Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst

Kvindebridge skal styrkes

 

Det europæiske bridgeforbund (EBL) har en målsætning om at styrke kvindebridge - og DBf bakker op.

EBL har etableret en kvindekomité, hvor Helle Rasmussen, som spiller på damelandsholdet, er udpeget som dansk koordinator. Du kan finde kvindekomiteens hjemmeside her. Komiteen udsender også et nyhedsbrev, som du kan læse her.

Formålet med kvindekomiteen er blandt andet at arrangere internationale træningskampe og turneringer, primært online. Initiativet er især målrettet spillere under landsholdsniveau, og ambitionen er at udvikle spillerne og give flere mod på at deltage i internationale konkurrencer.

Med start i slutningen af 2022 er der arrangeret en række træningsmatcher på nettet med dansk deltagelse. Hvis du selv er interesseret i at være med, kan du henvende dig til Helle Rasmussen, hellerasmussen2010@hotmail.com, eller skrive til Danmarks Bridgeforbund, dbf@bridge.dk.

Der organiseres også træningssessioner på nettet med efterfølgende gennemgang af spillene ved topspillere. Den første træningssession blev afholdt den 16. januar 2023, ledet af den polske landsholdsspiller Katarzyna Dufrat. Du kan se en lille reklamevideo for sessionen her. Søndag den 5. februar 2023 blev der arrangeret en træningssession med fokus på slemmeldinger. Du kan læse mere her.

10.-16. april 2023 afholdes en forårsfestival for kvinder på BBO. Du kan læse mere her. Og du kan se det fulde program med videre her.

At der er behov for særlige initiativer for kvinder, er der ingen tvivl om. EBL’s kvindekomite har gennemført en undersøgelse blandt kvindelige topspillere, som viser, at et flertal går ind for, at rækker kun for kvinder i både par- og holdturneringer bibeholdes. Spillerne mener, at damerækker giver kvinderne mulighed for at høste erfaringer og kan bidrage til en mere ligelig kønsfordeling. Fakta er nemlig, at der ikke er mange kvindelige spillere i hverken åben række eller seniorrækken. Kvindelige spillere bliver i mange tilfælde fravalgt, ligesom kvindehold ofte nedprioriteres, hvis nationale forbund mangler ressourcer. 

 

Helle Rasmussen fra damelandsholdet er udpeget som dansk koordinator på det nye initiativ: