Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
05. marts 2018

Udtagelser til EM i Oostende i juni 2018

Af: Peter Magnussen, fungerende landstræner.

Efter afslutningen af divisionsturneringens grundspil i denne weekend har udtagelseskomiteen:

Åben række: Rico Hemberg, Nils Mønsted, Henrik Caspersen, Freddi Brøndum, Bo Bilde og Peter Magnussen
Damer: Povl Sommer, Rico Hemberg, Nils Mønsted, Freddi Brøndum og Peter Magnussen
Seniorer: Rico Hemberg, Nils Mønsted, Henrik Caspersen, Freddi Brøndum og Peter Magnussen

valgt, hvem der skal repræsentere Danmark ved dette stævne.

Åben række - Damer - Seniorer

Åben række

Landshold
Jonas Houmøller – Lauge Schäffer
Kasper Konow – Michael Askgaard
Lars Blakset – Dennis Bilde
Kaptajn: Bo Bilde

Den ambitiøse målsætning for holdet er kvalifikation til VM i 2019. Dette vil fordre, at holdet bliver mindst nummer 6 i Oostende.  Udtagelseskomiteen mener at vi med dette hold, har den største chance for at opfylde denne målsætning. Der har været meget hård konkurrence om pladserne, og det er oplagt, at UK kunne have valgt anderledes, men i sidste ende var det UKs opfattelse, at vi med denne kombination af par kunne danne det mest slagkraftige hold til EM.

Der var i udtagelseskomiteen enighed om valget af de tre par.

I forhold til eventuel VM-deltagelse er intet par sikker på udtagelse udelukkende fordi, at de har været med til at kvalificere holdet til VM fra EM.

EM-holdet består 3 internationalt rutinerede par, der alle kan være med til at sikre kvalifikationen for Danmark. Vi skal dog erindre, at det internationale felt af spillere i stigende grad bliver professionelt, hvilket er svært for os at hamle op med. Bortset fra Dennis er ingen af spillerne professionelle og alt skal gå op i en højere enhed for at vi kvalificere os til VM

Kasper og Michael har været med i elitebridge i mange år. De har præsteret godt på landsholdet ved tidligere udtagelser og har en række gode resultater bag sig i Danmark og udland. De vandt Observationsturnering 1 i november. De udgør det måske mest stabile par set over en længere periode.

Lars og Dennis er to meget dygtige spillere. Lars har været på talrige landshold og borger for en solid præstation næsten hver gang. Dennis er fuldtids professionel på Lavazza holdet og er på baggrund af sine topresultater blevet kåret som årets spiller i USA (ACBL). Hans glimrende spil sætter ingen spørgsmålstegn ved. Det er UKs opfattelse at disse to dygtige spillere bliver en gevinst for det danske landshold. De har trænet flittigt på system og deltaget i Obs2 turnering, hvor det blev en hæderfuld 3. plads ganske kort fra andenpladsen. De har deltaget i International turnering i Island, hvor de blev nummer 2 lige efter det vindende svenske hold. De har givet tilsagn om flittig træning og deltagelse i flere internationale turneringer op til EM.

Lauge og Jonas har også spillet sammen i lang tid. De har været på landsholdet før, hvor de har præsteret godt. De vandt i meget overlegen stil Obs 2 turneringen i januar, hvor de førte stort set fra start til mål. De var på hold med Dennis og Lars i Island, hvor holdet blev nummer 2 og hvor Lauge og Jonas vandt multihold beregningen.

Lauge og Jonas har desuden vist at de henholdsvis på hold med Kasper og Michael og på hold med Dennis og Lars kan skabe resultater. 

Alt i alt 3 par, der vil gøre, hvad de kan, for at sikre Danmark et godt resultat ved EM. I optakten vil alle tre par deltage i German Bridge Trophy i Berlin i maj måned. To af parrene skal deltage i Neighbour Challenge. De vil alle træne på BBO, privat og meldetræne flittigt.

Damer

Landshold
Lone Bilde – Helle Rasmussen
Christina Lund Madsen – Fie Houlberg
Bjørg Houmøller – Signe Buus Thomsen
Kaptajn: Povl Sommer

Målsætninger for holdet er kvalifikation til VM i 2019. Dette vil fordre, at holdet bliver mindst nummer 6 i Oostende. Det er klart, at vi med dette hold også har håb om medaljer, men konkurrencen er skarp i damerækken. 

I forhold til eventuel VM-deltagelse er intet par sikker på udtagelse udelukkende fordi, at de har været med til at kvalificere holdet til VM fra EM.

Der var i udtagelseskomiteen enighed om valget af de tre par til EM.

Det er 6 rutinerede spillere, der vil fungere godt sammen, både fordi der er en grundstamme af to par fra samme hold, men også fordi det er spillere, der kan lide at være sammen.

EM-holdet består 3 internationalt rutinerede par, der alle kan sikre kvalifikationen for Danmark. Alle tre par har ved store turneringer præsteret godt.

Helle og Lone har været med i elitebridge i mange år på damelandsholdet. De har altid præsteret stort og er vel nogen af de mest rutinerede damespillere, som vi har. De har spillet sammen i rigtig mange år, og de går meget seriøst til arbejdet med system og analyser. De var med på det hold, der vandt EM åben damehold sidste år.

Christina og Fie har også spillet sammen længe. De har en meget aggressiv stil, som ofte høster mange point. Jeg tror, at mange vil nikke genkendende til min påstand om, at de kan være frygtelig farlige at møde, når det kører bedst. Parret forberedelser til dette EM har måske været lidt præget af en familieforøgelse, men det lysner. I de turneringer, som de har deltaget i, er det gået rigtig godt.

Bjørg og Signe har også spillet sammen i et stykke tid. De repræsenterer den lidt yngre generation, som vi kan forvente os meget af. De har klaret sig pænt i divisionen og var også med i Kina, hvor det efter min opfattelse blev til en flot 5. plads blandt verdens 8 bedste nationer i damebridge. Bedste par i den forudgående parturnering.   

Alt i alt tre par, der vil gøre, hvad de kan, for at sikre Danmark et godt resultat ved EM. I optakten vil alle tre par deltage i German Bridge Trophy i Berlin i maj måned. De vil alle træne på BBO, privat og meldetræne på et bridgeprogram, der hedder Correct Contract. 2 par tager til Paris ultimo marts og to par deltager i Neighbour Challenge, en turnering i slutningen af maj kort før EM.

Seniorer

Landshold
Dorthe Schaltz – Peter Schaltz
Hans Christian Nielsen – Knud-Aage Boesgaard
Steen Schou – Jørgen Hansen
Kaptajn: Peter Magnussen

Målsætninger for holdet er kvalifikation til VM i 2019. Dette vil fordre, at holdet bliver mindst nummer 6 i Oostende. Det er klart, at vi med dette hold, som jo vandt bronze ved World Bridge Games, har håb om medaljer, men konkurrencen er skarp i seniorrækken. Flere og flere lande byder ind med hold, hvor mange af spillerne har deltaget i åben række konkurrencer på allerhøjeste plan tidligere.

I forhold til eventuel VM-deltagelse er intet par sikker på udtagelse udelukkende fordi, at de har været med til at kvalificere holdet til VM fra EM.

Der var i udtagelseskomiteen enighed om valget af de tre par til EM.

Det er 6 rutinerede spillere, der vil fungere godt sammen, både fordi der er en grundstamme af to par fra samme hold, men også fordi det er spillere, der kan lide at være sammen.

EM-holdet består 3 internationalt rutinerede par, der alle kan sikre kvalifikationen for Danmark. Alle tre par har ved de to store turneringer i 2016 præsteret godt. De har bestemt ikke toppet samtidigt, men de har alle præsteret flot. De har alle med stor offervilje accepteret, hvis de i forbindelse med et lille dyk i formkurven, er blevet sat lidt på sidelinjen.

Peter og Dorthe har været med i elitebridge i utallige år på stort set alle landshold, junior (mange år siden), dame, åben og senior. De har altid præsteret stort og er vel nogen af de mest rutinerede spillere vi har. De har spillet sammen i omkring 20 år, og har de sidste par år spillet SMART, nok meget inspireret af deres søn. Det fungerer fint.

H.C. og Knud-Aage har spillet sammen i mindst lige så mange år med enkelte afbrydelser. De er et fremragende par, når de er på toppen. Jeg tror at alle vil nikke genkendende til min påstand om, at de kan være frygtelig farlige at møde, når det kører bedst.

Steen og Jørgen er en lidt nyere par-konstellation. De har spillet sammen i 3-4 år og har i den periode præsteret godt. De er, som de andre meget rutinerede spillere, der har mange kampe i åben række bag sig, dog ikke sammen. De var lokomotivet i de flotte bronzemedaljer, som vi hentede hjem i World Bridge Games i Wroclaw i september 2016.  

Alt i alt par, der vil gøre, hvad de kan, for at sikre Danmark et godt resultat ved EM. I optakten vil alle tre par deltage i German Bridge Trophy i Berlin i maj måned. De vil alle træne på BBO, privat og meldetræne på et bridgeprogram, der hedder Correct Contract.