Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Seniorhold

Seniorhold

emailnotifikationer
 
 

Så kom programmet endelig til de indledende runder for Seniorhold.

I programmet hedder det:

Til A-finalen kvalificerer 6 hold fra vest + 6 hold fra øst, de resterende 28 hold spiller B-finale

Det kan godt være, at vi seniorer ikke er så kvikke mere. Men hvordan stemmer det lige med følgende bestemmelser:

Pladserne i finalegrupperne fordeles mellem Øst og Vest på følgende måde: [2015]
 
    a. I A-finalen fordeles 6 pladser med 3 til hver af de to regioner. De resterende pladser fordeles svarende til topplaceringerne i det foregående års A-finale.
 
    b.

Pladserne i de øvrige finalegrupper fordeles forholdsmæssigt mellem Øst og Vest svarende til antallet af tilmeldte hold (fraregnet de pladser, som regionerne har i A-finalen).

 Hvor svært kan det være ???

mvh Peter Møller Nielsen

Svar

Svar

 
 
 

Hej Peter Møller Nielsen

Så vidt jeg kan se endte der i sidste års a-finale et østhold på første, fjerde og sjettepladsen; mens vestholdene indtog anden, tredje og femtepladsen. Den viden har jeg brugt til at beregne antallet af a-finalepladser i år.

Hvis jeg har regnet forkert eller har fejllæst et af sidste års holds øst/vest-tilhørsforhold, så skal jeg selvfølgelig lave det om, så det bliver korrekt.

Med venlig hilsen
Jeppe G Knappe
​IT- og Turneringschef

Svar
 

Hej Jeppe,

Beklager Jeppe, men det der primært triggede mig, var den manglende opdeling i B og C finalegrupper.

mvh Peter

PS. Jeg ved godt, at du sikkert river dig i den i forvejen lidt tynde manke :) Men kommer pokallodtrækningen måske også snart ?

Svar
 

Mon ikke det ender med alle mod alle med 14 hold i B og 14 hold i C.

 

Ib Axelsen

Svar
 

Jeg vil gerne redegøre for, hvad jeg tænkte:

  • A-gruppen skal bestå af 12 hold, der skal spille 11 runder à 10 spil.
  • Når man skal spille sammen allesammen vil det være mest hensigtsmæssigt, hvis de øvrige finalegrupper også spiller 11 runder à 10 spil - ellers vil der blive meget støj.
  • 28 hold kan fordeles 14/14 i en B- og en C-gruppe. Det er for få til 11 runders Monrad, hvorfor det må blive en afkortet turnering (hvad mange oplever som uretfærdigt).
  • 28 hold kan også fordeles 12/16 i en B- og en C-gruppe; men 16 er stadig for få til 11 runders Monrad, hvorfor jeg er tilbage i en afkortet turnering.
  • Ergo: Vi spiller 11 runder Monrad i en 28-holds B-række.

Men da mit eneste mål er at lave den turnering I gerne vil spille, lytter jeg rigtig gerne til synspunkter; både fra dem der synes at støjen ved ikke-samtidige skift ikke er noget problem; og fra dem der bedre kan lide afkortede turneringer end Monrad samt naturligvis fra dem, der eventuelt måtte være enige i mine overvejelser. Derefter er det så min (og TUK's) opgave at sammenvægte synspunkter til den bedst mulige Seniorholdturnering målt på deltagernes tilfredshed.

Svar
 

Hej Jeppe,

Først og fremmest er Monrad med 28 hold jo en form for afkortet turnering, hvor der er mange hold man ikke møder. Så i "afkortningsmæsig" henseende må en 14/14 alle - mod (næsten) alle være noget mere smagelig.

10 spil pr. kamp for alle synes jeg er helt fint - dermed samtidige skift.

mvh Peter

 

Svar
 

Hej Jeppe,

Først og fremmest er Monrad med 28 hold jo en form for afkortet turnering, hvor der er mange hold man ikke møder. Så i "afkortningsmæsig" henseende må en 14/14 alle - mod (næsten) alle være noget mere smagelig.

10 spil pr. kamp for alle synes jeg er helt fint - dermed samtidige skift.

mvh Peter

 

Svar
 

Hej Jeppe,

Først og fremmest er Monrad med 28 hold jo en form for afkortet turnering, hvor der er mange hold man ikke møder. Så i "afkortningsmæsig" henseende må en 14/14 alle - mod (næsten) alle være noget mere smagelig.

10 spil pr. kamp for alle synes jeg er helt fint - dermed samtidige skift.

mvh Peter

 

Svar
 

Det er fint, at Jeppe har gjort sig nogle tanker, og hans model er fint for mig. Peters model med at man møde 11 af 13 hold bryder jeg mig ikke om, for hvordan skal det seedes?

 

Jeg stemmer dog for 14 og 14 og så 13 kampe a 8 spil. Det må kunne lade sig gøre uden alt for meget larm ved bytning? Måske kan man endda finde et spillested, hvor A-rækken sidder i eget rum?

Svar
 

Hej Poul,

For det første kan man næppe tillade sig at kalde 8 spil i runden for en holdturnering.

Et system med 14 hold, der kun møder 11 andre hold i gruppen er det selvfølgelig ikke optimalt. Men måske en simpel lodtræning "could do the trick".  - Det er i hvert fald langt bedre end en Monrad for 28 hold fra "rosset" (eller er det måske "bredden", de kalder det ?). 

En Monrad med 28 hold i en stor finalerunde kunne godt få os til at vælge en tur til Tenerife i februar i stedet - hmmm.

Sidste år var vi i øvrigt færre tilmeldte hold, og dengang kunne det sagtens lade sig gøre at køre med tre finalegrupper.

Hvorfor forringe turneringsformen i år, hvor antallet af tilmeldte hold er større end sidste år ?

mvh Peter

Svar
 

En idé fra "overdrevet", der godt nok måske er for langt ude, men den er ment konstruktivt !

Jeg synes det lyder som om der er 40 hold. Jeg synes det lyder som om man diskutere noget man kunne løse ved at lave en A-finale med 10 hold, en B-finale med 10 hold, en C-finalen med 10 hold og en D-finale med 10 hold.

Ja, det er godt nok smart, ikk :) .... ups, det strider så mod "reglerne" - men er reglerne ikke ret regide, hvis det giver så meget anledning til diskussion af noget man kunne løse meget meget let :)

God weekend.

mvh

Jan

Svar
Stemmer på dette indlæg1
 

Du er jo altid så konstruktiv Jan.

Ja og så kunne din ide ligefrem danne grundlaget for en form for divisionsindeling i fremtiden.

Vi er vel alle enige om, at Monradformen har sin egentlige berettigelse i et styrkemæssigt meget spredt felt.

Bort set fra en meget lille gruppe suveræne hold, så kan alle de øvrige tilmeldte hold mageligt slå hverandre til hverdag, Så Monradformen er virkeligt dårligt "anbragt" i denne sammenhæng.

Også god weekend til dig.

mvh Peter

 

 

 

 

Svar
 

Hej Jeppe

For mig ser det ud som om, at man kun er interesseret i a finalen !

Hvorfor må vi ikke som tidligere spille en b og c finale ? Det er for os almindelige klubspillere og amatører lige så stort, at vinde en b eller c finale, som det er for landshold og eliten at vinde et DM. Hvis vi skal spille en monrad med 28 hold, kan i ligeså godt trække lod om placeringen. ! Hvis det giver for meget uro med en b + c finale, vil jeg give Jan ret i, at vi spiller i både a-b-c-og d finale - så får vi også en vinder mere :)

Det er en utrolig hyggelig turnering, hvor vi almindelige dødelige også får meget ud af 2 weekender, så lad være med, at tage spændingen væk fra os. Vi ønsker ikke, at forstyrre eliten - kun at hygge os med vores store interesse BRIDGE

MVH. Benny

Ps. Jeg håber Ib Axelsen får ret.

Svar
 

Jeg har overhovedet ikke aktier i denne diskussion.

Men jeg vil gerne rose alle debattører for at holde en eksemplarisk debat om et konkret problem, og med lutter konstruktive indlæg, med det mål at finde en løsning til alles bedste. Sådan kan det også gøres.

 

 

Jan's salomoniske løsning lyder som en rigtigt god idé.

 

 

Svar
 

Man kunne lade A-finalen med 12 hold spille et sted, mens en B-gruppe på 14 hold og en C-gruppe på 14 hold spiller et andet sted.

 

Svar
 

Jeg stemmer på Jans storartede forslag: lad os blive inddelt i 4 rækker og alle spille "i takt" så vi undgår forstyrrelser under spillet.

Samtiddigt er jeg også meget enig i betragtningen om også at lave det spændende for bredden. Hvorfor ikke give flere mulighed for at opleve suset ved at vinde sin række. Og så er det da ligegyldigt om der er a, b, c eller d-rækken. Det er da princippet ved alle mulige andre store turneringer. Hvorfor skal seniorhold være anderledes? Og hvis reglerne siger noget andet, så lav reglerne om.  Det er vel det den nye strategi er for dbf, også at gøre noget for bredden, er det ikke?

 

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn