18. april 2018

Optakt til 1/16-finalerne i Pokalturneringen

I sidste måned bragte vi en optakt på runde 5 i Pokalturneringen, som kan læses på: /Default.aspx?ID=22157

I artiklen blev tre opgør nævnt som rundens nøglekampe. Her skulle bl.a. sidste års finalister, Thomas Svendsen, i kamp, da de skulle til Aarhus og møde Niels Henriksen. Niels Henriksen spillede dog en god kamp og trak sig sejrrigt ud af opgøret, da de vandt med cifrene 105-79 og dermed sikrede sig videre avancement til næste runde.

 

Også Stig Werdelin - Carsten Raasten blev nævnt som en af de spændende kampe. Stig Werdelin havde gjort det godt i pokalen de seneste år, og de levede op til favoritværdigheden mod Carsten Raasten, som de slog med cifrene 70-50, hvilket medfører vi vil se Stig Werdelin blandt de 30 sidste hold i turneringen igen i år.

 

Et af de spændende hold i turneringen i år er juniorlandsholdet, som i denne turnering går under navnet Victor Todd-Moir. De tog imod formanden Nis Rasmussen og hans hold, som havde taget den lange vej fra Esbjerg. Juniorholdet slog dog koldt vand i blodet og fik sejren hjem med cifrene 86-48, og jyderne måtte derefter tage den lange tur hjem.

 

Med runde 5 færdigspillet er der nu kun 30 hold tilbage i turneringen, og de 28 af dem skal i kamp i 1/16-finalerne, hvor vi skal have fundet, hvilke 16 hold, der fortsat vil udleve pokaldrømmen i næste runde. Den officielle spilledato er den 6. maj, og 14 af de 28 vil gå videre til næste runde, hvor de sidste 2 hold kommer ind i turneringen. Alle de tilmeldte 1.-divisionshold træder nemlig ind i turneringen til denne runde, og der bidrager til, at der i 1/16-finalerne kommer et par opgør, der i den grad er hver at følge.

 

De forsvarende pokalvindere og nyligt kårede danmarkstre for hold træder ind i turneringen, hvor de vil forsøge at forsvare titlen, som de vandt i fjord. De skal i denne runde til Als og spille mod Als-1, som i år har gjort det godt i Pokalturneringen og klaret det helt til 1/16-finalerne uden en eneste divisionsspiller på holdet. Man må dog sige, at Schaltz er storfavoritter til denne kamp, hvor Als-1 må håbe på at kunne fortsætte med at udleve pokaldrømmen.

 

Som sagt har Stig Werdelin leveret flere gode præstationer i pokalturneringen de seneste par år, og de får brug får endnu en rigtig god præstation, hvis de vil videre til næste runde. De tager nemlig imod Pharmaservice, som i de sidste mange år har ligget godt til øverst i 1.-division. Seniorerne er derfor ude på en stor opgave, og det må vise sige, om de tidligere danmarksmestre, når de kommer forbi.

 

Schaltz vandt slutspillet i år, men de to foregående år er slutspillet blevet vundet af Konow, som også træder ind i turneringen til denne runde. Konow skal spille udekamp i Aarhus mod Torben Rossel, som kom ind i turneringen i runde 5, hvor de slog Eli Christensen ud. Konow vil dog være storfavoritter til denne kamp og håbe på videre avancement i 1/8-finalerne.

 

Et af sidste rundes højdepunkter var juniorlandsholdet, som i 1/16-finalerne tager imod Leif Winther Thomsen, der trådte ind i turneringen i runde 5, men gik videre uden kamp og derfor spiller sin første kamp i turneringen, når de 29. april skal til Greve for at forsøge at gøre en ende på juniorholdets pokaldrøm.

 

Hvis man leder efter mere info om Pokalturneringen, kan man følge med her på siden, eller gå ind på http://pokal.bridge.dk/velkomst.asp?Turn_ID=23