Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » RE: Dansk Bridge - bladet

RE: Dansk Bridge - bladet

emailnotifikationer
 
 

Jeg støtter DBF's beslutning om at sende medlemsbladet ud til én person per klub i stedet for at sende postomdelt til alle medlemmer, idet der var en del penge at spare derved. Men i de klubber, jeg kommer i, der ligger der altid en del blade, som tilsyneladende er tilovers, og det er jo synd - det er spild af både papir og penge. 

Så mit spørgsmål er derfor, om ikke det var en ide for DBF at bede om en tilbagemelding fra klubberne om antal blade der er behov for, således at man ikke sender for mange blade? 

.. blot et lille spareforslag her fra Fyn :-) 

De bedste hilsner, Kaj Hansen 

Svar

Svar

 
 
 

Kære læsere!

Som oftest har Poul Bo en fornuftig indfaldsvinkel til tingene, og det er præcist vand på min mølle. Jeg er meget overbevist om, at rigtigt mange læsere gerne betaler for at få bladet ind ad døren, men muligheden skal jo først være der? Man bruger jo 12-13 kr. på mange andre  ting her i livet, så hvorfor ikke også bruge dem på det månedlige bridgeblad også, hvis man ønsker det?

 

Er man fuld tilfreds med at hente sit blad i klubben, fortsætter man bare med det. Jeg er stadigvæk en af dem, som trækker gennemsnitsalderen ned i DBf, så når jeg vil vælge at få bladet leveret, er der også ganske mange andre, som vil gøre det. Og nej, jeg gider heller ikke at læse bladet på nettet. Nyder togturen, toilettet, bussen eller sofaen med mit blad i hånden. Ikke fordi jeg har problemer med at læse det på nettet, finder det bare ikke lige så hyggeligt. Den hygge vil jeg gerne betale for.

 

Hvis vi skal køre et par kilometer ud ad faktastien, er der en grund til, at man i skole regi flere steder går væk fra indlæring via devices, da det har vist sig, at evnen til at optage fakta, er væsentligt ringere, end ved indlæring via bøger. Det handler jo om ungdommen. Hvordan tror I så der er, for folk der er passeret 60? Her bliver det vel endnu tydligere? Lidt ærgeligt, at man får mindre ud af de spændende artikler i bladet, fordi de kun kan læses på nettet, hvilket også har været oppe at vende i ny og næ.

Nej, lad os endelig holde fast i bladet, men med de 2 nævnte muligheder for at modtage det.

Mvh

Christian Reinholdt 

 

Svar
 

Jeg er helt enig med Christian, specielt det andet afsnit - dog med forbehold for at min alder på 71 måske ikke trækker ned.

Da jeg fik bladet på papir, blev det læst rub og stub flere gange - hver gang. Efter at jeg kun kan se det elektronisk, har jeg et par gange forsøgt at læse det, men det blev ikke til ret meget. Og indtil for nylig havde jeg faktisk glemt at det eksisterede.

Jeg var engang med til at stifte en musikklub hvor vi diskuterede om 20 kr. (i 1980+) var for meget til kontingent. En af de andre mindede os så om hvor mange penge medlemmerne brugte på øl på en aften, og så blev vi enige om at de 20 kr. kun var en dråbe i havet (no pun intended).

Jeg synes at DBf skulle anlægge en lignende betragtning. Selv vil jeg gladeligt betale hvad det koster at modtage det med posten - og gerne trykningen med om ønsgs.

 

 

 

 

 

Svar
 

Hej

Det er langt fra første gang at dette bringes op. DBf har valgt at spare en stor sum penge ved at udsende bladet til klubberne(efter at have hørt dem først, super fint syntes jeg) men hvis medlemmerne ønsker det tilsendt bør DBf self. genindføre dette igen og enten spare eller sætte kontingentet op. Det burde være muligt for DBf, at finde ud af om man igen skal udsende det direkte til medlemmernes bopæl, meget hurtigt og dermed få lukket emnet.

Løsning.

Klubernes spilledage bedes ved håndopretning vise om de ønsker at genindføre direkte udsendelse(med pris på 100kr?). Klubberne oplyser til distriktet hvad deres medlemmer har vist(positiv eller negativ) og derefter indrapporteres dette samlet til DBf. Skulle der være smuttere mellem klubberne lever vi med det. Dermed får vi en indikering omkring medlemmernews ønske og emnet kan lukkes ned.

 

kim nielsen    

Svar
 

Ævl og kævl igen igen om vores Dansk bridge,det er besluttet af dem vi har valgt til at styre foreningen hvordan bladet bedst og billigst kommer ud til medlemmerne og dermed færdig.

hilsen fra en der læser det på nettet, men med glæde modtager det og tager de tilsendte blade med i klubben.

Ole Randrup

Svar
 

Hej Ole

Sikke dog en hoven indstilling. I et demokrati kan medlemmerne til enhver tid påvirke de valgte hvis en stor gruppe er uenig i den førte politik.

[Adskillige knotne bemærkninger er strøget af censuren]

Svar
 

Hallo Bertel 

vi medlemmer har valgt en bestyrelse til at varetage foreningens udfordringer på demokratisk vis, det gøres med et midtvejsmøde samt et representantskabsmøde hvor ved afstemninger bliver besluttet de retningslinier bestyrelsen skal arbejde ud fra.Så det må ikke være sjovt for bestyrelsen gang på gang at læse her på debatten at de beslutninger de har foretaget er til evig debat ( vi skal da lige passe på om medlemmerne i bestyrelsen bliver så trætte af den debat at de ikke vil bruge deres sparsomme fritid på at sidde i bestyrelsen.

NB: den store gruppe du henviser til,  hvor stor er den i forhold til dem der på demokratisk vis har besluttet hvordan bladet skal ud til medlemmerne ?

hilsen 

Ole.Randrup

Svar
 

Til Ole Randrup!

Vil du hellere sætte dig til bords til en 1-retters menu eller have flere at vælge i blandt?

Så vidt jeg er orienteret, har det aldrig været en mulighed at tilmelde sig som medlem, hvor bladet sendes til døren, selvfølgeligt hvor abonnenten selv betaler for merudgiften til porto? Det er blot det aspekt, som i denne - og andre tråde  - belyses.

Er præmissen den, at der kun er én mulighed, må valget klart nok være tilsendelse til klubben. Men kan det være en mulighed at få bladet tilsendt, er jeg overbevist om, at rigtig mange vil vælge denne og betale det, som det nu engang koster.

Mvh

Christian Reinholdt

 

 

Svar
 

Som lejlighedsvis skribent (når redaktøren kalder) i bladet synes jeg, at de nævnte observationer fra Roskilde og Søndersø er meget tankevækkende. Hvis kun 15% af bladene bliver taget med hjem, må der da være noget galt med indholdet set i forhold til den større medlemsskare.

 
I relation hertil er der måske behov for en grundig medlemsanalyse. Min fornemmelse (uden statistisk belæg) er, at en større andel af medlemmerne i dag udgøres af late starters eller empty-nesters - som de kalder det vestpå - hvis primære fokus er på de sociale og rekreative aspekter af bridge som hobby/hjernegymnastik, hvor der tidligere var en betydelig andel af turneringsspillere med større ambitioner. 
 
Jeg er selv en late starter inden for golf og bladrer hovedrystende forbi artikler i golfbladet, som handler om draws og fades (for de uindviede: slag som med vilje slås skævt). 
 
Bare man dog kunne ramme bolden rent og slå lige hver gang :-)
 
mvh
Johan Hammelev
Svar
 

Bridgebladet og ”Direct Delivery”

 

Alt er muligt!

 

Måske kan det laves ret billigt hvis medlemmerne kan registrere og betale via Flexbillet når de vil ha bladet leveret i postkassen, man kan sige at man sidestiller det med at tilmelde sig en turnering der kræver betaling.

 

Det vil virke fordi:

           Kendt system

           Eksisterende platform

           Billigt at lave en prototype med hensyn til hvor efterspurgt det i virkeligheden er med ”Direct Delivery”.

