Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Debatforum

Forum » Debat » RE: Bridge skal være sjovt ........

RE: Bridge skal være sjovt ........

E-mail notifications
 
 

..... men det er nu ikke altid lige sjovt at spille på BBO. Har aldrig forstået, at nogle synes, det er sjovt at få et godt spil på unfair vis.

Blandt andet beder Tu-lederen os inden spillet - i klare vendinger - om at acceptere en anmodning om fortryd, hvis der er tale om et fejlklik.

Det er jo på sin vis helt ok, men det triste er bare, at dette dette fejlkliks-begreb bliver misbrugt, for nogle spillere tror, at de også kan anmode om fortryd, dersom de har skiftet mening - man kan jo bare skrive, at det var et fejlklik.

Maja Palmø

Reply

Replies

 
 
 

Hvordan ved man, om en modstander har fejlklikket eller om han har skiftet mening? Altså foruden at stole på ham, når han siger, det er et fejlklik?

Reply
 

Hej Maja.

Det er ikke så nemt. Der er p.t. kun muligheden for at notere dem i din sorte bog, og dele deltagerne med dine venner. 

Jeg har selv været ude for at en ombeste sig. Han og hans makker er vist ikke i tvivl om at den ene står i min sorte bog. 

Jeg vil nok ikke starte med direkte at hænge vedkommende op på hele internettet, men det kommer jo an på hvad de har snydt dig for. 

mvh. Søren

Reply
 

Hej Maja
At TU-lederen inden spillet opfordrer til at acceptere en anmodning om fortryd, lyder som om, det er en af DBf's DD-turneringer.
Når vi opfordrer til at tage udgangspunkt i at tro på folk, er det jo bl.a. fordi, vi skal have det hyggeligt. Navnlig dem, der spiller på små apparater kombineret med at have store pølsefingre, kan reelt godt have svært ved at ramme rigtigt, men vi kan alle ramme ved siden af.
De gange, jeg har været kaldt til bordet, fordi en af modspillerne ikke ville acceptere fortryd, har alle været helt regulære fejltryk.
Beder man om fortryd, skal makker jo tage udgangspunkt i dette også, dvs. at den første melding ikke siger noget om hånden på den anden side af bordet.
Man kan forestille sig alt, herunder at to gustne bridgespillere har en forståelse om at med en tofarvet hånd melder man den ene farve, beder om fortryd, og retter til den anden farve. Eller at svaret 3HJ til makkers åbning 1HJ, der efter fortryd rettes til 2HJ, har enelleranden betydning.
Hvis det er det, du er betænkelig ved, foreslår jeg at du altid accepterer fortryd, når anmodningen dukker op. Når alle 52 kort er spillet, og hvis du synes, det ser lidt skummelt ud, tilkalder du TU-lederen og forklarer, hvad der har vakt din mistanke. Under den blå knap med de tre hvide streger, er der et menupunkt med Tilkald turneringsleder.
På den korte bane vil TU-lederen vurdere, om der blev givet en ubeføjet oplysning ved fortryd-situationen, og hvis parret har opnået fordel af det, kan scoren blive justeret.
På den lange bane vil sådanne gustne bridgespillere ret hurtigt blive kendt, og deres brugernavne blacklistet.

Reply
 

Apropos det der med hvornår det er sjovt og hvornår det ikke er sjovt at få et godt spil, så se vedhæftede.
V ville ikke acceptere N's fortryd - heller ikke da jeg som TL havde påpeget, at et direkte spring til lilleslem var en meget usædvanlig fortsættelse for en hånd, der havde forhåndspasset. Men som V påpegede, så kunne der ikke være tale om et fejlklik, da tasten 6 ikke var nabo til noget N kunne tænkes at ville rette til ...

Jeg har forsøgt så godt jeg kan at anonymisere spillerne. Jeg vil gerne bede fortsættere af denne debat om at respktere og fastholde det princip, da mit ærinde ikke er at hænge nogen konkret V ud. Jeg ville bare gerne bidrage med et eksempel på, hvornår modstanden mod at acceptere en modstanders fejlklik i min optik antager tåbelige dimensioner.

Udklip.JPG
 
Reply
 

6R er sgu´ da et klart og oplagt fejlklik.

Hvis Ø-V ikke vil acceptere det, bør de ikke tillades at spille på BBO.

Thomas Berg

Reply
 

Men der er visse bridgestjerner, som misbruger UNDO mod modstandere, som er glade for at få lov at spille en holdkamp mod stjernerne og derfor ikke tør nægte stjernens ønske om UNDO.

 

Det er som oftest når stjernen har spillet for hurtigt ( rygmarv ) i stik 1-3 og  lavet en klar men forståelig fejl. Så kommer ønsket om UNDO. Og de benovede modstandere accepterer.

 

Jeg ser det gentagne gange fra de samme stjerner - det er ikke danskere og heller ikke skandinaver - men det er avanceret snyd!

 

Thomas Berg

Reply