Ændre tekststørrelse :
Forminsk tekst Normal tekst Forstør tekst
08. juni 2024

Norden sluttede på femtepladsen i online-EM

 

Se resultater fra turneringen her. Og her.

 

Opdateret søndag den 9. juni kl. 22.30: Det blev til en femteplads ved det første åbne online-EM for kvindehold for det bedst placerede danskerhold. Norden med landsholdsparret Helle Rasmussen og Lone Bilde spillede med i finalegruppen, men manglede otte kamppoint i at nå en bronzemedalje. Efter den første af finaledagens syv runder lå Norden faktisk på førstepladsen efter en storsejr i åbningsrunden. Og med to runder tilbage var Norden nummer tre. Men et stort nederlag til Istanbul i næstsidste runde sendte danskerholdet ned på femtepladsen, og en uafgjort kamp i sidste runde ændrede ikke på den stilling. German Ladies vandt det første online-EM.

Norden bestod af Helle Rasmussen og Lone Bilde samt seks norske spillere med Ann Karin Fuglestad som kaptajn.

To danske hold spillede med i C-finalen. Pigerne med seks danske spillere og norske Sofie Grasholt Sjødal som holdkaptajn blev nummer fem, mens Wallflowers, hvor Vera Petersen havde kaptajnskasketten på, sluttede på sjettepladsen.

Rykov Denmark med Mette Staugaard som holdkaptajn spillede i E-finalen, hvor det blev til en fjerdeplads blandt de 14 hold. Endelig deltog et færøsk hold med Connie Thomsen som kaptajn, der blev nummer syv i E-finalen.

Det var som nævnt første gang, at kvinderne spillede om EM på nettet. Turneringen havde fin tilslutning, og mesterskabet bliver næppe det sidste.

- - - 

Opdateret lørdag den 8. juni kl. 23.50: Vi fik et enkelt hold med danske spillere videre til finalegruppen i det åbne online-EM for kvindehold. Det var Norden, som har det danske landsholdspar Helle Rasmussen og Lone Bilde om bord. Norden sluttede som nummer fem efter den indledende rundes 10 kampe. Foruden Rasmussen og Bilde består Norden af seks norske spillere med en norsk non-playing captain.

Rykov Denmark lå blandt de otte bedste efter førstedagen, men faldt desværre tilbage lørdag. De øvrige danske hold var også et stykke fra kvalifikation til bedste gruppe.

Søndag spiller de otte bedste hold om medaljer i A-finalen, hvor der spilles alle mod alle. De otte næste spiller i B-finalen og så fremdeles. Du kan ugle på RealBridge her. Og se resultater fra finalekampene her.

- - -

Opdateret lørdag den 8. juni: Flere hold med dansk islæt har gode chancer for at gå videre til finalekampene i det første åbne online-EM for kvindehold. Turneringen afvikles med indledende runder fredag og lørdag, mens de otte bedste hold spiller playoff-kampe søndag.

Bedst går det efter førstedagen for Rykov Denmark, der ligger nummer seks. Men også holdet Norden er meget tæt på avancement som nummer ni - faktisk kun 0,01 kamppoint fra ottendepladsen. Lidt længere nede i stillingen finder vi et dansk pigehold, mens Wallflowers heller ikke har fået den bedste start. Holdene ligger imidlertid tæt, og meget kan nå at ske i løbet af lørdagens kampe. Endelig deltager også et færøsk hold, som dog ligger tredjesidst.

Rykov Denmark består af Margrethe Rykov, Birgitte Rønn, Susan Just Olesen, Katherine Ortmann, Charlotte Schwarz-Rosman og Anette Vainer med Mette Staugaard som non-playing captain. For Norden spiller det danske landsholdspar Helle Rasmussen og Lone Bilde sammen med seks norske spillere, hvor Ann Karin Fuglestad er holdkaptajn.

Pigeholdet har denne sammensætning: Amalie og Sophie Bune, Clara Brun Pedersen, Alma Ertbjerg Rasmussen, Ella Rosthøj og Julie Sigsgaard. Holdet fuldendes af Kaja Brekke og Sofie Grasholt Sjødal fra Norge, hvoraf sidstenævnte er non-playing captain. Bænkevarmerne fra Wallflowers er: Vera Petersen (playing captain), Jette Nyvang Jørgensen, Lill Zeeberg og Pernille Nielsen.

De åbne europamesterskaber for kvindehold afvikles på RealBridge. Du har mulighed for at ugle her.

Du kan finde alle resultater fra turneringen her.

- - -

12. marts: Alle kvinder har nu mulighed for at deltage i det første online-EM for kvindehold. Turneringen afvikles den 7.-9. juni 2024 på RealBridge. Der er tale om en transnational begivenhed, så alle spillerne på et hold skal ikke nødvendigvis være fra samme land. Der spilles indledende runder den 7.-8. juni og finalegrupper den 9. juni. Du kan læse mere om turneringen her

Deltagelse i europamesterskabet kræver, at deltagerne er registreret i EBL's (det europæiske bridgeforbunds) system. Tilmelding kan foretages her. Der skal også indsendes systemkort.

Tilmeldingsfristen er den 1. juni 2024. Deltagergebyret er 120 euro (cirka 900 kroner) pr. hold. 

Der er medaljer til de bedste. De to bedst placerede hold får samtidig vouchers til deltagelse i fysiske turneringer til en værdi af 2400 euro (cirka 18.000 kroner) pr. hold til brug inden for de følgende to år. 

Turneringen er et led i EBL's målsætning om at styrke kvindebridge. DBf bakker op om denne målsætning. Læs mere om DBf og kvindebridge her.