 

Tænker at der relativt let kan sendes et regneark med navne og adresser til distributøren af bladene ud fra de her registreringer.

Jeg er usikker på hvor stort et oplag der skal til for at distributionen muliggøres, og samtidig skal det kunne eksekveres med et minimum af (Wo)manpower fra forbundets side.

 

 

Ud over det kan jeg ret godt li’ Johan Hammelevs indslag. Johan har jo ret i at man bliver nødt til at få fakta i stedet for følelser på bordet.

 

J.

Svar
 

Fakta er altid godt!

Derfor vil jeg som passivt medlem af DBf, der de seneste to år ikke har modtaget noget fysisk blad (ja, det er fordi jeg ikke gider køre til Odense fra SvBorg for at hente det). Jeg mangler det, når jeg er på toilettet :) -- men ellers, så er det fint med PDF-udgaven på min computer.

MEN - jeg går rigtigt meget ind for "frit-valg" - BARE det sker på vilkår, der IKKE gør det dyrere for os, der kan "nøjes" med PDF-udgaven. Derfor skal de præcise omkostninger til personlig udsendelse beregnes, så det bliver omkostningsneutralt, og det er dén, der ønsker den bedre service, der selv betaler den ekstra omkostning. Det bliver noget af et arbejde at kalkulere dén pris tror jeg - med de mange forskellige opgaver, der måtte være med at administrere, håndtere, sende, tilmelde, framelde osv osv osv.

MEN - jeg vil blive sur, hvis jeg skal betale for, at andre ønsker noget andet end vores demokratisk valgte frivillige beslutter i de dertil indrettede udvalg. Ja, jeg er en sur gammel mand, men dét er jeg stolt af :)

Svar
 

A propos tidligere indlæg

 

Jeg læser lejlighedsvist nogle af de udenlandske bridgepublikationer på nettet (i det omfang de ligger uden for betalingsmurene). De fleste ligner DB til forveksling (turneringsreferater, meld med eksperterne, tvekamp, nye konventioner og stof for begyndere.

 

Men i Frankrig har  "Le Bridgeur" (et kommercielt blad som vist stort set er uafhængigt af det franske forbund) netop relanceret sig selv og taget navneforandring til "BeBridge" (når franskmændene ikke kan holde angloficeringen for døren, er vi alle fortabte), samtidig er der sket en gevaldig omprioritering af stoffet og tuning af den grafiske opsætning. Jeg kender ikke baggrunden for relanceringen, men kan forestille mig, at man lige som andre steder har observeret faldende læsertal/abonnementer/reklameindtægter i det tidligere format. Redaktøren skriver noget rørstrømsk i lederen, at navneskift mm. sker for at tydeliggøre, at alt i livet har med bridge at gøre, hvis man er rigtig bridgespiller. Hvis man er lidt kynisk, kan det godt ligne et sidste desperadoforsøg inden lukketid.

 
Der er nu krydsord, bridge-sudoku, personlighedstest, bridgestjernetegn,  film-, restaurations-, rejseanmeldelser og meget andet livstilsstof, som jeg personligt ikke finder særligt interessant (men jeg bliver dagligt mindet om, at min smag og præferencer er håbløst antikverede, så det må man jo forsøge at se udover ;-)).
 
Når man ser på bridgestoffet er der også sket markante ændringer. De lange turneringsreferater er væk og erstattet med quizzer med spil hentet fra turneringerne. Meld med eksperterne er skåret ned til fire eksperter og problemerne noget enklere (med måske lidt mere lærerige pointer for ikke-eksperter  end i DB, hvor man ofte skal vælge mellem pest og kolera). Alain Levy har en i mine øjne eksemplarisk tekstfattig gennemgang af 4. farvekonventionen, hvor læseren konstant bombarderes med eksempler, spørgsmål og lette huskeregler.  Derudover har man bevaret den franske tradition for langt flere spilførings- og modspilsproblemer end vi er vant til i DB.
 
Om franskmændene får succes med relanceringen, eller om det er vejen frem i DK, ved jeg ikke - der er trods alt visse kultur- og budgetforskelle. Men i en evaluering/medlemsundersøgelse kunne man via brug af fokusgrupper teste ovennævnte, for at se om der er noget der fænger. 
 
Første og hidtil eneste udgave i det nye format kan ses via:
 
Som Osvald Helmuth sagde: "Fransk er let, cheval betyder hest, og sådan er det hele vejen igennem".  Dertil kan tilføjes: pique=spar, coeur=hjerter, carreau=ruder, trefle=klør - gæt selv sans atout ;-)
 
mvh
Johan Hammelev
 
PS Ovenstående skal på ingen måde læses som en kritik af DB's nuværende eller tidligere redaktører og skribenter. De har leveret et blad, som jeg finder både spændende og underholdende. Men hvis de påståede 85% af forbundets medlemmer er af en anden opfattelse, er der et problem. (Jeg har selv skrevet flere turneringsreferater de senere år, men må nok nødtvunget erkende, at "min imaginære læser" måske har lignet mig selv lidt for meget).
 
PS2 Det kunne være interessant at høre, hvad det "det tavse flertal" mener, men den slags er jo pr. definition svære at få i tale og stemmer helst med fødderne.  Så vidt jeg er orienteret, har to af klubberne her i nabolaget (Aarhus) meldt sig ud af DBF, blandt andet fordi de ikke mente, de fik nok for kontingentet :-(
 
PS3 Jeg har noget svært ved at købe præmissen om, at det er distributionen, der er hovedproblemet. Det er snarere distributionen, der har synliggjort problemet. Hvis noget er gratis og ligger lige foran min næse, så tager jeg det, hvis det interesser mig. Jeg synes ikke, det er så svært at fortolke andres manglende handlinger.
 
@ Jan
Her i huset kan der i alle rum til hver en tid læses pdf, ses video, games, mailes, sms'es etc. fra alle hånde devices. Derudover bruger vi på toilettet lambda, lambdi eller noget i den retning ;-)
 
Pyha det blev langt - beklager til alle der nåede hertil ;-)
Svar
 

De franskmænd ved jo bare hvad der skal til. En smuk, letpåklædt kvinde på forsiden, og i horoskopet får man at vide, at ens bridgetræning er som til en olympisk sport. Mere af det!! :-)

Svar
 

Jeg har faktisk foreslået Le Bridgeur til den tidligere redaktør. Det kan godt være der er mange artikler Johan ikke finder interessant, men med 25.000 medlemmer kan man ikke ramme alle. Det smarte ved bladet er at det er annoncørbetalt, hvilket man også kan få fremstillet på lignende vilkår i Danmark. Danske bridgespillere er faktisk en meget interessant fokusgruppe set fra et annoncørsynspunkt. 4 udgaver om året. A4 format i glittet papir, 100 sider og sendt til hjemadresse. Pris: 0 kr. 

Men jeg fik desværre ingen respons, måske er der mere lydhørhed nu? 

Mvh. Michael Krogh

Svar
 
A propos tidligere indlæg 2
 
Det omtalte magasin er nu udkommet med 2. nummer, men nu også i en engelsk version, som sikkert har større læserpotentiale - specielt i disse dage.
 
Se: Link
 
Husarerne må skuffes med, at der så vidt jeg lige har skimmet ikke er nogen letpåklædte damer denne gang.
 
Bemærk artiklen fra Reisinger (hvor Dennis trak en flok halvgamle italienere frem til sejr), hvor der ved hvert spil er direkte link til meldinger og spil ved alle borde, som blev transmitteret på BBO. Specielt nyttigt, hvis man gerne vil aflure nogle af eksperternes modspilssignaler. Meldinger og spilføring kan jo fint præsenteres på skrift.
 
Alt vel til bridgefolket.
 
mvh
Johan Hammelev
 
Svar
 

Klasse blad, målgruppen er overvejende elitær.

 

Jesper.

Svar
1 2 3
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn