Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
02. juni 2018

Optakt til 1/8-finalerne i Pokalturneringen

1/16-finalerne i dette års pokalturnering havde officiel spilledato søndag d. 13/5, og det betyder, at vi nu kender dette års 1/8-finalister.

Før 1/16-finalerne blev spillet bragte vi en optakt dertil. Den kan læses på: /Default.aspx?ID=22178

Her blev nogle af de spændende opgør nævnt. 1/16-finalerne bød nemlig på flere storkampe. De forsvarende pokalmestre trådte ind i turneringen, som de vil forsøge at vinde igen i år. De skulle i 1/16-finalerne spille mod Als-1, der ikke er et divisionshold og derfor har været med i turneringen siden runde 1. 1/16-finalerne blev dog sidste kamp for Als-1, der måtte se sig slået med cifrene 91-12 af Schaltz.

 

En anden kamp, der blev nævnt, var Stig Werdelin - Pharmaservice. Stig Werdelin, som godt kan betegnes som lidt af en dark horse i denne turnering, så dermed ud til at skulle møde stor modstand i 1/16-finalerne. Det blev dog ikke tilfældet, da man aldrig fandt en spilledato de to hold imellem, og Stig Werdelin derfor kunne sikre sid videre avancement uden kamp.

 

De forsvarende pokalmestre skulle som sagt i kamp i denne runde, men det var ikke det eneste højtprofilerede hold, der trådte ind i turneringen i 1/16-finalerne. Kasper Konow, som blev danmarksmestre for hold i år 2016 og 2017, var også et af de spændende hold, der trådte ind i turneringen i denne runde. De skulle møde Torben Rosell, og i den kamp levede de op til favoritværdigheden og vandt sikkert med cifrene 105-45.

 

Derudover skulle det danske juniorlandshold også i kamp. De tog imod det fynske hold, Leif Winther Thomsen, der normalt holder et solidt højt niveau. Det gjorde de også i kampen mod juniorholdet og kunne dermed kvalificere sig til 1/8-finalen.

 

Med 1/16-finalerne færdigspillede er der nu 16 hold tilbage i Pokalturneringen. 2 runder skal spilles, før vi finder de 4 hold, der skal i pokalslutspillet i september. 1/8-finalerne har officiel spilledato den 3. juni, og her er nogle af de spændende kampe, der er i vente:

 

To 1.-divisionshold tørner sammen, når Anders Hagen tager imod Stig Farholt. Anders Hagen vandt i 40 spil mod Ib Larsen i 1/16-finalerne, mens Stig Farholts modstandere, Jan Petersen, fik nok efter 32 spil, da de mødte hinanden i samme runde. Der er hermed lagt op til et spændende opgør.

 

Derudover møder Leif Winther Thomsen rutinerede Stig Werdelin. Leif Winther Thomsen skal dermed følge de takter, de satte, da de slog juniorlandsholdet og prøve at slå turnerings dark horse, stig Werdelin.

 

Når Kasper Konow og Lars Peter Damgaard er der tale om endnu et spændende 1.-divionopgør. Lars Peter Damgaard er et af de to hold, der i 1/8-finalerne træder ind i turneringen. De skal op imod holdet, der består af 2 ud af de 3 par på det danske åbenlandshold. Dermed bliver de allerede testet fra start og skal finde det gode spil frem, hvis de skal videre til kvartfinalerne.

 

Hvis man leder efter mere info om Pokalturneringen, kan man følge med her på siden, eller gå ind på http://pokal.bridge.dk/velkomst.asp?Turn_ID=23