men jeg glemte hele tiden at skrive det ned. Er der en mailadresse man kan sende indlæg til ? Så mine synspunkter lader til at være helt modsat Tyges omkring ikke-bridge stof og dagens abe.

Jeg er ikke enig i at bronceturneringerne skal laves om til handicapturneringer. (Man prøvede vistnok et år at afholde handicapturneringer - det var såvidt jeg så på deltagerantallene ikke nogen succes).

Et enkelt svar til Kim (undskyld Tyge) . Det er vel fint med ventetid mellem bronceturneringer. Så kan man jo lave noget andet i den tid. (eller deltage i sølvturneringen, når den starter kl. 16.)

 

 

 

Svar
 

Jeg morede mig iøvrigt også over overskriften "Det var ikke et IT-nedbrud", hvorefter man beskriver et IT- problem. Jeg kunne da sagtens finde på at kalde det et nedbrud.

Svar
 

Hej Kim

 

Jeg er enig med dig mht. overskriften i bulletinen. Mit forslag til overskrift den dag var "Opbrud i Vinoble" - da vi jo netop ikke fik turneringen op at køre til tiden.
 

Det er forskelligt, hvem der skriver forsiden. Og den dag var det ikke mig :-)

 

Hilsen

Charlotte Koch-Palmund

Svar
 

Hej Kim

Det er korrekt at vi har afprøvet handicapturneringer med et pauvert resultat. Nogle gange kunne de slet ikke oprettes.

Vi var adskillige der morede sig over overskriften. Jeg troede at det var en bevidst joke og havde regnet med at fortsættelsen ville være noget a la:

        Det var ikke et IT-nedbrud. Det var blot en midlertidig,

        uhensigtsmæssig afvikling af en algoritme i en kritisk funktion.

 

Svar
 
Svar
 

Kim Nielsen starter en debat på denne tråd om rimeligheden i at bruge carry-over fra kvalifikation til finale. Stor ståhej og Kim får at vide at han bare er en kværulant som har en torn i øjet på de gode spillere.

På en anden tråd ser man at der rent faktisk kan være tvivl om retfærdigheden af seedningen i kvalifikationen, således at det for nogle par kan være nemmere at få en høj score, alt efter hvilken pulje de er sat i.

Undskyld, men kan der så ikke være noget om snakken - eller har jeg misforstået det hele? Det burde da i det mindste berettige at man kan starte en debat om emnet uden at blive skudt ned fra start med alle midler. Det kunne jo ende med at føre til noget gavnligt, så man finder den mest sportsligt rimelige turneringsform, også for de gode spillere.

 

Under alle omstændigheder burde man gå efter bolden og ikke efter manden. Det tror jeg de fleste fodbolddommere ville være enige i og sådan burde det også være i bridge. Det store spørgsmål er om der er nogen der har styr på hvor bolden er henne. Den er måske skudt til hjørne?

Svar
 

Hej Søren

Det var nu altså Tyge Fogh der startede tråden. Kim skrev et indlæg inde i tråden, og Tyges dagsorden blev helt glemt.

Jeg forstår ikke at du har opfattet svarene som om der bliver gået efter Kim. Der kom fire helt neutrale svar der drejede sig om Kims spørgsmål. I det femte som også var et godt svar fra Jakob Duschek, sluttede han godt nok med en lille personlig bemærkning, men det kan absolut ikke gøre det ud for at Kim bliver skudt ned. Det er helt ude af proportioner.

Flere af svarene giver udtryk for uenighed med Kim. Det er ikke at skyde ned. Sådan er en demokratisk debat.

 

Svar
 

Hej Bertel

Når jeg skriver, er det fordi man desværrre ofte her på debatten oplever folk der vælger at misforstå forslag til mere sportsligt retfærdige turneringsformer, som om det blot er brokkeri der udspringer af misundelse. Og den slags "skud i skoene" har det med at stoppe en i øvrigt god og nødvendig debat - eller i det mindste afspore den. Det er ærgerligt.

Meningsudvekslinger baseret på fakta og gode argumenter er jo da det en god debat består af, så det kan ingen vel have noget imod - tværtimod. Man kan jo endda risikere at blive klogere af det :)

 

Og så har du i øvrigt ret i at tråden er startet af Tyge Fogh, hvilket jeg ikke har benægtet,  men den indeholder efterhånden så mange debatter i debatten, at jeg ikke vil bidrage mere til den, men hellere starte en ny tråd om et enkelt emne, når behovet opstår ;)

 

I øvrigt ros til dig Tyge for et fint oplæg - men jeg vil som sagt foreslå at der bliver lavet en tråd for hvert emne, så er der nok bedre chancer for at få nogle gode og overskuelige debatter som kan føre til noget.

 

Svar
 

Hvis iingen andre vil, så .....

Start på Vinoble har jeg tidligere kommenteret.

Præmieuddelingen var et marathon. Hvorfor var der ikke længere nogle højttalere?

Tu-lederne var som altid superbe. Men Tu-ledelsen var ikke. Vi var i D-rækken udsat for 2 hold, der måtte udgå pga sygdom. Uheldigt, men vi blev ikke tilbudt den mindste kompensation for 2 oversidderrunder. Vi tiggede os til omgang øt til holdet. Ikke værdigt.

Bulletiner - ikke noget jeg personligt interesserer mig ret miget for.

Pitaboller/baguetter Jeg husker stadig den baguette jeg indtog i haven bag Pavepaladset i Avignon - priværdig enkel. Et nybagt stykke brød. En god pate og et par cornichoner. Jeg savner tidligere års meget enkle sandwiches. Jeg købte en sanwich med skinke og ost. Og blev belønnet med brød med hele kerner (selv køber jeg kun fuldkornsbrød, men ALDRIG med hele kerner)..mayonaisse, salatblade, agurkeskiver, reven gulerod samt det jeg havde bestilt ost og skinke Nu er smag og behag jo forskellig, men næste år smører jeg selv mine sandwiches.

Bronzeturnering  De stærke der rendte med alle pengene er et problem der blev løst for 10 år siden. Men de åbne turneringer har en balance så elendig,at man knap kan tillade sig at bruge ordet retfædighed. Jeg har vundet penge, jeg er blevet næstsidst - og jeg er helt ligeglad. Men jeg tilmelder mig altid i rækker, hvor jeg har størst chance for at få tæv. Jeg er så mega træt af fokuseriningen på at vinde præmier. Jeg betaler for underholdningsværdien.

Mvh Gitte

 

 

Svar
 

Hej alle debatdeltagere!

Jeg læser med interesse alle indlæggene og er enig i de fleste ting. Hvor vi har forskellige meninger og holdninger må vi huske, at det er umuligt at gøre alle tilfredse.

Ros til alle frivillige: ​Herfra skal især lyde en kæmpe tak for alle de frivilliges indsats. I gør et kæmpe stykke arbejde for alle os andre der bare sætter os ned og nyder jeres arbejde. Tak for super bejening i caféen, hvor der selv på store dage var minimal kø, tak til kortbytterne, hvor det hele bare flasker sig. Tak til kortlæggerne, hvor der mig bekendt ikke var fejl nogen steder selv med de mange tusinde spil. Tak til bulletinskriverne, som sørger for jeg til min morgenkaffe kan sidde og læse om gårsdagens begivenheder på nettet. Tk til planlæggerne af stævnet, tak til opstillere og oprydningshold. Det var altid pænt og rent når vi kom til en ny turnering. Tak til alle I andre der hjælper, som jeg ikke har nævnt!

TU-lederne:​ Vi har en super dygtig stab, som formår at få det hele til at glide og de er alle meget kompetente og dygtige.

Caféen: ​Hjælperne har jeg allerede rost, men jeg synes også udbuddet af varer skal roses i år. Om pitabollerne eller burgerne så skal være lidt anderledes ved jeg ikke, men der var fine snitter alle dage og varm mad flere dage samt godnatpølser med brød. Derudover selvfølgelig kaffe og fadøl med mere. og som sagt altid med smilende personale.

Vinoble hold:​ Det er selvfølgelig ikke godt nok at der ikke er startlister klar i god tid, så man i det mindste kunne have startet op til tiden. Men når det nu var tilfældet så stor ros for den måde det alligevel blev klaret på så vi nøjedes med en times forsinkelse. Mit forslag er at sætte tidsfristen for tilmeldinger tidligere til turneringer med tilmelding, så man i god tid kan få lavet startlister med mere. Om så sidste dag handicapreguleringer er med inden puljeinddeling er mindre vigtigt, når blot der gøres opmærksom på, at det er inddeling ud fra handicap pr. det tidspunkt.

 

Så til sidst tak for en rigtig god uge og I slipper heller ikke for min deltagelse næste år.

 

Svar
 

Hej Gitte, Søren, Tyge m.fl.

