Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
22. januar 2019

Dm Juniorpar 2018-19

I weekenden den 19.-20. januar blev finalen af danmarksmesterskaberne for juniorpar spillet. 10 par sad klar ved bordene, da spillet lørdag kl. 13 blev skudt i gang. Parrene spillede 2 gange 5 spil mod hvert de andre par med 70 spil lørdag og 20 spil søndag. Feltet bestod af en god blanding af rutinerede og urutinerede par, hvilket havde fået arrangørerne til at sætte de 4 mest rutinerede par til at spille alle mod alle over de sidste 6 runder. Inden dette viste nogle af de lidt urutinerede par dog også, at de i visse situationer godt kunne hamle op med de store.

 

 

Vest              Nord             Øst                Syd

Alma            Christian     Leah             Søren

                      Pas                1kl                 Pas

1sp                Pas                2kl                 Pas

2ru                Pas                2NT               Pas

3NT               A.P.

 

Søren Bune spillede hjerter ud, spilfører vandt på bordet og spillede klør til bonden og damen. Bune spillede nu hjerter igen, som Christian Lahrmann lod køre til damen. Spilfører var nu oppe på to hjerterstik, 5 ruderstik og spar es. Leah manglede et stik, som hun skulle skaffe uden modstanderne måtte komme ind. Derfor hev hun 5 gange ruder. På den fjerde ruder kunne Lahrmann nemt kaste en klør, men på den sidste var han slutspilssquizzet. Smed han en spar, ville Leah kunne hive spar es og få rejst damen, men smed han en hjerter, kunne han spille ind i klør, hvor han kun ville kunne tage 3 stik og ende med at spille ud fra Kx i spar. Fin lille detalje af Leah, der fortjent fik sine 9 stik.

Christian og Søren var dog ellers ude med den store pointrive, når de mødte de lidt mere urutinerede. I det her spil blev med modstanderne også straffet, da de prøvede at blande sig:

 

Vest              Nord             Øst                Syd

                      Christian                           Søren

                      1sp                Dbl.               Rdbl.

2kl                 Dbl.               A.P.              

 

Efter doblingen var Ø-V fanget, og det lukrerede de senere danmarksmestre på. 2kl blev straffet både med doblingen, men også med fint modspil, der sendte den ned i 3 stik, der gav 1400 til drengene.

 

Der kom aldrig den store spænding i de sidste runder, som man kunne have håbet på. Christian Lahrmann og Søren Bune var trukket for meget fra allerede på det tidspunkt, og der blev nu mest af alt kæmpet om de øvrige medaljer. Sølvet blev i sidste ende vundet af Sophie Bune og Søren Caspersen, mens bronzen gik til Aron og Daniel Tylvad.

Stort tillykke til alle medaljevinderne, der ses på billedet her: