Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
16. september 2018

Pokalturneringen 2017-2018 er afgjort

 

Det var her i weekenden den 15. - 16. september at slutspillet i dette års pokalturnering skulle spilles. Optakten blev også bragt her på hjemmesiden og kan findes på: /Default.aspx?ID=22400

I går lørdag blev semfinalerne spillet. Her mødtes Peter Jacobsen og Lars Peter Damgaard i den kamp. Her var det hjemmebanefavoritterne, der var bedst på dagen, og de endte med at vinde med 125-49 efter 40 spil. I den anden semifinale mødtes Leif Winther Thomsen og Stig Farholt. Denne kamp var også allerede afgjort efter 40 spil, da Leif Winther Thomsen førte med 118-43.

Lars Peter Damgaard og Leif Winther Thomsen skulle dermed spille pokalfinale i dag søndag. 2.-divisionsholdet startede med at tage føringen og førte lang hen ad vejen. Føringen skiftede først efter dette spil:

Efter syd meldte cuebid i klør og viste 2 esser med trumf dame skulle syd blot bruge spar dame eller double spar hos makker og meldte derfor 7hj. Det havde makker dog ikke, og 7hj er derfor en noget problematisk kontrakt. Damgaard fik klør ud, som han tog med esset og trak tre gang trumf. Dernæst tog han klør dame, spillede sig over på ruder es, tog klør konge og trumfede en ruder. Da han spillede 2 gange hjerter, skulle vest nu kaste af fra denne position:

Havde syd ruder EDx havde han kunne trumfe to rudere i bordet og dermed have stik nok, men efter en lang weekend så situationen uoverskuelig ud, og vest smed en spar, der forærede kontrakten. Ved det andet bord gik man sin bet i 7hj, og føringen svingede dermed, da det gav hele 20 IMPs til Lars Peter Damgaard.

 

Der var nu spænding i opgøret, og det må man sige, at der var til det sidste. I næstsidste spil blev det dog afgjort. Leif Winther Thomsen var bagud med 12 IMPs, men Niels og Mads Krøjgaard var gået ned i en slem i sidste spil i zonen, hvor man formentlig ville vinde 3NT. Der var dermed et sving på vej til Leif Winther Thomsen, men de skulle først spille spil 47:

Her havde Krøjgaard-brødrene spille 4sp med 12 stik, men Øst-Vest ved det andet bord valgte en anden vej. På trods af 7-5 i de spidse passede øst 3NT, som gik ned efter klørudspillet. Det blev dermed 11 IMPs til LP Damgaard og ingen spænding i sidste spil.

Tillykke til Lars Peter Damgaard og resten af holdet med pokaltitlen og godt kæmpet af de andre, der også gjorde det godt langt henad vejen.

Du kan se resultaterne fra både semifinale og finale her