Sølv+bronzeturnering: Ja Gitte, balancen i de fleste var helt unødvendigt ringe, lige fra 5 borde og opefter, dvs. også i alle-mod-alle. DBf skal dog have ros for faktisk at have lavet nye skifteplaner til i år, primært for at skabe flere fastsiddere, men også med den hensigt at forbedre balancen. Det sidste lykkedes desværre ikke. Årsagen var vist en teknisk fejl i produktionen og mangel på mandskab til kvalitetskontrol og fejlretning inden festivalen. Fx havde Bronze 4 Åben søn. 9/7 (24 borde 15 runder) skævhed s=1,54. Den kunne let være bragt ned på s=1,12 blot ved nogle NS/ØV-drej. Men endnu bedre at basere den på en helt anden struktur: simpel afskåret dobbelvævet Mitchell med 24 fastsiddere, 12 ulige vandrepar 1 bord højere hver runde, 12 lige vandrepar 1 bord lavere; resultat s=0,90 efter lidt NS/ØV-optimering og modstand i interval -7..+19 i stedet for -9..+31. Det er stadig dårlig balance, men hellere dårlig end elendig – med mindre man vil reducere de stærkes tjenen penge på at lammetæve de svage vha. netop ekstremt skæve ”held og lotto”-skifteplaner.

For sølv giver de normalt 21 runder mulighed for rimelig balance op til et højere antal borde. Den vedlagte 2-siders PDF-fil viser skævheden af diverse sølvplaner for ethvert antal borde fra og med 2 til og med 52 – tekst+tal side 1, grafer side 2. Fx for 14 borde (21 runder) disse 4 muligheder:

 

  • s=0,63 (”** = Dårlig balance”) for F17 = faktisk anvendt i Sølv 2 søn. 9/7 (ej optimeret)

  • s=0,35 (”*** = Mindre god bal.”) for H1 = NS/ØV-optimeret afskåret alm. Uendelig Howell

  • s=0,23 (ditto) for M1 = NS/ØV-optimeret simpel afkortet Howell (par 28-22 fast bord 1-7)

  • s=0,18 (”**** = God balance”) for Mmix = baseret på 3*7r Mitchell (par 1-7 fast bord 1-7)

Det vedlagte 7-zip-arkiv indeholder 49 skifteplaner til sølv: kun mit valg af aller bedste skifteplan for hvert antal borde fra 3 til 52, excl. 6 borde. At 2 og 6 borde mangler i arkivet, skyldes at de er de eneste antal for hvilke der allerede findes en egnet skifteplan i BridgeCentral (BC2) af så høj kvalitet at jeg ikke kan gøre det bedre. Det er Uendelig Howell i begge tilfælde (3 hhv. 11 runder). (For 4 borde er BC2's dog meget tæt på, s=0,00 allerede, men jeg foretrækker min nye superperfekte version). Mine forslag for 3, 5, 8, 9 og 10 borde kan bruges til både sølv og bronze, da de alle er på 11 eller 15 runder. Se evt. også kommentarerne i det script i arkivet jeg har konverteret skifteplanerne fra simpelt tekstformat til BridgeCentrals .lcd-format med. I alle 49 planer har bord 1 en fastsidder NS i alle runder. Derudover fastsiddere med planchesving mindst bord 2-3 bortset fra når alle-mod-alle.

Optimerede skifteplaner til bronze op til 52 borde kan selvfølgelig laves efter samme principper. Men dem vil jeg først evt. hjælpe med at lave i vinteren/foråret 2018 hvis DBf til den tid har kigget grundigt på sølvplanerne og meldt tilbage at de rent faktisk vil bruge dem – eller hvilke de ikke vil bruge og hvorfor (og hvilke så i stedet – evt. mine næstbedste versioner?).

 

Mvh. Ulrik [edit: webserver misforstår .7z; prøver .7-zip; duede ejheller; nu .7z inden i .zip]

 

PS til Søren: Ja, nogen misforstår baggrunden for vores forslag til mere retfærdige turneringsformer. Ved at ”gemme” mit forslag i denne tråd – i stedet for at starte en ny – håber jeg at de slet ikke opdager det og bliver unødigt provokerede af forslaget.

ukd-dbfestival_soelv_aller_bedste_20170729.zip
ukd-dbfestival_soelv_kvalitet_sammenlign_20170729.pdf
Svar
 

Hej Ulrik.

Helt ærligt, så har jeg godt nok en matematisk-fysisk studentereksamen fra 1986, men jeg har ikke helt brugt dén viden om matematik dét gav til at fordybe mig i skifteplaner og skævhed. Så derfor skal jeg ærligt indrømme, at jeg forstår meget/forsvindende lidt af dét du skriver her. MEN jeg synes da, at (forudsat, at dine udførlige beregninger er korrekte) det virker mystisk, at sådanne klare og åbenlyse forbedringer af skævheden i eksisterende skifteplaner ikke allerede er kommet til DBfs kendskab. Jeg kan forstå, at man arbejder med at udvikle en ny version af Bridgecentralen, og dét ville i min optik være helt naturligt at implementere de bedst mulige skrifteplaner i den nye version. Det du skriver med: "Ved at ”gemme” mit forslag i denne tråd – i stedet for at starte en ny – håber jeg at de slet ikke opdager det og bliver unødigt provokerede af forslaget." synes jeg er en helt forkert måde at kommunikere på. Det må da være noget man kan diskutere i en ordentlig tone uden at provokere unødigt og uden at håbe, at de (du mener vel DBf) ikke opdager tingenes sammenhæng. Kom nu - vær ordentlig. Vi kæmper vel alle for, at tingene skal være bedst mulig?!

 

Svar
 

Hej Jan

Sjovt, jeg er også mat-fys fra 1986.  Jeg skulle have tilføjet en smiley efter det med at gemme forslaget.  Jeg ville bestemt ikke gemme det for DBf.  De fik allerede alle dem for 12-42 borde i direkte mail 1. maj (kun den 14-bords forbedret siden).  De havde bare ikke tid til at kigge nærmere på dem.  Min bemærkning henviste snarere til menige debatdeltagere uden interesse for nye skifteplaner.  De nye skifteplaner jeg tidligere indsendte til brug i klubberne -- og som vi allerede selv længe har brugt i COWI-klubben -- kommer med i BridgeCentral version 3, så vidt jeg forstår.  Dog dér gemt lidt væk under betegnelsen "avancerede" planer, eller noget i den retning, selv om flere af dem er mindst lige så simple som dem de er beregnet til at erstatte.  Fin nok strategi efter min mening at begynde på den måde.  Så kan nogle af dem måske senere få en mere fremtrædende plads.  Det tager tid at udfase dårlige skifteplaner uden at forvirre brugerne for meget, fx med risiko for at bruge gamle bordplancher til nye planer eller omvendt.

- Ulrik

Svar
 

Jeg må så også hellere erklære mine formelle kvalifikationer. Jeg er cand.scient. i matematik og datalogi fra Københavns Universitet. Undervejs tog jeg også en studentereksamen på mat-fys-grenen, men det var 17 år før Jan og Ulrik. Hvor utroligt det kan lyde, især i lyset af Ulriks fremragende kritik af skifteplanerne på Dansk Bridgefestival, har jeg interesseret mig for skifteplaner og balance af samme i ca. 50 år.

 

Men til sagen. DBf er et mangehovedet uhyre, og noget af det arbejde der udadtil sker på hele forbundets vegne, varetages i praksis af meget få personer. Den forandring af skifteplanerne til sølv- og bronzeturneringerne som vi gennemførte i år, skete på mit initiativ. At det lige skulle være mig der var DBf's hoved i den sag, hænger sammen med at jeg har været funktionsansvarlig for turneringsledelse på festivalen de seneste år. Skifteplanerne blev derefter udarbejdet ved at Jacob Duschek kørte et program som oprindeligt er udviklet af Hans van Staveren. Siden blev de efterbehandlet af DBf's bridgecentralfolk, og bordplancherne blev udskrevet og lagt i lommer af DBf's sekretariat. Det er vigtigt at forstå at det er en forudsætning for den hurtige opstart af en festivalturnering og den sikre styring af kortbytningen at bordplancherne er fortrykt og farvekodet. Processen tager tid og er følsom over for fejl, så vi havde slet ikke mulighed for at skifte kurs i løbet af foråret.

 

Vi står nu efter festivalen og er mange erfaringer rigere hvad angår vores krav til skifteplanerne. Samtidig har jeg læst og (mener jeg selv) forstået Ulriks kritik og forbedringsforslag til at balancere vores åbne turneringer bedre. Min holdning er at vi bør kombinere Ulriks ekspertviden med de krav vi har lært at forstå bedre i kraft af årets erfaringer, og at vi på det grundlag sammen bør udarbejde nye skifteplaner til de åbne turneringer i 2018. Jeg kan se af Ulriks kommentarer at han har forstået mange af de krav som begrænser valget af skifteplaner, men det vil være afgørende at vi sørger for en udtømmende kravspecifikation før skifteplanerne konstrueres. Der er især noget med at vi kun har 26 eksemplarer af hvert spil at rutte med, og at vi derfor meget ofte organiserer bølgeturneringer (semibarometer). Det har stor indflydelse på balancen.

 

Et samarbejde med Ulrik vil indgå i min indstilling til festivalevalueringsmødet, som finder sted sidst i september. Hvis mødet følger min indstilling, vil vi kunne gå i gang i oktober.

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn