Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
02. april 2018

Optakt til Slutspillet 2017-2018

OPTAKT TIL SLUTSPILLET 2017-2018

For mange bridge entusiaster er Slutspillet årets absolutte bridgehøjdepunkt. Årets slutspil afvikles i den kommende weekend, hvor de fire bedst placerede hold fra årets 1.division skal kæmpe om DM-titlen.

Efter 11 kampe – efter 440 spil – efter 5720 stik er det nu tid til semifinaler og finale i weekenden den 7. + 8. april 2018.

De fire hold i Slutspillet 2017-2018 er:

John Møller Jepsen: Holdet rykkede op i 1. division før denne sæson. Holdet endte på 1.pladsen i grundspillet efter en fantastisk sæson med 9 sejre og kun to nederlag i 11 kampe. FANTASTISK er vist et ord, der dækker den indsats dette hold har leveret i denne sæson. Men som nyoprykker og med et hold bestående af fire spiller, hvoraf de tre af dem aldrig har været i Slutspillet før, så kan det da aldrig gå godt? Jo, dette hold har med deres to par: Mads Eyde – Mats Nilsland og Ola Rimstedt – Mikael Rimstedt mere end rigelig rutine til at fuldende deres fantastiske sæson med en sejr. Mads Eyde har allieret sig med tre ikke helt tilfældige svenskere. Mats Nilsland har en international rekordliste så lang som man kun kan drømme om. Han har prøvet mere end de fleste. Når den rutine bliver blandet med (måske?!) verdens bedste juniorpar og Mads Eydes ukuelige vinderinstinkt, så bliver det til rent Rød-Hvid-Blå-Gul dynamit. Holdet har som vinder af 1.division kunnet vælge modstander i semifinalen, og valget er faldet på Steen Schou. Er det et klogt valg?

Steen Schou: Et hold, der siden år 2000 har vundet DM to gange, vundet to sølvmedaljer og fem bronzemedaljer. Imponerende stabilitet og et utroligt rutineret hold, der kvalificerede sig til Slutspillet med 9 sejre og 3 nederlag. I den indbyrdes kamp mod John Møller Jepsen tabte de med 4,14 – 15,86, og derfor er de før semifinalens 64 spil bagud med 12 imp i overført score. For et hold med 2/3 af det danske seniorlandshold, så er denne opgave i semifinalen på ingen måder uoverkommelig. Steen Schou – Jørgen Hansen har som par gennem nu et par år fået noget rutine sammen, og de har hver for sig prøvet det meste ved et bridgebord. På hold med landets ukronede mestre i hurtigbridge HC Nielsen – Knud Aage Boesgaard vandt de bronze ved senior-OL sidste efterår i Polen. HC Nielsen og Knud Aage Boesgaard spiller hurtigt, og de er altid garanter for underholdning ved bordet. Det sidste par på holdet er Sejr Andreas Houlberg Jensen – Mikkel Larsen, der godt nok trækker gennemsnitsalderen på holdet ned, men med deres friske stil også trækker stik hjem til holdet. Er det nok til at slå John Møller Jepsen?

Den anden semifinale er en gentagelse af de sidste to års DM-finale – kan det bliver bedre end dét?

Kasper Konow: Fire guld, to sølv og tre bronze i Slutspillet siden 2000, heraf guld ved de seneste to års finale. Kan de få et vaskeægte Hattrick? Holdet består af 2/3 af det danske åben række landshold, der i juni skal repræsentere Danmark ved EM i Ostende. Kasper Konow – Michael Askgaard har været fast bestanddel på det danske åben række landshold i snart mange år, og de er et af de mest stabilt spillende par i Danmark med et meget højt bundniveau. Lauge Schäffer – Jonas Houmøller har efter Lauges pause i et år (arbejde i USA) genoptaget samarbejdet, og dét med resultater, der har været meget overbevisende. Deres Albatrosklør har fået vinger i år, og sammen med det sidste par på holdet Mikkel Nøhr – Anders Hagen, så er det et meget svært hold at spille imod. Holdet har vist en uforlignelig evne til at være klar når det gælder, og det viste sig senest ved dette års 1.divisions afslutning. Inden den sidste weekend var det måske kun holdet selv, der troede på chancen for at komme i Slutspillet. ”When the going gets tough, the tough gets going” og dét her hold er Tough! De er godt nok bagud med 2 imp inden semifinalen på lørdag – men 2 imp er jo bare et ekstra understik udenfor zonen. Får Kasper Konow deres vaskeægte Hattrick?

Peter Schaltz: Hvis man selv kunne vælge semifinalemodstander, så vælger man vist ikke frivilligt et hold som Peter Schaltz. Siden år 2000 har holdet vundet 5 guld, 5 sølv og 5 bronzemedaljer i Slutspillet. Tre finalenederlag de sidste tre år er med garanti ikke noget der bekommer holdkaptajn Peter Schaltz vel. Hvordan kommer man tilbage på vinderkurs? Hvordan får man slået Kasper Konow som man har tabt til i finalen de sidste to år? Løsningen er enkel – man spiller bare SMART!

Peter Schaltz – Dorthe Schaltz har spillet sammen i flere år end mange, og med en resultatliste så lang, at der ikke er plads til den her. Deres seneste landsholdstriumf var bronzemedaljerne vel Senior OL i Polen (med de to par fra Steen Schous hold). Når man har spillet sammen i mange år, så kan man måske godt blive lidt for ”magelig”, og gnisten kan blive mindre funklende. For at få noget gnist og gejst tilbage ved bridgebordet, så skiftede parret for et par år siden over til at spille SMART. Et eksplosivt system udviklet af et andet par på holdet Martin Schaltz – Søren Christiansen. Et par, der har været på det danske åben række landshold de seneste år og et par, der virkeligt kan skabe eksplosive spil ved et bridgebord. Kedeligt er det ALDRIG at se dette par! Det sidste par på holdet er også et gennemrutineret par, nemlig Mathias Bruun – Knut Blakset. Et par mange vil betegne som et af landets hyggeligste par at sidde ved et bridgebord sammen med (og ved alle andre borde for den sags skyld). Altid god for en kæk bemærkning, og mange har oplevet, at når man har spillet en halvleg mod dette par, så har det været meget hyggeligt og man har fået grint en masse – men man opdager først ved opgørelsen, at man har fået en syngende lussing. Vil det i år lykkes for Peter Schaltz at besejre først Kasper Konow og dernæst vinde finalen og få revanche for de sidste tre års sølvmedaljer?

Mange spørgsmål kan man stille – men på lørdag og søndag går det løs!

Du kan følge med ved at møde op i Blakset Bridgecenter og se spillene live ved bordkanten, eller du kan svinge benene op og følge med på BBO. Lørdag sendes fra én af semifinalerne, således at der startes med 16 spil fra John Møller Jepsen mod Steen Schou og dernæst 16 spil fra den anden semifinale mellem Peter Schaltz og Kasper Konow. Fra de sidste 2 sektioner á 16 spil vælges den mest spændende semifinale.

Søndag sendes på BBO fra begge borde i finalen.

BBO-Program

   
Semifinaler lørdag

Spil 1-16:   12.00-14.15 (John Møller Jepsen – Steen Schou)
Spil 17-32: 14.45-17.00 (Peter Schaltz – Kasper Konow)
Spil 33-48: 17.15-19.30 (besluttes senere)
Spil 49-64: 20.15-22.30 (besluttes senere)

Finale
søndag

Spil 1-16:   09.15-11.30
Spil 17-32: 11.45-14.00
Spil 33-48: 14.30-16.45
Spil 49-64: 17.00-19.15