Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Kvindebridge skal styrkes

- og alle kvinder i DBf er inviteret med

 

Det europæiske bridgeforbund (EBL) har en målsætning om at styrke kvindebridge - og DBf bakker op.

 

EBL's kvindekomité

EBL har etableret en kvindekomité, hvor Helle Rasmussen, som spiller på damelandsholdet, er udpeget som dansk koordinator.

Formålet med kvindekomiteen er blandt andet at arrangere internationale træningskampe og turneringer, primært online. Initiativet er især målrettet spillere under landsholdsniveau, og ambitionen er at udvikle spillerne og give flere mod på at deltage i internationale konkurrencer. Dansk kvindebridge er med på toppen og gør sig godt i internationale turneringer, men vi vil gerne have endnu flere kvinder med.

Du kan finde kvindekomiteens hjemmeside her. På hjemmesiden kan du blandt andet læse om brug af skærme ved onlinetræning. Seneste udgave af nyhedsbrevet er her. Du kan også abonnere på en Youtube-kanal her, ligesom du kan skrive dig op til at modtage et nyhedsbrev her.

Med start i slutningen af 2022 er der arrangeret en række træningsmatcher på nettet med dansk deltagelse. Hvis du selv er interesseret i at være med, kan du henvende dig til Helle Rasmussen, hellerasmussen2010@hotmail.com, eller skrive til Danmarks Bridgeforbund, dbf@bridge.dk.

Fredag den 10. december blev der spillet en damesimultan øst for Storebælt. Vindere af A-rækken blev Karen Hornbeck og Susanne Noesgaard. Læs mere her.

 

Aktuelle turneringer du kan spille med i 

Træningssessioner online

Der afholdes jævnligt træningssessioner online med professionelle spillere som gæstecoaches. Næste arrangement er onsdag den 8. maj kl. 19.30. Coach er den professionelle polske spiller Sophia Baldysz.

Sessionerne begyndte i januar 2023, og blandt andre vores egen Dennis Bilde har været blandt underviserne. Du kan se hele programmet for 2024 her. Er du og din makker interesseret i at være med, kan du skrive til Helle Rasmussen, hellerasmussen2010@hotmail.com. Hvis du ikke har prøvet at spille på RealBridge før, kan du deltage i nogle korte, gratis øvelsessessioner. Se mere her. Du kan også læse mere om online bridge her.

Fra den 7. til den 9. juni 2024 arrangeres det første online-EM for kvinder. Spillestedet er RealBridge. Læs mere her.

EBL har også gennemført en undersøgelse, hvor alle kunne vurdere det arbejde, kvindekomiteen har gjort, og være med til at bestemme den retning, kvindebridge skal udvikles i.

 

Verdensomspændende holdturnering i 2024

Den 16. - 18. februar 2024 blev der arrangeret en verdensomspændende holdturnering for kvinder på RealBridge. Alle tre danske hold sluttede over middel. Læs mere her. Du kan også læse mere om turneringen og finde link til resultater her

 

At der er behov for særlige initiativer for kvinder, er der ingen tvivl om. EBL’s kvindekomite har gennemført en undersøgelse blandt kvindelige topspillere, som viser, at et flertal går ind for, at rækker kun for kvinder i både par- og holdturneringer bibeholdes. Spillerne mener, at damerækker giver kvinderne mulighed for at høste erfaringer og kan bidrage til en mere ligelig kønsfordeling. Fakta er nemlig, at der ikke er mange kvindelige spillere i hverken åben række eller seniorrækken. Kvindelige spillere bliver i mange tilfælde fravalgt, ligesom kvindehold ofte nedprioriteres, hvis nationale forbund mangler ressourcer. 

Helle Rasmussen fra damelandsholdet er udpeget som dansk koordinator på det nye initiativ: