Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Kvindebridge skal styrkes

- og alle kvinder i DBf er inviteret med

 

Det europæiske bridgeforbund (EBL) har en målsætning om at styrke kvindebridge - og DBf bakker op.

 

EBL's kvindekomité

EBL har etableret en kvindekomité, hvor Helle Rasmussen, som spiller på damelandsholdet, er udpeget som dansk koordinator.

Formålet med kvindekomiteen er blandt andet at arrangere internationale træningskampe og turneringer, primært online. Initiativet er især målrettet spillere under landsholdsniveau, og ambitionen er at udvikle spillerne og give flere mod på at deltage i internationale konkurrencer. Dansk kvindebridge er med på toppen og gør sig godt i internationale turneringer, men vi vil gerne have endnu flere kvinder med.

Du kan finde kvindekomiteens hjemmeside her. På hjemmesiden kan du blandt andet læse om brug af skærme ved onlinetræning. Seneste udgave af nyhedsbrevet er her. Du kan også abonnere på en Youtube-kanal her, ligesom du kan skrive dig op til at modtage et nyhedsbrev her.

Med start i slutningen af 2022 er der arrangeret en række træningsmatcher på nettet med dansk deltagelse. Hvis du selv er interesseret i at være med, kan du henvende dig til Helle Rasmussen, hellerasmussen2010@hotmail.com, eller skrive til Danmarks Bridgeforbund, dbf@bridge.dk.

 

Aktuelle turneringer du kan spille med i 

Træningssessioner online

Næste arrangement er mandag den 18. november kl. 19.30, hvor den professionelle spanske spiller Goded Gonzalo er gæstecoach. Er du og din makker interesseret i at være med, kan du skrive til Helle Rasmussen, hellerasmussen2010@hotmail.com.

Den første træningssession blev afholdt den 16. januar 2023, ledet af den polske landsholdsspiller Katarzyna Dufrat. Du kan se en lille reklamevideo for sessionen her. Søndag den 5. februar 2023 blev der arrangeret en træningssession med fokus på slemmeldinger. 10.-16. april 2023 blev der afholdt en forårsfestival for kvinder på BBO. Mere info her. Mandag den 17. april blev der gennemført en træningssession for hold på RealBridge med den professionelle hollandske spiller Simon de Wijs som gæstecoach. Den 15. maj var det vores egen Dennis Bilde, som underholdt ved en træningssession, den 21. august deltog den svenske topspiller Ola Rimstedt, den 18. september var det portugisiske Antonio Palma, den 23. oktober italienske Irene Baroni og den 20. november svenske Cecilia Rimstedt.

 

Verdensomspændende holdturnering i 2024

Den 16. - 18. februar 2024 arrangeres en verdensomspændende holdturnering for kvinder på RealBridge. Alle kan deltage.

Den eneste betingelse er, at alle spillerne er fra samme land. Gebyret er 40 euro (cirka 300 kroner) pr. hold. Læs mere her. Eller her.

 

Damesimultanturnering øst for Storebælt, søndag den 10. december 2023

Der er også mulighed for at deltage i en særlig, fysisk dameturnering på Sjælland og Øerne søndag d. 10. december 2023. Læs mere om damesimultanen her. Og tilmeld dig her

Bemærk, at vestdanske spillere gerne må deltage med en makker østfra.

 

At der er behov for særlige initiativer for kvinder, er der ingen tvivl om. EBL’s kvindekomite har gennemført en undersøgelse blandt kvindelige topspillere, som viser, at et flertal går ind for, at rækker kun for kvinder i både par- og holdturneringer bibeholdes. Spillerne mener, at damerækker giver kvinderne mulighed for at høste erfaringer og kan bidrage til en mere ligelig kønsfordeling. Fakta er nemlig, at der ikke er mange kvindelige spillere i hverken åben række eller seniorrækken. Kvindelige spillere bliver i mange tilfælde fravalgt, ligesom kvindehold ofte nedprioriteres, hvis nationale forbund mangler ressourcer. 

Helle Rasmussen fra damelandsholdet er udpeget som dansk koordinator på det nye initiativ: