Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
05. maj 2017

Elitebridgens fremtid: Hvordan sikrer vi Danmark en plads nærmere verdenseliten?

Det er et godt spørgsmål, der ikke er nemt at besvare. Vi er nødt til at tænke anderledes. Andre lande tager større skridt fremad i øjeblikket, end vi gør. Det skyldes bl.a., at de lever af at spille og dermed hele tiden oplever problemerne ved bordet og ikke i forberedelsessituationer. En civil karriere ved siden betyder også, at vores spillere virkelig skal ville deres bridgekarrierer for at få en travl hverdag med karriere, bridge og familie til at hænge sammen.

Den vigtigste turnering er og bliver EM, der bliver afholdt hvert andet år. Ønsket er at blive blandt de 6 bedste i alle tre rækker overordnet set. Vi må dog indse, at konkurrencevilkårene bliver hårdere og hårdere, fordi flere og flere spillere fra flere og flere lande lever professionelt af at spille kort, så ønsket bliver sværere og sværere at opfylde.

Som en del af et mere procesorienteret koncept for elitebridge i Danmark kører Eliteforum fremadrettet med to-årige forløb for de 3 bruttotrupper til vores landshold i bridge. Det næste EM bliver afholdt i Ostende i 2018. 2017 bliver et mellemår, hvor Eliteforum ønsker at teste så mange par som muligt internationalt, mens arbejdet på den organisatoriske front fortsætter for at skabe de bedste rammer for vores elitebridge fremadrettet.

 

Arbejdsområder i Eliteforum

Målet for Eliteforum er at udvikle og fremme dansk elitebridge på den bedst mulige måde. Det er fælles formål jeg som ansat og de fire frivillige personer i Eliteforum (Bo Bilde, Povl Sommer, Peter Magnussen, Lars Høffner) arbejder for at nå.

Flere frivillige yder en kæmpe indsats uden at være en del af Eliteforum. Jan Nielsen og Jesper Dall står i spidsen for at udvikle meldetræning til parrene i bruttotruppen, og vi vil også inddrage flere personer til at udtage holdene, så vi er sikret en bred geografisk repræsentation, når vi udtager landshold til EM, VM og World Bridge Games.

Bo Bilde, Povl Sommer og Peter Magnussen er ansvarlige for henholdsvis Åben række-, dame- og seniorholdet.

Bruttotrupperne er delt ind i A- og B-trupper. Sidstnævnte kommer ikke i betragtning til at blive udtaget til det landshold, de er B-trup i. Trupperne består de kommende to år af følgende spillere:

 

Åben række:

A-truppen

Dennis Bilde − Morten Bilde

Martin Schaltz − Søren Christiansen

HC Graversen − Poul Clemmensen

Kasper Konow – Michael Askgaard

Jonas Houmøller – Lauge Schäffer

Allan Cohen – John Norris

Ole Raulund – Thomas Vang Larsen

B-truppen

Stig Werdelin – Sigurd Lauge Pedersen

 

Dametruppen

Helle Rasmussen – Lone Bilde

Stense Farholt – Tina Ege

Bjørg Houmøller – Signe Buus Thomsen

Fie Houlberg –Christina Lund Madsen

 

Seniortruppen

A-truppen

Dorthe - Peter Schaltz

Steen Schou - Jørgen Hansen

HC Nielsen - Knud-Aage Boesgaard

Niels Henriksen - H.K. Sørensen

Stig Werdelin – Sigurd Lauge Pedersen

Georg Norris – Geert Jørgensen

Flemming Dahl – Thomas Berg

B-truppen

Jakob Bjerrum - Helge Hesselberg

 

Forskellige udtagelseskriterier de enkelte år

Kortere turneringer som Neighbour Challenge (NC) fungerer i år, hvor vi skal til EM som træningsturnering for de udtagne ud hold. I år uden større mesterskaber fungerer Neighbour Challenge (NC), Nordisk Mesterskab (NM) og det Åbne EM fungerer som træningstuneringer, hvor der primært er fokus på at udvikle parrene i bruttotruppen ved at spille mod stærk modstand og sekundært på de resultater, holdene skaber. I de år er formålet at teste så mange par som muligt mod god modstand, men også at sikre, at parrene får spillet en masse spil, når de er ude at repræsentere Danmark. Vi stiller derfor altid med to par til korte turneringer. Vi vil gerne præstere, når vi er ude at spille NC og NM, men det primære er at lære af erfaringerne. Det siger dog en del om spillernes tilgang til at komme ud, hvor godt forberedte de er, og fungerer spillet mindre godt en turnering, siger det tilsvarende en del, hvordan spillerne evaluerer turneringen bagefter.

Vores spillere skal ud og deltage i flere turneringer i løbet af de kommende måneder. Der kommer nyheder herom på bridge.dk op til turneringerne, og vi vil også skrive på Facebook, når der er danske hold på BBO.

Landstræner & Sportchef

Jacob Røn