Bridgeforlaget

Debatforum

Forum » Debat » Ekskludering af Knud Harries' 1. divisionshold

Ekskludering af Knud Harries' 1. divisionshold

emailnotifikationer
 
 

Kære DBf

 

Kan vi dog ikke stoppe denne nonsens-ekskludering af Knud Harries' 1. divisionshold? Holdet er jo fuldstændig identisk med det hold, vi har spillet imod de sidste 10 år.

 

Lad mig foreslå:

1) Undertegnede (eller TUK) indsamler samtykke fra de 11 øvrige 1. divisionshold (hvis et sådan ikke kan opnås, kan I set bort fra dette indlæg).

2) Den 'ulovlige spiller' får omgående og med tilbagevirkende kraft meldt sig ind i en DBf-klub

3) Den 'ulovlige spiller' sørger for at tilmelde sine fremtidige kontingentbetalinger til Betalings Service 

4) Vi fejrer allesammen nytår velvidende, at en latterlig teknikalitet ikke har ødelagt 2+ sæsoner for det bemeldte (nej, der skulle ikke stå udmeldte) hold og ikke har skævvredet sæsonen for alle andre

 

Jeg aner ikke hvilken indflydelse eksklusionen har for min egen situation i samme turnering, men jeg kan forsikre alle om, at beskyldninger om inhabilitet vil blive mødt med tilbagemeldingen 'rend og hop!' 

 

Jeg synes, at det vil være en brøler af rang, hvis TUK og sekretariat træffer en beslutning uden at høre hvad de øvrige deltagere i turneringen har at sige. Hvis alle er enige om, at eksklusion er en dårlig ide, så lad for guds skyld være med at tvinge afgørelsen i gennem med henvisning en støvet bog. 

 

Kh og glædelig jul

 

Anders Hagen 

Svar

Svar

 
 
 

Beklager, hvis jeg hoppede med på kritik af gadens parlament. Jeg synes debat er godt og lige denne har været yderst konstruktiv. Min bekymring drejede sig kun om kaptajner/spillere, der mente at 1. division selv kunne bestemme, hvilke regler de spiller efter og hvilken straf der evt. skulle stadfæstes.

Jeg savner dog lidt nuancer omkring brugen af proportionalitetsprincippet.  

En del virker til at have en holdning, at regelbruddet skal være 100% straffrit. Dette er jeg ikke selv tilhænger af - for ingen spiller er vel nogen sinde stillet op til en kamp, som de ikke mente at have ret til at spille. Og så vil alle regelbrud af denne type altid være straffri, da man altid kan hævde at man troede man havde ret til at spille kampen.

Jeg er enig i at dommen er for hård, men formenteligt afsagt for at tage størst muligt sportsligt hensyn til de tilbageværende hold - der alle skal stilles lige.

Personligt ville jeg være mere tilhænger af en straf, som lignede den som Everton har modtaget i PL - hvor de er blevet frataget et antal point. Her kunne det eks. være 2 eller 3 kamppoint per kamp de har spillet med en ulovig spiller, mens resultatet af kampe spillet står ved magt. Så har Harries fortsat noget at spille for - og alle er komkurrenter er sportsligt stillet ens.

Flomming Bøgh@ - jeg er lidt chokeret hvis Appel-komiteen udelukkende kan tage stilling til om lovgrundlaget er korrekt - for så kommer mødet til at tage få minutter. Kan de virkelig ikke tage stilling til om strafudmålingen er korrekt

Godt nytår  

Svar
 
Svar
 
Svar
 

To forsøg var ikke nok - ingen tekst (forsøger på ny)

I andet forsøg præsterer Bensby et glimrende nuanceret indlæg i debatten.

Hæfter mig specielt ved den afsluttende replik om varigheden af appelkomiteens møde: Hvis det er rent "paragrafrytteri"  = max. 1½ minut!

Bortset fra det: Straffrit skal det selvfølgelig ikke være, men 2-3 KP pr. kamp eller noget tilsvarende  er vel rimeligt. Det indebærer, at holdet - før de afsluttende kampe - halter 15-20 KP efter. En meget vanskelig - men ikke helt håbløs - overlevelseskamp. Og det hindrer en "skævvridning" af resultaterne i 1. division.

Poul Bo Madsens eksempel om en tilsvarende sag i Nord kan vel tolkes på to måder. Det er et forsvar for, at sådan skal det være ....eller: Skal man begå den samme fejl to gange!

VH
Frederik Mørk

PS:Tankevækkende at de 4-5 jurister/advokater, der har kommenteret sagen, nævner rimelighed/proportionalitetsprincippet som en afgørende faktor.

Man må håbe at appelkomiteen ikke udelukkende består af "paragrafryttere"
 

Svar
 

Hvis ikke min hukommelse svigter alt for meget, er det pasive medlemskab opstået, dengang at medlemsbladet 'Dansk Bridge' blev gjort obligatorisk for alle medlemmerne i Danmarks bridgeforbund.

Da forbundet ikke havde nogen stor medarbejderstab valgte man, at lave administrationen af de pasive medlemskaber, som den er i dag, hvis der opstod fejl eller problemer i den forbindelse, opdagede de pasive medlemmer fejlen ved, at der ikke blev leveret noget blad til dem, der skete så typisk det at medlemmerne ringede til forbundet og fsndt ud af hvad der sket.

Herefter blev betalingen bragt i orden og de fejlende fik tilsendt det eller de manglende blade med posten og alle var glade.

Arbejdsgangen omkring de pasive medlemmer er med andre ord blevet lavet for ca. 50 år siden og der var indbygget en form for sikkerhedsventil (den tomme postkasse), så det ville nok være en god ide at modernisere arbejdsgangen omkring det pasive medlemskab, så man får en ny form for sikkerhedsventil så der ikke opstår for mange problemer af den type vi ser nu.

M.v.h. Bjarke

Svar
 

Hejsa

2 kommentarer herfra.

 

Først og fremmest, så kan det vel ikke være meningen, at en appelkomite, bestående af 5 divisionspillere. heraf så vidt mig bekendt 4 fra 1. division, skal tage stilling til denne sag. Der er jo klart tale om inhabilitet så det basker. Det må vel være en sag, som bestyrelsen i Dbf skal tage stilling til. Det er jo åbenlyst en sag, som ingen havde forestillet sig kunne komme. Og årsagen er jo som også fremgået af denne debat mangesidet, og ingen, heller ikke forbundet, selv kan fraskrives noget af årsagen. Og må jeg så tilslutte mig Kim Bensby forslag om et par points fradrag per spillet kamp. Og sluttelig til dette punkt lad det gå lidt kvikt. Næste weekend er jo om 1 1/2 uge.

Og andet punkt. Hvordan undgår vi fremtidige sager af denne karakter? Kunne man ikke tænke sig, at skrivelsen til holdkatajnerne før sæsonstart, hvor deadline for betaling og indsendelse af systemer mv, også indeholdt en sætning ala: Husk at alle holdets deltagere skal være medlemmer af forbundet inden første kamp.

mvh

Otto  

 

 

Svar
 

Hvad der er rimelighed og proportionalitet for den ene ud fra bestemte præmisser kan vel godt være urimelighed for en anden ud fra andre præmisser. Det er utrygt, hvis nogen skal sidde og hive i dén elastik for at afgøre sagen.

Fortalerne for rimelighed og proportionalitetsprincipper og den slags køkkenbordsjura synes dog fortrinsvist at være dem, der ikke mener, holdet skal have meget mere end et båt på næsen for den ubetydelige fejl.

Otto Dahl må have overset Lars Peter Damgaards grundige indlæg. Der skrives allerede ud til holdkaptajnerne: "Husk også at tjekke, at alle holdets spillere er medlem af en klub." Vi har altså en dobbelt fejl. Holdkaptajnen har fejlet, og spilleren selv har fejlet. Holdet har kort sagt været indædt fløjtende ligeglade. Hvordan spiller det faktum med rimelighed og proportionalitetsprincip?

Svar
 

OK Leif

Jeg havde ikke læst LPs indlæg. Beklager. Men kunne man så ikke i BridgeCentralen lave noget, så når spillerne taster medlemsnumre før halvlegene, så vil Bridgematen ikke acceptere nummeret, når spilleren ikke er medlem af forbundet/ af en klub. 

Jeg er selv kasserer, og har været det i mange år, og ved at ind/udmeldinger foregår 1/10. Kunne det ikke tænkes at vedkommende på Harris hold ikke har været vidende om dette. Og har troet at hans medlemsskab fulgte kalenderåret. Og så skulle han betale her til januar igen. Det vil jo være meget nærliggende at tro, hvis man ikke ellers er fortrolig med den side af sagen. 

Under alle omstændigheder, få nu afgjort sagen hurtigt med noget alle kan være tilfreds med.

Otto

Svar
 

Man skal være lidt ligeglad hvis man kan tro at et medlemskab følger kalenderåret. Det gør turneringerne jo ikke.

Svar
 

Denne tråd startede med et i mine ører meget negativt ladet udtryk, nemlig ekskludering af et 1. divisionshold.

 

Jeg vil gerne påpege at dette ord aldrig er brugt i afgørelsen til de implicerede, som er alle hold i 1. division!

 

Lars Peter Damgaard har allerede som TUK-medlem skrevet et glimrende forklarende indlæg her i debatten, men jeg vil også gerne komme med lidt kommentarer. Når de først kommer nu skyldes det en nyårstur, hvor jeg godt nok fulgte debatten, men ikke ville deltage i den.

 

Den 20/12 fik turneringsarrangøren, her repræsenteret ved Erik Wied besked fra holdet om at de fra tredje part var gjort bekendt med at en spiller på holdet ikke havde været medlem af nogen DBf klub i de to første divisionsweekender og dermed heller ikke af DBf. Nu kunne sekretariatet (Erik) i mine øjne selv have truffet en afgørelse, men valgte at spørge TUK til råds. Dette er i mine øjne også yderst prisværdigt så flere øjne finder en løsning på problemet.

 

Skulle vi nu i TUK se gennem fingre med ulovligheden eller skulle vi følge gældende regler? Jeg tror da alle vil være enig i at vi ikke kunne se gennem fingre med det og dermed var vi tvunget til at gå ind i Turneringsreglementet. Her er der allerede beskrevet hvordan reglerne er og vi fandt ikke nogen smutveje, så vi kunne undgå den dom, som jeg kan forsikre vi alle var kede af at afgive.

 

Allerede to dage efter blev dommen afsendt fra Erik til det involverede hold samt de øvrige 1. divisionshold. Herefter blev det fra et andet hold fra divisionen valgt at tage en debat om dommen på dette debatforum. Måske skulle den debat have startet internt mellem de involverede hold, men det skal jeg ikke blande mig i. Når ingen af de informerede hold ville tilkendegive dommen i forummet her var det efter min mening ikke op til hverken sekretariat eller TUK offentligt at tilkendegive en given dom.

 

I debatten har der været en del skriveri om passive medlemmer. Her kan jeg suppplere, at DBf ikke har passive medlemmer. DBf er en sammenslutning af bridgeklubber i Danmark, og disse klubber skal så indmelde deres medlemmer i DBf´s medlemsdatabase (BC3). Om medlemmerne spiller fast i den klub eller ikke har ingen indflydelse på medlemmets status i DBf.

 

Der har ligeledes været en del skriveri om at forbundet burde opdage et manglende medlemskab på forhånd og så give medlemmet besked. Det vil for mig at se ikke give nogen mening at denne kontrol skulle ske ved tilmeldingen, idet den bare skal være sket inden første kamp. Så kunne man lave en test, når spillernes navne kom over i BC efter indtastning af medlemsnumre i materne. Dermed bliver det så måske TU-lederens ansvar at give besked om dette inden første spil, hvorved man må kræve at spillerne er på plads et godt stykke tid før turneringen. Det kan garanteret laves, men skal vi dermed flytte ansvaret for medlemskab fra spillerne over på TU?

 

I et af de sidste indlæg nævnes så, hvem der skal træffe afgørelse i en sådan sag og hvem der er inhabil. I første omgang mener jeg klart det er turneringsarrangøren, der skal træffe afgørelse, her sekretariatet (som så beder TUK være behjælpelig). Her sidder der en enkelt 1. divisionspiller, som straks erklærede sig inhabil. Hvis ikke det er turneringsarrangøren der skal træffe afgørelsen, hvem er det så?? Afgørelsen / dommen er mig bekendt appelleret videre og her er det Appelkomiteen som så må vurdere om dommen er rigtig. og her er jeg da helt sikker på at inhabile ikke deltager i afgørelsen.

Svar
 

Tak Poul Bo for dit indlæg som jeg syntes fremragende kommer omkring selve håndteringen. Alle kommentare kan jeg også helt tilslutte mig. 

Det er deltagerne som selv skal sørge for at formalia er overholdt omkring tilmelding, det kan aldrig blive noget DBf skal påtvinges at stå for. 

 

Svar
 

At skyde gråspurve med kanoner...er præcis hvad vi er på vej til her.

 
Angående eksklusion er det præcis hvad TUK og Sekretariatet har gjort, at de kalder det noget andet ændrer ikke ved at Harris ikke længere er inkluderet men derimod ekskluderet, således de ikke længere kan afgøre deres skæbne ved bridge bordet.
 
Vel og mærke ekskluderer man 5 sagesløse personer som en del af straffen mod det kriminelle geni, der glemte at betale en regning 
 
Før i tiden når Sekretariatet fik en usædvanlig sag på halsen havde man Jens Auken som man spurgte til råds og det var det imo aldrig nået hertil. Bemærk ligeledes at der er 3 jurister der alle har bemærket at forseelse og straf ikke stemmer overens...men med dommen er 1 div spillere, så gjort inhabile, da man enten som mig vil beskytte et resultat eller som Hammelev vil beskytte et "nyt" resultat. Apropos Gadens Parlament, vil jeg havde stået her på min sæbeboks og råbt vagt i gevær, uanset om det står til at koste mig point eller ej.
 
Spillerens forseelse er at ikke at have betalt kontingent som passivt medlem af OEJ. Da klubben ikke modtager betaling, bliver vedkommende af klubben, uden varsel eller information udmeldt af klub og indirekte forbundet.
 
Personen har dog aktivt tilmeldt sig spil i 1 div. Dette med angivelse af navn samt medlemsnr. Man modtager intet varsel om man ikke er spille berettet. Personen betaler et efterhånden omfattende indskud for at spille i 1 div. Til sidst og ikke mindst sender personen sammen med sin makker deres systemkort til medlem i Sekretariatet således at man med stor sikkerhed har indikeret=Jeg skal spille i 1 div. Igen intet varsel eller info fra turneringsansvarlig om at man ikke er spilleberettiget? Dagen oprinder og man sætter sig til bordet i 1 div. Der indtastes et ugyldigt medlemsnr og igen intet varsel eller lignende. Faktisk er det holdet selv der indberetter fadæsen, sikkert i håb om at kunne betale kontingent komme med en beklagelse på det sene tidspunkt, for at blive mødt om krav på eksklusion af alle 6 spillere. Har kontingentet haft nogen bridge mæssig betydning...nej der er hverken snydt fiflet eller begået nogle brridgerelaterede ulovligheder.
 
I min verden burde Sekretariatet havde klappet i deres små hænder og "takket" den pågældende spiller for at fundet gevaldige huller i deres håndtering af spilleres spilleberettigethed samt varslingen deraf. Dernæst en lille kindhest for ikke at have betalt og evt et gebyr der kan gå til Junior fonden.
 
Måske en skrivelse til klubberne, at fremover når de nu af økonomiske årsager udmelder spillere, at dertil godt kunne tilhøre en lille mail med tak for dit medlemskab. Vi er kede af du forlader os men ønsker dig held og lykke fremover.
 
Vi betaler kontingent, vi betaler for at spille i divisionerne, vi skal overholde helt rimelige deadlines..men hvor er DBF s service?hvor er klubbernes service? Hvorfor er det at personen på team Harris står alene tilbage med en straf der tager det samlede hold med i faldet?
 
Hvor er den sunde fornuft?
 
Tak til de frivillige i TUK i gør et stort stykke arbejde...i dette tilfælde har i desværre ramt udenfor skiven men måske kan det fremadrettet føre til en debat angående specielle sager som denne og håndtering deraf.
 
Jeg er på Team Harries
 
 
 
Svar
 

Kære DBF,

Jeg er meget overrasket over den afgørelse, der er truffet i denne sag!
Ikke fordi jeg på nogen måde har sat mig ind i det juridiske omkring afgørelsen,
og slet ikke fordi jeg har nogen part i sagen.

Men derimod fordi jeg har oplevet præcis(?) samme situation i 3. div for en del år siden
En af mine holdmakkere var ikke medlem af DBF. Det blev konstateret af DBF efter første div weekend. 

Sanktionen dengang var at vi blev tildelt 0 KP i de 3 kampe, vi havde spillet i 1. weekend.
Derefter kunne vi fortsætte resten af turneringen, med den nu korrekt tilmeldte spiller.

Det syntes jeg var en meget hård straf, for en forseelse der ikke har sportslig betydning.

Nu kan jeg så forstå, at Harries' hold bliver smidt ud (ekskluderes er ikke et ord man bør bruge!)
af divisionen pga et lignende lovbrud, Det virker som en endnu voldsommere (og helt ærligt - tåbelig) sanktion.

Spørgsmål:
1) Hvad har ændret sig i reglerne omkring manglende medlemskab af DBF og div-bridge, siden mit holds lovbrud for 6-7 år siden?

Mvh Claus

Svar
 

Hvis jeg har forstået de pertentlige paragrafryttere rigtigt, vil en eksklusion (det er jo det, der reelt er tale om) indebære, at samtlige resultater for det ekskluderede hold bliver ændret til et nederlag på 0-12 for såvel afviklede som "aflyste" kampe.

Hvis appelkomiteen ikke formår at neutralisere de - åbenbart - ganske "stive" paragraffer til en fornuftig straf (kunne være eksempelvis 2/3 KP pr. kamp eller 2 KP pr. halvleg, som det pågældende "ikke-medlem" har deltaget i eller tilsvarende) står vi i den situation, at de hidtidige afviklede kampe "justeres" til en 12-0 sejr.

Det vil jo - kort sagt - indebære betydelige ændringer for de hold, som Harries allerede har spillet imod. To hold vil miste 7-8 KP og et hold vil miste ca. 3 KP. Omvendt vil 3 hold modtage en uventet "nytårsgave" på mellem knap 3 KP og lidt over 5 KP .

Det vil da meget vel kunne udløse nogle ekstra dønninger, når (hvis) et af de mest "ramte" hold nu netop misser slutspillet p.g.a. stadfæstelse af den nuværende afgørelse. Andre risikerer at blive "sorteper" i bunden NETOP p.g.a. en "skrivebordsafgørelse", som der her er lagt op til.

VH
Fredeik Mørk

PS: Hvis resultatet bliver et antal KP i straf, har jeg - ud fra mit personlige kendskab til samtlige spillere på Harries hold - fuld tillid til, at Harries-holdet (også selv om en "hård" pointstraf nærmest umuliggør redning) vil tilstræbe at yde sit bedste for at sikre en retfærdig afvikling af turneringen

Svar
 

Hvis jeg har forstået de pertentlige paragrafryttere rigtigt, vil en eksklusion (det er jo det, der reelt er tale om) indebære, at samtlige resultater for det ekskluderede hold bliver ændret til et nederlag på 0-12 for såvel afviklede som "aflyste" kampe.

Hvis appelkomiteen ikke formår at neutralisere de - åbenbart - ganske "stive" paragraffer til en fornuftig straf (kunne være eksempelvis 2/3 KP pr. kamp eller 2 KP pr. halvleg, som det pågældende "ikke-medlem" har deltaget i eller tilsvarende) står vi i den situation, at de hidtidige afviklede kampe "justeres" til en 12-0 sejr.

Det vil jo - kort sagt - indebære betydelige ændringer for de hold, som Harries allerede har spillet imod. To hold vil miste 7-8 KP og et hold vil miste ca. 3 KP. Omvendt vil 3 hold modtage en uventet "nytårsgave" på mellem knap 3 KP og lidt over 5 KP .

Det vil da meget vel kunne udløse nogle ekstra dønninger, når (hvis) et af de mest "ramte" hold nu netop misser slutspillet p.g.a. stadfæstelse af den nuværende afgørelse. Andre risikerer at blive "sorteper" i bunden NETOP p.g.a. en "skrivebordsafgørelse", som der her er lagt op til.

VH
Fredeik Mørk

PS: Hvis resultatet bliver et antal KP i straf, har jeg - ud fra mit personlige kendskab til samtlige spillere på Harries hold - fuld tillid til, at Harries-holdet (også selv om en "hård" pointstraf nærmest umuliggør redning) vil tilstræbe at yde sit bedste for at sikre en retfærdig afvikling af turneringen

Svar
1 2 3 4 5
 

Log ind for at skrive...

 
Medlemsnummer 
Efternavn