Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
02. april 2020

Spil bridge på nettet

 

Efter regeringens coronatiltag er al klubbridge i Danmark lukket ned. Men du behøver ikke at sætte dig selv i kortkarantæne af den grund. Rigtig mange spiller allerede bridge på nettet. Og hvis du ikke har gjort det før, er coronasituationen måske en god anledning til at prøve. På nettet risikerer du i hvert fald ikke at blive smittet.

BBO og Funbridge tilbyder begge elektronisk bridge. BBO har både almindelige borde, turneringer og spil mod robotter, mens Funbridge primært tilbyder robotturneringer. Du finder BBO her og Funbridge her. På BBO kan du spille helt gratis, om end nogle turneringer koster penge. På Funbridge koster turneringerne et mindre gebyr, når de gratis introduktionsspil er opbrugt. På Funbridge har du også mulighed for at spille turneringer, som er sanktioneret af DBf, og vinde bronzepoint. Læs mere her.

Hvis du ikke har prøvet bridge på nettet før, kan du se en udførlig guide til at komme i gang her. Kommunikationen på BBO foregår primært på engelsk. Bertel Lund Hansen har udarbejdet en ordbog over gængse bridgeudtryk på engelsk (og tysk). Du kan se ordbogen her.

DBf arrangerer turneringer hver dag kl. 15 og 20 på BBO. Læs mere her. Vi har desværre ikke mulighed for at oprette turneringer for klubberne. Det kan i øjeblikket heller ikke lade sig gøre at blive oprettet som turneringsadministrator på BBO, da sitet oplever stort pres. En mulighed er til gengæld at spille holdkampe på BBO. Holdkampe kan oprettes gratis i ubegrænset omfang af alle. På den måde kan klubberne eksempelvis gennemføre en holdturnering. Blot skal den samlede stilling i holdturneringen administreres manuelt.

En anden mulighed for at få bridgesulten stillet er dagensbridge.dk, som du finder her. Siden bringer to daglige spil på to niveauer, hvor alle meldinger forklares grundigt, ligesom der er quizzer, meldetræning, brevkasse og meget andet. Dagensbridge.dk bestyres af den rutinerede landsholdsspiller og underviser Lars Blakset. Den første måned er gratis, og ellers koster tjenesten 365 kroner om året.

Har du lyst til at ugle, kan du også følge med i de danske landsholds træning på BBO. Se en video om, hvordan du gør her.

Hvis du kender til andre gode muligheder for at læse om eller spille bridge på nettet, hører vi gerne om det. Skriv til sekretariatet: dbf@bridge.dk.